Hbo-opleiding Elektrotechniek

elektrotechniek samenwerken elektro
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg. Alles heeft verband met energietechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Of doe nader onderzoek. Dit geeft jou een kick!

Waarom de Hbo-opleiding Elektrotechniek?

Arnhem - Hotspot Energy

In je studiestad Arnhem vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids. Perfectie energiebron voor actuele kennis!

257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo

Méér dan elektro alleen

Als aankomend elektrotechnicus werk je samen met andere engineering-studenten aan echte cases uit het bedrijfsleven, zoals een Bicycle Simulator of een zelfrijdende trolleybus.

353394 Rutger en Arno in het Fablab achter de pc. SEECE, Fruytier, Lucas Nulle, elektrokoffers

#1 in duurzaamheid

We hebben een speciaal lab in huis om een slim hoogspanningsnet te simuleren. Ook leer je alles over duurzame (elektrische) energie, die opgewekt wordt uit zon, wind en aardwarmte.

410998 Master Engineering Systems - Sustainable Energy, twee internationale studenten werken aan Watts project

Waterstoftechniek of Robotics

Je kunt themaroutes kiezen op het gebied van waterstoftechniek en robotics. Traject voltooid? Dan krijg je vanuit het bedrijfsleven een speciaal certificaat uitgereikt. Staat extra goed op je CV!

362345 Drie studenten werken aan waterstofvoertuig eenpersoon IPKW H2lab Waterstoflab

Zeer goede baankansen

In 4 jaar tijd nam de vraag naar elektrotechnisch specialisten met 90% toe. Je bent dus hard nodig. Werkgevers zitten om je te springen, omdat de HAN heel goed staat aangeschreven!

422002 Elektrotechniek student Mik bij elektrotechnische installatie.

Energiek op avontuur!

Ben je avontuurlijk ingesteld? Doe mee met het studententeam van de HAN Solarboot. Je leert veel in de praktijk ook met studenten van andere opleidingen. Je neemt deel aan internationale wedstrijden.

456152 Vidal in de Young HAN Solarboat

Electrical and Electronic Engineering

Heb je internationale ambities? De hbo-bachelor Elektrotechniek is er ook in het Engels. Kies wat bij je past!

Twee studenten werken samen

25 maartKom naar de Open Dag van Elektrotechniek

Past de opleiding  Elektrotechniek bij jou? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef op zaterdag 25 maart van 10 tot 14 uur de sfeer op de Arnhemse campus en stel onze studenten en docenten je vragen, ga naar een voorlichting van deze studie of doe mee met de rondleiding!

472772 Elektrotechniek voltijdstudent Lieke aan het werk bij stagebedrijf Qirion - Alliander. Academie Engineering en Automotive

KennismakenWaarom kies je Elektrotechniek?

Zonder hoogopgeleide elektrotechneuten staat de wereld bijna letterlijk stil. Wil jij een belangrijke schakel worden in onze maatschappij en wil je weten hoe je elektrotechnische apparaten en systemen ontwerpt, onderzoekt, produceert en onderhoudt? Maak dan kennis met HAN Elektrotechniek in Arnhem!

405162 HAN-studenten Bas, Mik en Niels stomen de HAN Solarboat klaar voor een nieuw raceseizoen

BaankansenWat kun je allemaal worden?

Een ontwikkelaar van baanbrekende medische apparatuur. Een commercieel engineer die een nieuwe Smart TV bedenkt. Het brein achter een energie-neutrale wijk. Elektrotechnische vakmensen zijn ook onmisbaar voor de energietransitie en verduurzaming. Zinvol en interessant werk!

Als elektrotechnisch ingenieur kun je op allerlei terreinen aan de slag. Je kunt niet alleen puur technisch, maar ook commercieel technisch bezig zijn. Je eigen bedrijf beginnen of naar het buitenland? Niemand houdt je tegen!

Studenten in leslokaal elektro practicum

Industrial and Power Systems!Wat leer je bij Elektrotechniek?

Je wordt bij HAN Elektrotechniek opgeleid om straks te kunnen werken aan meet- en regeltechniek en vermogenselektronica voor industriële automatisering, duurzame energie en netwerken. Dit zijn echte Industrial and Power Systems! 

Verder werk je dynamisch samen met andere engineering studenten aan echte opdrachten van bedrijven. Denk aan: Bicycle Simulator, Small Hydrogen Vehicle, zelfrijdende trolleybus of Activating Parkinson Patiënts

353391 SEECE, Fablab, Lucas Nülle, Fruytier, mini-conferentie

The Place2beHAN Campus Arnhem

Je opleiding volg je in het 1e jaar grotendeels op de HAN Campus Arnhem. Je colleges krijg je in het gebouw van de Academie Engineering en Automotive aan de Ruitenberglaan 29. En na je colleges? Studeren, drankje doen… het is er prima uit te houden.

