Kom je kennismaken?

Hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering (studietaal Engels)

two engineering students working in the lab
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • Studiekeuzegesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Op zoek naar een toekomstgerichte technische carrière? Word elektrotechnisch ingenieur! Werk mee aan de transitie naar duurzame energie. Ontwikkel slimme, gebruiksvriendelijke machines en apparaten. HAN Electrical Engineering geeft je een solide start op een veelbelovende internationale carrière!

Snel naar

Bezoek de Open Dag

Past Electrical and Electronic Engineering echt bij jou? Ontdek het tijdens een Open Dag. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Toelatingsinformatie

Je kunt je aanmelden voor de hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering als je een mbo-, havo- of vwo-diploma hebt. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoorwaarden.

Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding laptop pauze kantine

Jouw 1e jaar

Het 1e jaar heet de propedeuse. Daarin krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Ontdek hoe jouw 1e jaar eruitziet.

Studenten buiten mobiel selfie

Aanmelden en matching

Meld je nu aan voor Electrical and Electronic Engineering! Heb je dat al gedaan? Check dan welke stappen je nog moet zetten om je inschrijving definitief te maken.

student kijkt in boek met laptop op schoot

Waarom Electrical and Electronic Engineering aan de HAN?

Arnhem - Hotspot Energy

In je studiestad Arnhem vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids. Perfectie energiebron voor het opdoen van actuele kennis!

Bakfiets op waterstof HydroCargo

Kies je eigen richting

Als aankomend elektrotechnicus werk je samen met andere engineering-studenten aan echte cases uit het bedrijfsleven, zoals een Bicycle Simulator of een zelfrijdende trolleybus.

Rutger en Arno in het Fablab achter de pc. SEECE, Fruytier, Lucas Nulle, elektrokoffers

State-of-the-art faciliteiten

We hebben een speciaal lab in huis om een slim hoogspanningsnet te simuleren. Ook leer je alles over duurzame (elektrische) energie, die opgewekt wordt uit zon, wind en aardwarmte.

Master Engineering Systems - Sustainable Energy, twee internationale studenten werken aan Watts project

Waterstoftechniek of Robotics

Je kunt themaroutes kiezen op het gebied van waterstoftechniek en robotics. Traject voltooid? Dan krijg je vanuit het bedrijfsleven een speciaal certificaat uitgereikt. Staat extra goed op je CV!

Drie studenten werken aan waterstofvoertuig eenpersoon IPKW H2lab Waterstoflab

Zeer goede baankansen

In 4 jaar tijd nam de vraag naar elektrotechnisch specialisten met 90% toe. Je bent dus hard nodig. Internationale werkgevers zitten om je te springen, omdat de HAN heel goed staat aangeschreven!

Elektrotechniek student Mik bij elektrotechnische installatie.

Energiek avontuur!

Ben je avontuurlijk ingesteld? Doe mee met het studententeam van de HAN Solarboot. Je leert veel in de praktijk over zonne-energie, ook met studenten van andere opleidingen. En je neemt deel aan internationale wedstrijden.

Vidal in de Young HAN Solarboat

Elektrotechniek

Vind je de overstap om gelijk al in de Engelse taal te gaan studeren (erg) groot? Geen probleem, je kunt Electrical Engineering ook veilig starten in de Nederlandse taal. Kies wat bij je past!

4 studenten aan tafel. SEECE, hybride leeromgeving, IPKW, MIC, Powerlab, Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen
Kennismaken
 

Waarom kies je Electrical and Electronic Engineering?

Zonder hoogopgeleide elektrotechneuten staat de wereld bijna letterlijk stil. Wil jij een belangrijke schakel worden in onze maatschappij en wil je weten hoe je elektrotechnische apparaten en systemen ontwerpt, onderzoekt, produceert en onderhoudt? Maak dan kennis met HAN Electrical and Electronic Engineering in Arnhem!

voltijdstudent Mik aan het werk op zijn laptop bij Qirion Alliander
Baankansen
 

Wat kun je worden met Electrical Engineering?

Elektrotechnische vakmensen zijn onmisbaar voor de energietransitie en verduurzaming. Zinvol en interessant werk! Met deze bachelor op zak ben je een hbo-gekwalificeerde elektrotechnisch ingenieur. In welke bedrijfstak je gaat werken hangt af van je interesses.

 • Procesautomatisering
 • Energietechniek en -voorziening
 • Levensmiddelenbranche

Als elektrotechnisch ingenieur kun je op allerlei terreinen aan de slag. Je kunt niet alleen puur technisch, maar ook commercieel technisch bezig zijn. Je eigen bedrijf beginnen of naar het buitenland? Niemand houdt je tegen!

