Maak kennis met de opleiding Elektrotechniek

Je wilt natuurlijk weten waar je aan begint als je kiest voor een opleiding Elektrotechniek. Deze pagina helpt je op weg. Je bent welkom!

elektrotechniek samenwerken elektro

Hoe kennismaken met Elektrotechniek?

Online 1-op-1 gesprek

Wil je nog meer weten? Vraag een online 1-op-1 gesprek aan.

bouwkunde deeltijdstudent laptop

1-op-1 gesprek op de campus

Langskomen voor een 1-op-1 gesprek kan natuurlijk ook!

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Rondleiding op de campus

Wil je zien waar jij straks gaat studeren? Kom langs voor een rondleiding!

Rondleiding door het gebouwWelkom bij HAN Engineering: loop je mee met Kadir?
Rondleiding Engineering centraal met Kadir
Elektrotechniek suf? Denk je dat?Lotte vertelt waarom Elektrotechniek behoorlijk spannend is
Still Lotte Memelink ELT portret en logo
Waar ga je aan de slag?Waar kom je te werken als je Elektrotechniek of Embedded Systems Engineering kiest?
Studenten aan het werk bij oscilloscoop

Kijk de Online Open Dag terug

Op 27 maart was de laatste Online Open Dag van dit studiejaar. Heb jij 'm gemist? Of wil je de info en voorlichtingen van Elektrotechniek nog een keer bekijken? Dat kan! Scroll nog eens op je gemak over de pagina vol video's en FAQ's.

Rondleiding Engineering centrale hal met Esmee

VoorlichtingspresentatieKiezen voor Elektrotechniek: wat mag je verwachten?

Elektrotechniek studeren, hoe is dat?Kom Proefstuderen

Om de sfeer van het studeren goed te kunnen aanvoelen wordt een Proefstudeerdag georganiseerd. Deze vindt op de HAN Campus in Arnhem plaats.

Helaas is het Proefstuderen op de HAN Campus voorlopig niet mogelijk. Dit is een beslissing als gevolg van de coronamaatregelen door de overheid.

Voor Proefstuderen moet je dus nog even geduld hebben, maar soms is het toch nog mogelijk om aan te sluiten bij reguliere praktijklessen die wel op de HAN mogen plaatsvinden. Mocht je daarover nog vragen hebben? Mail dan Ni-Kiki Hammink via onderwijsbureau.engineering@han.nl

elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Duurzame mobiliteitMaak een concept voor een testlab

Onderzoek de toekomstige testfaciliteit voor het laden van elektrische voertuigen. Dat was de opdracht van opdrachtgever ElaadNL voor 2 studenten Elektrotechniek en 3 studenten Werktuigbouwkunde.

De studenten leverden een concept aan voor het testlab. Daarin stond wat voor materialen de opdrachtgever nodig heeft voor technische constructies. De elektrotechniekstudenten zijn bezig geweest met de meetapparatuur, de software en de aansluiting. 

Studenten in automotive lab streetdrone

Samenwerking met TenneTInspectierobot voor hoogspanningsmasten

Onderzoek of het mogelijk is om de hoogspanningsmasten te inspecteren zonder de spanning van de geleiders af te halen. Deze opdracht kreeg Thijs Laagland als 2e-jaars student Elektrotechniek.

Inmiddels is Thijs 4e-jaars en geeft hij leiding aan een team van ruim 10 studenten die bezig zijn met de concretisering van een Inspectierobot.

Het team dat Thijs aanstuurt bestaat uit studenten Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen. Vanuit energiebedrijf TenneT begeleiden de studenten de vraag aan een externe partij of het mogelijk is de door hen ontwikkelde Inspectierobot voor hoogspanningsmasten (type Wintrack), daadwerkelijk te gaan realiseren.

46661 elektrotechniek expo printplaat

Verbeteren van producten in de zorgHealth Concept Lab

Het Health Concept Lab (HCL) is een werkruimte voor 2e-jaars studenten Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Een half jaar lang draaien ze projecten op het gebied van de zorg.

Het HCL is op de HAN in Arnhem. Hier komen ook opdrachtgevers en docent-onderzoekers om te overleggen. Studenten worden begeleid door onze docenten. Het zijn uitdagende multidisciplinaire opdrachten die de zorg kunnen verbeteren!

zorgrobot tijdens iXbites

Samenwerkingsproject in beeldWarmtepomp in het skid plaatsen

Ontwikkel een unit op maat wordt geassembleerd. Met warmtepomp, warmtewisselaar, leidingen, regelsystemen en alles wat erbij hoort. Studenten werken aan de meest ideale manier om de warmtepomp in het skid te plaatsen.

Een skid is een kant-en-klare unit die op de bouwplaats in één keer onder het dak van de nieuwbouw- of renovatiewoning wordt getild. Eenmaal op zijn plek worden de leidingen van de installatie aangesloten op de leidingen in de woning.

Enkele studenten Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en Elektrotechniek onderzoeken of en hoe de huidige warmtepomp opnieuw kan worden gebouwd. Anderen doen onderzoek naar de communicatie tussen de warmtepomp en de overige installatiecomponenten.

Engineering. Project Skid-S3, studenten in powerlab. 2019
Van mbo naar hboSusan leert door over elektrisch tekenen na haar mbo-studie Besturingstechniek
Groepje studenten in gesprek
Gaaf project: Robot-CarDit is een gaaf project; je eigen robotcar bouwen!
Man robot graphic
Gezelligheid en activiteitenMark vertelt je over studievereniging Amoras
mark paquaij sv amoras industrieel product ontwerpen

Thuis op de bank met de feiten Met de factsheet thuis oriënteren

Een nachtje slapen over je keuze voor de opleiding Elektrotechniek van de HAN? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan de factsheet.

Dit kun je verwachten: 

  • een korte beschrijving van de opleiding; 
  • een snel en beknopt overzicht van de studie; 
  • een voorbeeld van een lesrooster; 
  • praktische info over aanmelden. 
Studenten in leslokaal elektro practicum

ConnectrNieuw innovatielab gericht op energie en mobiliteit

Vanaf eind 2021 opent het Connectr Innovatielab gericht op Energie en Mobiliteit. Momenteel wordt er druk gewerkt aan ontwerp en invulling. Maar tot het zover is, staan de hybride leeromgevingen op het IPKW in Arnhem, de locatie van het nieuwe lab op een externe campus van de HAN, allesbehalve stil.

In de hybride leeromgevingen werken studenten Embedded Systems Engineering, Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde samen met onderzoekers en ondernemingen aan maatschappelijke vraagstukken.

265636 Conceptbeeld hal Connectr

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? 

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info

Alle facts & figures van de opleiding Elektrotechniek staan hier op een rijtje.

elektrotechniek solarboat zonneboot photon uit 2016