Mechanical Engineering: de praktische info

Hoe zit het met toelatingseisen en aanmelden? En met collegegeld en financiering? Om je in te kunnen schrijven voor de studie Mechanical Engineering zijn een paar dingen van belang: je vooropleiding, je Engelse taalniveau en je motivatie. Alle praktische informatie over de opleiding vind je hier.

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

De locatie van Mechanical Engineering

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Arnhem campus

    Ruitenberglaan 26
    6826 CC Arnhem
  • Er is geen omschrijving beschikbaar

Bereikbaarheid

De HAN Campus Arnhem is eenvoudig te bereiken. Je kunt je auto gratis parkeren. Ook stoppen er meerdere bussen om de hoek. NS-station Arnhem Presikhaaf ligt op loopafstand. Plan hier je busreis.

Parkeren

Je parkeert je auto gratis op de parkeerplaatsen van de HAN. De parkeerplaats op Ruitenberglaan 26 is helaas snel vol. Vaak vind je nog wel een parkeerplaats in de omgeving van Ruitenberglaan 26. Op de parkeerplaatsen van Ruitenberglaan 27, 29 en 31 zijn ook vaak meer plaatsen vrij.

Eten en drinken

Op de HAN Campus zijn prima voorzieningen. De kantines zijn door de week elke dag open. In de cafés Lokaal 99 en HANgar kun je op werkdagen terecht voor een lunch en warme maaltijd.

Toelatingsinformatie

De bachelor Mechanical Engineering is een technische opleiding, waarbij exacte vakken erg belangrijk zijn. De studie is geheel Engelstalig. Wil je je aanmelden? Check dan hier of je de juiste vooropleiding hebt – en wat de mogelijkheden zijn als dat niet zo is.

Nieuwsgierig?

Kom een keertje langs en ontdek of deze opleiding bij jou past. Je bent meer dan welkom! Maar vanwege de coronacrisis kunnen we je voorlopig alleen een online Open Dag aanbieden.

Student aan het werk bij CNC-machine

Aanmelden in 6 stappen

Vaardigheden Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten Mechanical Engineering

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. De kosten voor boeken, sportkleding, excursies en studiereizen hebben we voor je op een rijtje gezet. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

  1e jaar
Studieboeken (nieuw) € 760,-
Nieuwe laptop? € 800,- (minimaal)
Deelname aan HAN intro € 80,- 

 

Collegegeldwijzer

Het collegegeld is een vast bedrag per jaar. De kosten verschillen wel per opleiding. Ook jouw persoonlijke situatie speelt een rol. Weten wat een studie jou gaat kosten? Bereken het met de collegegeldwijzer.

Studieboeken en laptop

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

Drie studenten lachend met laptop