Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Je toekomst na de opleiding Leraar Frans

Met een Bachelor of Education zit je tegenwoordig goed op de arbeidsmarkt. Zeker met een vak als Frans, waarvoor te weinig docenten beschikbaar zijn. Of kies Frans als 2e vak, zodat je je mogelijkheden verbreedt. Ook kun je aan de slag bij de overheid, in het bedrijfsleven of de toeristische sector.

drie studenten krijgen uitleg van student

Wat kun je worden met de lerarenopleiding Frans?  Beroepen Leraar Frans

Het grootste deel van de afgestudeerden gaat aan de slag als leraar Frans. Je geeft les in de onderbouw van het vmbo, havo en vwo, of het mbo. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden.

 • Docent voortgezet onderwijs en mbo

  Als leraar Frans geef je les, praat je met ouders, werk je met computers en organiseer je activiteiten. Je investeert in de algemene ontwikkeling van jouw leerlingen. En mochten er zich problemen voordoen, dan ben jij er om deze te signaleren.

 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen.

 • Mentor, studieloopbaanbegeleider of coach

  Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie, persoonlijke ontwikkeling en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. Je helpt leerlingen zich verder te ontwikkelen.

#AskAStudentWaarom wil jij leraar Frans worden?

Doorstuderen na de Lerarenopleiding Frans

Ben je klaar met je opleiding tot docent Frans, dan wil je natuurlijk graag aan de slag. Wil je meer kennis opdoen? Er zijn verschillende mogelijkheden om door te studeren.

 • Educatieve Master

  Wil je ook in de bovenbouw van het havo/vwo lesgeven? Dan kun je je 1e-graads bevoegdheid behalen. Je verdiept je vakinhoudelijke kennis, breidt je vakdidactisch repertoire uit en doet praktijkgericht onderzoek.
 • Master Pedagogiek

  Verbreden én verdiepen, deze master biedt het beste van 2 werelden. Na de gemeenschappelijke theorie verdiep je je in een onderwerp dat jouw belangstelling. Je kunt kiezen tussen 2 vakgebieden: Jeugd-, gehandicaptenzorg, welzijn of het onderwijs. Vervolgens realiseer je met je meesterproef een concrete verandering of verbetering in jouw organisatie.
 • Master Onderwijswetenschappen

  Hoe vernieuw je het onderwijs op school? Wat belemmert leerlingen in hun schoolcarrière? Waarom kun je op Nederlandse scholen blijven zitten? Deze minor geeft je antwoorden op deze en andere vragen.

Dit is je studie Leraar Frans

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Leraar Frans.

drie studenten met laptop en ipad