Engineering en Automotive

Je goed voorbereiden op wiskunde en natuurkunde van het technisch hbo, hoe doe je dat?

54daaf1e-0cfc-11ee-abec-02565807075b Rekensom met krijt op schoolbord uitgelegd

Om je goed voor te bereiden op een technische studie aan de HAN is het belangrijk om je wis- en natuurkundekennis goed op peil te krijgen of te houden. Hoezo, waarom is dit?

Als je je wis- en natuurkundekennis niet op peil hebt, zul je je het eerste half jaar flink extra moeten inspannen in vergelijking met je studiegenoten die dat wel hebben gedaan! Daarom adviseren we je krachtig om onderstaande goed te lezen.

LET OP!
Om je te kunnen adviseren wat in jouw geval het best is, raden we je in alle gevallen aan om vooraf een gesprek te hebben met de instroomcoördinator van de opleiding van je keuze!

Wiskunde

Als je voldoende wiskundig talent hebt, kun je je zelfstandig voorbereiden.

Doe je wiskunde liever uit een boek, dan raden we je aan om hoofdstuk 1 t/m 11 van Basisvaardigheden Wiskunde (uitgeverij Noordhoff) te bestuderen. Vaak is het wel raadzaam hierbij begeleiding te vragen aan bijvoorbeeld je wiskundeleraar of een bijlesleraar.

Doe je nu wiskunde A, dan kun je alvast oefenen/ervaring opdoen met vaardigheden op de manier van wiskunde B met de Module Algebraïsche Vaardigheden (pdf) van de stichting SLO.

Natuurkunde

Voor zelfstudie raden we je aan om de natuurkundeboeken voor havo te bestuderen, met name op het gebied van mechanica voor IPO (Industrieel Product Ontwerpen), mechanica en warmteleer voor Automotive en WTB (Werktuigbouwkunde), en elektriciteit voor Elektrotechniek of ESE (Embedded Systems Engineering).

Kom je er niet uit?

Kom je er niet alleen uit, dan raden we je aan de Voorbereidende cursus wiskunde en/of natuurkunde VHTO (brochure, pdf) te volgen. Dit zijn intensieve cursussen met eindniveau havo wiskunde B / natuurkunde en duren een half jaar. De voorbereidende cursussen wiskunde en natuurkunde worden in Arnhem op de HAN gegeven en starten in augustus en februari.

  • Over inschrijving en kosten kun je bellen 026 - 369 12 12 of mailen met cursus.aea@han.nl

Zomer-opfriscursus wiskunde

Heb je langere tijd geleden wiskunde B gedaan, maar wil je dit graag opfrissen, dan is er ook nog de Zomer-opfriscursus wiskunde (pdf). Deze opfriscursus wordt in Arnhem op de HAN gegeven en is 4 dagen in augustus.

  • Over inschrijving en kosten kun je bellen 026 - 369 12 12 of mailen met cursus.aea@han.nl