Kom je kennismaken?

Hbo-opleiding Embedded Systems Engineering

Embedded Systems Engineering studeer je aan de HAN
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • Studiekeuzegesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Vind je het geweldig om mee te werken aan innovatie op het gebied van slimme apparaten en Internet of Things? Maak jij ze gebruikersvriendelijk? En vind je het leuk om hardware, software en ict te combineren? Maak er gelijk werk van! Kies deze studie aan de HAN. Word Embedded Systems Engineer!

Snel naar

Bezoek de Open Dag

Past Embedded Systems Engineering echt bij jou? Ontdek het tijdens een Open Dag. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Toelatingsinformatie

Je kunt je aanmelden voor de hbo-opleiding Embedded Systems Engineering als je een mbo-, havo- of vwo-diploma hebt. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoorwaarden.

Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding laptop pauze kantine

Jouw 1e jaar

Het 1e jaar heet de propedeuse. Daarin krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Ontdek hoe jouw 1e jaar eruitziet.

Studenten buiten mobiel selfie

Aanmelden en matching

Meld je nu aan voor Embedded Systems Engineering! Heb je dat al gedaan? Check dan welke stappen je nog moet zetten om je inschrijving definitief te maken.

student kijkt in boek met laptop op schoot

Een kijkje achter de schermen

Ben je nieuwsgierig naar wat we doen bij Embedded Systems Engineering? We delen op Instagram over onze projecten en innovaties, zoals de waterstof bakfiets!

hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29

Waarom de Hbo-opleiding Embedded Systems Engineering?

#1 in embedded systemen

Als enige hbo-instelling in Nederland biedt de HAN een volledige opleiding Embedded Systems Engineering aan.

Solarboat. Oranje kabels op de voorgrond van de printplaat van de Solarboat.

Gelijk van start!

Embedded systemen is een vak apart. Ons onderwijs begint daarom direct met relevante onderwerpen voor embedded system engineers. Zo krijg je al snel een goed beeld van de mogelijkheden.

Testvaart HAN Solarboat in Doesburg

Echte opdrachten

Als aankomend embedded systems engineer werk je samen met andere engineers aan echte opdrachten, zoals een patiëntensimulator of het bouwen van een robot grasmaaier.

SEECE, Fablab, Lucas Nülle, Fruytier, mini-conferentie

Méér dan embedded systemen

Je hebt les in een moderne onderwijsomgeving en je kunt gebruik maken van de nieuwste apparatuur, zoals een hightech waterjet snijmachine, meet- en debugtools en 3D-printers.

voltijdstudent Mik aan het werk op zijn laptop bij Qirion Alliander

Waterstoftechniek of Robotics

Je kunt themaroutes kiezen op het gebied van waterstoftechniek en robotics. Traject voltooid? Dan krijg je vanuit het bedrijfsleven een speciaal certificaat uitgereikt. Staat extra goed op je CV!

Drie studenten werken aan waterstofvoertuig eenpersoon IPKW H2lab Waterstoflab

Prima studiebegeleiding

Jij bepaalt je eigen stages, je minor en je opdracht om af te studeren. Zit het even niet mee? Je leerteamcoach luistert naar je en zorgt dat je gemotiveerd blijft!

Photo of students in the basecamp and stairs.

English? You’re welcome

Internationale ambities? De hbo-bachelor Embedded Systems Engineering is er ook in het Engels onder exact dezelfde naam.

embedded systems engineering student Gert van Lagen bezig met een robot patient simulator

SV Amoras

Gezellig en superactief. Je studievereniging Amoras organiseert activiteiten om je te helpen met je studie. En om er een leuke tijd van te maken!

mark paquaij sv amoras industrieel product ontwerpen
Maak kennis!
 

Waarom kies je Embedded Systems Engineering?

Als HAN zijn we de enige in Nederland die de studie Embedded Systems Engineering op hbo-niveau aanbiedt. Is dit de studiekeuze voor jou of twijfel je nog? Maak gewoon nader kennis met de studenten en docenten van de opleiding.

Student werkt aan Boyle, eenpersoonswaterstofvoertuig H2lab Waterstoflab IPKW. computerscherm ontwerp
Wat kun je allemaal worden?
 

Volop baankansen!

In veel industrieën wordt nagedacht over hoe processen verbeterd kunnen worden op een schone en slimme manier. Kennis over embedded systemen is daarbij ontzettend belangrijk. Jij hebt die slimme kennis straks in huis!

Je kunt puur technisch, maar ook commercieel technisch bezig zijn. Je eigen bedrijf beginnen of naar het buitenland? Niemand houdt je tegen!