Later in je opleiding wordt ook het Industriepark Kleefse Waard bekend terrein. Hier ga je in het Powerlab uitdagende projecten uitvoeren!

321306 Studenten komen na de lessen samen bij Lokaal 99 om iets te drinken. Op de achtergrond het onderwijsgebouw van Engineering en Automotive.

Opleidingen vergelijkenElektrotechniek in Cijfers

De elektrotechniek is een branche waarin meer dan prima betaald wordt. Je ervaring en kunde wordt gewaardeerd en dat zie je terug in je salaris.

Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over Elektrotechniek aan de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld? Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze!

410997 Master Engineering Systems - Sustainable Energy, student werkt aan Watts project

Elektrotechniek na afstuderen

  € 2.934bruto startsalaris
  Bron: Keuzegids HBO 2023
  82%van de afgestudeerden
  Bron: DUO
  vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
  83% van de afgestudeerden
  Bron: DUO
  zou achteraf de studie opnieuw kiezen
  92% van de werkenden
  Bron: HBO-monitor en Nationale Alumni Enquête
  vond een baan op niveau
  94% vond een baan
  Bron: HBO-monitor en Nationale Alumni Enquête
  binnen het vakgebied van de studie

Benieuwd naar de opleiding Elektrotechniek?

Ontdek vooral zelf of deze opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

Studenten in leslokaal elektro practicum

Nieuws Academie Engineering en Automotive

508795 Stichting Eusebius en de HAN Academie Engineering en Automotive zetten handtekening voor samenwerking in waterstof Livinglab project.
Cursorisch onderwijs geeft je verdiepingCursist aan het woord: Jacob Schouten
503366 Post-hbo cursist Jacob Schouten in de werkplaats van zijn werkgever waar hij de kennis van basis cursus Autotechniek toepast.
505988 Docentonderzoeker Joke Westra geeft in HAN WATTS uitleg aan een delegatie van OCW die op 8 maart 2023 de academie Engineering en Automotive bezocht.
Een opleiding met toekomstperspectiefMaak positieve impact met Elektrotechniek
472719 Afstudeerstudent Bianca in het hoogspanningslab van Qirion waar zij haar eindopdracht uitvoerde.
Werkbezoek Kamerlid Zohair El Yassini Voel en ervaar de energietransitie bij Connectr in Arnhem
505097 Samenwerken aan de energie van de toekomst. Daarover ging het werkbezoek van VVD Tweede Kamerlid Zohair El Yassini aan Connectr. Hij kon gelijk voelen en ervaren hoe het is om voor de energietransitie opgeleid te worden, via uitleg van het studentenproject van Regterschot Racing.

Anderen bekeken ook

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Wil je een technisch product van begin tot eind uitvoeren? Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai. Grijp die kans!

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Embedded Systems Engineering

Voltijd Bachelor opleiding

Vind je het leuk om hardware, software en ict slim te combineren? Ben je enthousiast over intelligente elektronische apparaten? Leer bij de HAN hoe je ze gebruikersvriendelijker maakt! Zo bouw je mee aan 'internet of things'. Jij hebt die hbo kennis straks in huis. Word Embedded Systems Engineer!

28708 studenten kijken naar robot

HBO-ICT

Software ontwerpen of een app bouwen. Een organisatie helpen met digitale beveiliging. Uit veel data kennis halen. Advies geven aan bedrijven over de inzet van ICT. Een nieuw apparaat slim maken. De praktijkgerichte opleiding HBO-ICT aan de HAN stoomt je er klaar voor!

ict studenten met opstelling robot in ica lounge

Automotive

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe worden auto’s minder vervuilend? Wordt het elektrisch rijden of is waterstof de duurzame brandstof? Kan Max Verstappen sneller door de bocht? Vragen over nu en de toekomst! Bij HAN Automotive leer je alles over auto’s, vrachtwagens en motoren. Die kennis breng je in de praktijk. Cool toch?

299807 Automotive studenten werken aan vehicle eco marathon

Bouwkunde

Opleiding voltijd hbo bachelor Bouwkunde

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding hbo Bouwkunde de studie van je dromen is!

33561 bouwkunde studenten bouwtekening

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaKijkje in jouw toekomst

Baankansen, ondernemen of doorstuderen na je opleiding Elektrotechniek.

422015 voltijdstudent Mik aan het werk op zijn laptop bij Qirion Alliander