Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Electrical and Electronic Engineering

Een carrière als elektrotechnisch ingenieur is een carrière voor de toekomst. Jouw vaardigheden zijn nodig voor bijvoorbeeld de overstap naar duurzame energie. Wordt elektrotechnisch ingenieur en help onze toekomst te vormen!

elektrotechniek hand plug

Laat je inspireren door alumni Electrical and Electronic Engineering

Alumnus RoelAlumnus Roel vertelt over zijn studie Electrical and Electronic Engineering
student maakt berekeningen met penen papier
Alumnus VincentAlumnus Vincent werkt bij Alewijse. Hoe was zijn studie aan de HAN?
299851 Studenten werken aan technische opdracht, embedded engineering, electrical and electronic engineering
Alumnus DennisAlumnus Dennis vertelt over zijn bedrijf Link eXTreme (Internet of Things)
werktuigbouwkunde ebuggy

Wat kun je worden met Electrical and Electronic Engineering?

Als je een Bachelor of Science in Electrical and Electronic Engineering op zak hebt. Wat is dan de volgende stap? Een baan vinden is makkelijk. Er is namelijk veel vraag naar elektrotechnisch ingenieurs: 100% van onze afgestudeerden vindt binnen een jaar een baan. Je kunt ook het alumninetwerk van de HAN gebruiken om in contact te komen met internationale bedrijven en onderzoeksinstituten. Zo is het geen probleem om de beste baan in de elektrotechniek voor jezelf te vinden.

 • elektrotechniek elektro lab

  Electrical Engineer

  Als Electrical Engineer werk je aan verschillende industriële ontwikkelingen. Denk hierbij aan schema ontwerp (zowel analoog als digitaal) maar ook aan industriële elektronica en elektromechanica. Je projecten kunnen puur elektrisch zijn en vaak ben jij de expert in een veelzijdig team. Je zet eisen om naar haalbare specificaties om vervolgens een product of systeem te ontwerpen.

 • elektrotechniek samenwerken elektro

  Industrial Automation Engineer

  Als Industrial Automation Engineer ga je aan de slag met het automatiseren van verschillende systemen. Je draait mee op projecten, bijvoorbeeld op onderzoeksafdelingen, waarin je ‘from scratch’ nieuwe functionaliteiten of functieblokken ontwikkelt die worden gebruikt om machines in elkaar te zetten. Verder kijk je naar het grotere geheel van het project. Zo kun je jezelf als expert neerzetten, nieuwe technologieën implementeren en zien waar kansen liggen.

 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Systeem-engineer

  Het opwekken van energie haalbaar en zichtbaar maken: dat is je taak. Komt er een nieuw vakantiepark met eigen stroomvoorziening? Jij bedenkt de beste energievorm. Hoe dik de kabels moeten zijn. Hoe je voorkomt dat kortsluiting de boel platlegt. Jij bent in charge!
 • Studenten in leslokaal elektro practicum

  Service-engineer

  Is er storing, bijvoorbeeld in een windmolenpark? Met een kapotte windturbine loop je zo 3 megawatt per uur mis: evenveel als het daggebruik van 6.000 huishoudens. Als service-engineer los je ter plekke vakkundig het probleem op. En je stelt ook proactief technische verbeteringen voor.

 • 193018 automotive elektrische bakfiets urban arrow

  Hardware engineer

  Ontwikkelen betekent afwegen. Bij een e-bike bijvoorbeeld kun je de motor bij het voorwiel, achterwiel of de trapas plaatsen. Op meerdere plekken kan ook. Wat kies je en waarom? Als hardware engineer ga je voor gebruiksvriendelijk, maar ook voor technisch verantwoord en financieel haalbaar.

 • 34645 Studenten overleggen bij werkplekken Engineering gebouw

  Back-end developer

  Als ‘tolk’ maak je data bruikbaar. De politie wil bijvoorbeeld camerabeelden van een tijd of locatie opvragen. Of juist specifieke info uit camerabeelden filteren. Beide vragen om verschillende manieren van dataverwerken. Jouw programmeerskills maken het allemaal mogelijk.

Werken én studeren na havo of mboTechnisch specialist worden?

Je wil een baan als engineer in de schone energietechniek. Je hebt je havo of mbo-4 diploma op zak, maar 4 jaar lang doorstuderen aan het hbo is misschien voor jou wat te hoog gegrepen. Daar hebben we een oplossing voor!

Combineer je school met werk en word technisch specialist binnen 2 jaar! Als Operational Network Trainee bij energienetwerkbeheerder Alliander is het mogelijk. Je krijgt hier alle kans om een vak te leren en tegelijkertijd je hbo-diploma te halen aan de HAN. Dat is toch ook geweldig!?

257196 magazijn student achter laptop en andere student kijkt toe operational network program liander alliander

Doorstuderen na Electrical and Electronic Engineering?

Hou je van studeren? Wil je op een hoger niveau gekwalificeerd zijn? Wil je een baan met meer verantwoordelijkheid? Met je bachelor is het een makkelijke overgang naar de Master of Engineering Systems bij de HAN.

 • Mastertrack Embedded Systems

  Algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden: het komt allemaal aan bod in de Engelstalige mastertrack Embedded Systems. Voor nóg meer verdieping en specialisme.

 • Mastertrack Sustainable Energy

  De energiesector staat voor een enorme opgave: zorgen voor een duurzame energievoorziening. Deze mastertrack leidt je op tot ingenieur van de toekomst. Je onderzoekt en ontwikkelt energiesystemen die efficiënter, betrouwbaarder en klimaatvriendelijker zijn. Draag bij aan een duurzame toekomst!

 • Mastertrack Control Systems

  Wil jij Embedded Systems Engineering inzetten voor industriële automatisering en optimaliseren van productie? Leer hoe je de nieuwste inzichten in meet- en regeltechniek toepast met deze Engelstalige mastertrack.

 • Mastertrack Automotive Systems

  Voel jij je thuis in de autowereld? Goed nieuws, want de branche is booming. Met deze mastertrack sla je een brug tussen research, development, design en marketing in automotive. In voltijd of in deeltijd.

Dit is je studie Electrical and Electronic Engineering

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Electrical and Electronic Engineering.

Drie studenten werken aan project