Elektrotechniek Deeltijd

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Met de hbo bachelor Elektrotechniek in deeltijd werk jij aan toekomstige innovaties en duurzaamheid. Van zorgrobot en zonnepaneel tot zelfrijdende auto. Voor deze ontwikkelingen zijn veel mensen nodig. Na het behalen van je diploma kun je dus direct aan de slag als elektrotechnisch specialist.

Waarom Elektrotechniek in deeltijd aan de HAN?

Persoonlijke karakter

Je stelt de opleiding deels zelf samen. Hiermee sluit de opleiding perfect aan op wat jíj wilt leren.

Zeer goede baankansen

In 4 jaar tijd nam de vraag naar elektrotechnisch specialisten met 90% toe.

Arnhem - Hotspot Energy

Hier vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids.

HAN Employment

Heb jij nog geen geschikte werkplek? Dan helpt HAN Employment je graag een handje. Denk aan een Meet & Match, een SollicitatieBoost, een vacaturebank en adviesgesprekken.

Je wordt meer waard

Baankansen

Met een Elektrotechniek hbo bachelordiploma heb je werkgevers een hoop te bieden. Je werkt aan vaardigheden met betrekking tot industrial and power systems, waardoor je straks de ideale ontwerper of adviseur bent.

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert:

 • vermogensstromen in een netwerk berekenen;
 • elektrische schakelingen ontwerpen;
 • regeltechnische problemen analyseren en oplossen;
 • besturingen voor industriële processen programmeren.

Beroepen

Doe jij de specialisatie Industrial and Power Systems? Dan ben jij straks misschien:

 • ontwerper
 • adviseur/projectleider
 • service engineer
 • commercieel ingenieur

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op woensdag 27 november 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Studenten aan het woord

Hoe combineer je een studie met je werk en privéleven?

Wennen aan je nieuwe leven

Werk, privé, studie

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met Elektrotechniek in deeltijd aan de HAN. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

havo of mbo-4 diploma op zak?
 

Leren en geld verdienen met Elektrotechniek!

Heb je een havo- of mbo4-diploma op zak en wil je doorleren op een werklocatie? Dan past het Operational Network Program (ONP) vast wel bij jou! Dit is een leer-werktraject waarbij je al vanaf dag één in dienst bent bij netwerkbeheerder Alliander. Tegelijkertijd volg je de hbo-opleiding Elektrotechniek aan de HAN.

Je gaat dus direct in de praktijk toepassen wat je leert. En je krijgt er ook nog eens voor betaald. Klinkt toch wel heel erg goed, toch?

magazijn student achter laptop en andere student kijkt toe operational network program liander alliander
van geneeskunde naar elektrotechniek

Omscholen naar Elektrotechniek

De toekomst van Elektrotechniek

Gebruiksvriendelijker, duurzamer, slimmer; de ontwikkelingen in elektrotechniek gaan zeer snel. Bovendien bevatten steeds meer apparaten geïntegreerde elektronica, denk bijvoorbeeld aan zorgapplicaties en -hulpmiddelen, robots en zelfrijdende auto's. Techniek gaat ons veel brengen en dat biedt kansen: voor jou en voor je werkgever. De sector trekt enorm aan.

54% méér vacatures in 1 jaar
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
1900 elektrotechnici nodig tot 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
66%is hbo of hoger geschoold
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
€2.827gemiddelde startsalaris
bron: Hbo geschoolde elektrotechnici hebben gemiddeld het hoogste startsalaris van alle Nederlandse afgestudeerden | Bron: HBO Monitor, ROA 2020
Studenten aan het woord

Wat gaat deze bachelor jou brengen?

Er is meer mogelijk in deeltijd 

Kies je studievorm

De opleiding Elektrotechniek is er in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor de 4-jarige hbo-bachelor opleiding of voor een 2-jarige associate degree opleiding op hbo-niveau.

 • Associate degree Elektrotechniek

  Je kunt kiezen voor een deelprogramma van de bachelor: de associate degree (Ad) Elektrotechniek. Met je Ad Elektrotechniek heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. Wil je alsnog doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen en de rest van het bachelor programma afronden.

 • Associate degree Embedded Systems Engineering

  Of ga voor een deelprogramma van de bachelor: de associate degree (Ad) Elektrotechniek - Embedded Systems Engineering (ESE). Met je Ad Elektrotechniek - ESE heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. Wil je alsnog doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen en de rest van het bachelor programma afronden.

 • Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek

  Een andere mogelijkheid is de associate degree (Ad) Gebouwgebonden Installatietechniek. Met je Ad heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. In 2 jaar heb je werkervaring en een hbo-diploma!

Doorstuderen

De smaak van het studeren te pakken en wil jij je na deze hbo-studie verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Er zijn volop mogelijkheden. Pre-master nodig? Die kun je al volgen tijdens je minor op de HAN!

 • Master Engineering Systems

  Wil je als engineer de nieuwste inzichten in een industriële omgeving leren toepassen? Op de volledig Engelstalige Master Engineering Systems van de HAN leer je alles over de laatste ontwikkelingen.

Nieuws Academie Engineering en Automotive

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?
Volgende pagina
 

De inhoud van Elektrotechniek

Hoe is de opleiding Elektrotechniek in deeltijd opgebouwd?

elektrotechniek hand plug