Embedded Systems Engineering afstudeerproject van Stijn, een systeem programmeren voor in middenspanningskastjes. In uitvoering bij Qirion Alliander.
Haal energie uit je studie
 

Wat leer je bij Embedded Systems Engineering?

Je kunt straks slimme embedded systemen ontwikkelen voor talloze toepassingen. Zie je het al voor je? Een slimme blinde geleidestok. Een medisch systeem voor onmiddellijke diagnose van ziekten. Een slimme thermostaat met geofencing. Of help brandweerlieden met een draadloos sensornetwerk voor branddetectie.

Je leert:

 • hardware programmeren;
 • software programmeren;
 • slimme producten ontwikkelen samen met andere studenten;
 • presenteren, vergaderen en projecten leiden.
Student Stijn bezig met zijn afstudeerproject voor de opleiding Embedded Systems Engineering die hij uitvoert bij Qirion Alliander.
The Place2be
 

HAN Campus Arnhem

Je opleiding volg je in het 1e jaar grotendeels op de HAN Campus Arnhem. Je colleges krijg je in het gebouw van de Academie Engineering en Automotive aan de Ruitenberglaan 29. En na je colleges? Studeren, drankje doen… het is er prima uit te houden.

Later in je opleiding wordt ook het Industriepark Kleefse Waard bekend terrein. Hier ga je ook uitdagende projecten uitvoeren!

Studenten komen na de lessen samen bij Lokaal 99 om iets te drinken. Op de achtergrond het onderwijsgebouw van Engineering en Automotive.

Embedded Systems Engineering na afstuderen

  € 2.934bruto startsalaris
  Bron: Keuzegids HBO 2023
  41%gaat na het behaalde diploma verder studeren
  Bron: DUO
  (vraag is voorgelegd aan afgestudeerden)

Benieuwd naar de opleiding Embedded Systems Engineering?

Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29
draw-cta-title

Nieuws HAN Embedded Systems Engineering

Voorbereiding op Energy Boat Challenge in Monaco in volle gangEnerverend NK voor HAN Solarboat
HAN Solarboat 2024, Akkrum, SEECE, groep
Internationale biodiversiteitsdag Tel deze maand mee op de HAN!
Biologie studenten en docenten kijken nieuwsgierig op het gras
Foto van refurbished meubilair van de HAN
Opleidingen vergelijken
 

Embedded Systems Engineering in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Embedded Systems Engineering bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

a group of engineering students working on a project together at a round table with laptops

Anderen bekeken ook

Elektrotechniek

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrisch aandrijven van voertuigen, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg. Alles heeft verband met elektrotechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Dit geeft jou een kick!

570c84ea-0cf9-11ee-babd-02565807075b Elektrotechniek student Mik bij elektrotechnische installatie.

HBO-ICT

Voltijd Bachelor opleiding

Software ontwerpen of een app bouwen. Een organisatie helpen met digitale beveiliging. Advies geven aan bedrijven over de inzet van ICT. Een nieuw apparaat slim maken. Wat het ook is, de praktijkgerichte opleiding HBO-ICT aan de HAN stoomt je er klaar voor!

ict studenten met opstelling robot in ica lounge

Electrical and Electronic Engineering (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Op zoek naar een toekomstgerichte technische carrière? Word elektrotechnisch ingenieur! Werk mee aan de transitie naar duurzame energie. Ontwikkel slimme, gebruiksvriendelijke machines en apparaten. HAN Electrical Engineering geeft je een solide start op een veelbelovende internationale carrière!

425374 two engineering students working in the lab

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? Wil jij een technisch project van begin tot eind uitvoeren? Leren hoe je een machine(onderdeel) ontwerpt en bouwt? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Kies dan HAN Werktuigbouwkunde!

0c35fee0-73ee-11ee-9b04-52905f9ef557 Tim Vianen, student Werktuigbouwkunde, doet onderzoek in het waterstoflab van de HAN.

Embedded Systems Engineering (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je enthousiast om mee te werken aan innovatie op het gebied van slimme apparaten en Internet of Things? Maak jij ze gebruikersvriendelijk? Leer gelijk in de Engelse taal hoe je hardware, software en ict kunt combineren. Bouw mee aan meer internationale kansen. Word Embedded Systems Engineer!

299850 Chip, embedded systems engineering
Internationale ambities
 

Nederlands of Engels?

Studeren of werken in het buitenland? Of gewoon graag je taalkennis naar een level hoger tillen? Je kunt Embedded Systems Engineering ook in het Engels doen. Daarmee geef je niet alleen je taalskills een boost: je ontmoet ook studenten van over de hele wereld.

vlaggetjes verschillende landen

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Jouw toekomst

Aan de slag of doorstuderen? Zeg het maar! 

Studenten werkt aan technische opdracht, embedded engineering, electrical and electronic engineering
draw-cta-title