Als elektrotechnicus is je startsalaris al snel € 3.071,- bruto per maand. (Bron: Studiekeuze 123)

engineering computer moederboard
Industrial and Power Systems
 

Wat leer je bij Electrical and Electronic Engineering?

Je leert over besturing en automatisering; hoe je installaties en processen slim aanstuurt. Je ontwikkelt besturingskasten vanaf de tekentafel en gaat aan de slag met complexe automatiseringsprojecten. 

Je wordt bij de HAN 100% gezien als partner in het leerproces. De klassen zijn klein en je docenten motiveren je om actief deel te nemen aan de lessen. Om vragen te stellen en je mening te geven. Ze moedigen je ook aan om creatief te zijn en dingen zelf te ontdekken.

Electrical and Electronic Engineering bij de HAN draait om Industrial and Power Systems! Je werkt veel samen met studenten van andere engineering opleidingen. Je leert al snel internationaal werken als onderdeel van een energiek geheel.

Master Engineering Systems - Sustainable Energy, twee internationale studenten werken aan Watts project
The Place2be
 

HAN Campus Arnhem

Het gebouw waarin je Electrical and Electronic Engineering gaat studeren, is deel van de HAN Campus in Arnhem. Dat is méér dan alleen een leuke plek om te studeren… Sleutelen aan projecten, hapje, drankje, sporten, chillen met studiegenoten – het kan er allemaal.

Studenten komen na de lessen samen bij Lokaal 99 om iets te drinken. Op de achtergrond het onderwijsgebouw van Engineering en Automotive.

Electrical and Electronic Engineering na afstuderen

Benieuwd naar de opleiding Electrical and Electronic Engineering?

Kom langs en ontdek of deze opleiding in het Engels bij jou past. Loop over de campus, neem een kijkje bij het team van de Solarboat en stel al je vragen aan studenten en docenten. Je bent meer dan welkom!

Oud-Studente Bianca Niekerk van de studie Elektrotechniek bij een transformator.
draw-cta-title

Nieuws HAN Electrical and Electronic Engineering | Elektrotechniek

Voorbereiding op Energy Boat Challenge in Monaco in volle gangEnerverend NK voor HAN Solarboat
HAN Solarboat 2024, Akkrum, SEECE, groep
Internationale biodiversiteitsdag Tel deze maand mee op de HAN!
Biologie studenten en docenten kijken nieuwsgierig op het gras
Foto van refurbished meubilair van de HAN

Anderen bekeken ook

Mechanical Engineering (Studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Beter, schoner, duurzamer en klimaatbestendig. Wil je machines van begin tot eind ontwerpen en realiseren met jouw technisch inzicht in een internationale omgeving? Of help grote bedrijven met slimme energieprocessen? Met Mechanical Engineering maak jij de toekomst beter en aangenamer voor iedereen!

eed1c358-0cf9-11ee-998b-02565807075b Mechanical Engineering - Werktuigbouwkunde - student behind milling machine

Elektrotechniek

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrisch aandrijven van voertuigen, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg. Alles heeft verband met elektrotechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Dit geeft jou een kick!

570c84ea-0cf9-11ee-babd-02565807075b Elektrotechniek student Mik bij elektrotechnische installatie.

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? Wil jij een technisch project van begin tot eind uitvoeren? Leren hoe je een machine(onderdeel) ontwerpt en bouwt? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Kies dan HAN Werktuigbouwkunde!

0c35fee0-73ee-11ee-9b04-52905f9ef557 Tim Vianen, student Werktuigbouwkunde, doet onderzoek in het waterstoflab van de HAN.

Bouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding hbo Bouwkunde de studie van je dromen is!

aac3b6c0-d496-11ee-af04-dcf5288e4427 Een vrouw maakt een maquette

Embedded Systems Engineering (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je enthousiast om mee te werken aan innovatie op het gebied van slimme apparaten en Internet of Things? Maak jij ze gebruikersvriendelijk? Leer gelijk in de Engelse taal hoe je hardware, software en ict kunt combineren. Bouw mee aan meer internationale kansen. Word Embedded Systems Engineer!

299850 Chip, embedded systems engineering

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?
Volgende pagina
 

Jouw toekomst

Ontdek de carrièremogelijkheden en opties voor verder studeren binnen Electrical and Electronic Engineering.

Elektrotechniek data in accubox Electrical and Electronic