Elektrotechniek Deeltijd

elektrotechniek samenwerken elektro
Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 februari 2022 en 1 september 2022

Met de hbo bachelor Elektrotechniek in deeltijd werk jij aan toekomstige innovaties en duurzaamheid. Van zorgrobot en zonnepaneel tot zelfrijdende auto. Voor deze ontwikkelingen zijn veel mensen nodig. Na het behalen van je diploma kun je dus direct aan de slag als elektrotechnisch specialist.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de hbo deeltijdopleiding Elektrotechniek bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! 

Stel al je vragen aan docenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan ook.

 

317638 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr

Studenten aan het woordWat gaat deze bachelor jou brengen?

Waarom Elektrotechniek in deeltijd?

Persoonlijke karakter

Je stelt de opleiding deels zelf samen. Hiermee sluit de opleiding perfect aan op wat jíj wilt leren.

elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Zeer goede baankansen

In 4 jaar tijd nam de vraag naar elektrotechnisch specialisten met 90% toe.

elektrotechniek hand meetapparatuur

Arnhem - Hotspot Energy

Hier vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids.

Studenten in leslokaal elektro practicum

Je wordt meer waardBaankansen

Met een Elektrotechniek hbo bachelordiploma bied je werkgevers een hoop. Je werkt aan vaardigheden met betrekking tot industrial and power systems waardoor je de ideale ontwerper of adviseur wordt.

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert

 • Vermogensstromen in een netwerk berekenen
 • Elektrische schakelingen ontwerpen
 • Regeltechnische problemen analyseren en oplossen
 • Besturingen voor industriële processen programmeren

Beroepen

Doe jij de specialisatie Industrial and Power Systems? Dan ben jij straks misschien:

 • Ontwerper
 • Adviseur/projectleider
 • Service Engineer
 • Commercieel Ingenieur

Kom sparren met een studieadviseur

Je eigen oordeel is het belangrijkst bij zo'n beslissende keuze. Een adviesgesprek met een HAN studieadviseur kan daarbij helpen. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt inzicht in je persoonlijke studieprogramma.  

De toekomst van Elektrotechniek

Gebruiksvriendelijker, duurzamer, slimmer; de ontwikkelingen in elektrotechniek gaan zeer snel. Bovendien bevatten steeds meer apparaten geïntegreerde elektronica, denk bijvoorbeeld aan zorgapplicaties en -hulpmiddelen, robots en zelfrijdende auto's. Techniek gaat ons veel brengen en dat biedt kansen: voor jou en voor je werkgever. De sector trekt enorm aan.

54% méér vacatures in 1 jaar
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
1900 elektrotechnici nodig tot 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
66%is hbo of hoger geschoold
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
€2.827gemiddelde startsalaris
bron: Hbo geschoolde elektrotechnici hebben gemiddeld het hoogste startsalaris van alle Nederlandse afgestudeerden | Bron: HBO Monitor, ROA 2020

Studenten aan het woordHoe combineer je een studie met je werk en privéleven?

Wennen aan je nieuwe levenWerk, privé, studie

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met Elektrotechniek in deeltijd aan de HAN. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

Studenten in leslokaal elektro practicum

Er is meer mogelijk in deeltijd Kies je studievorm

De opleiding Elektrotechniek is er in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor de 4-jarige hbo-bachelor opleiding of voor een 2-jarige associate degree opleiding op hbo-niveau.

 • Associate degree Elektrotechniek - Energietechniek

  Je kunt kiezen voor een deelprogramma van de bachelor: de associate degree (Ad) Elektrotechniek - Energietechniek. Met je Ad Elektrotechniek - Energietechniek heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. Wil je alsnog doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen en de rest van het bachelor programma afronden.
 • Associate degree Elektrotechniek - Embedded Systems Engineering

  Of ga voor een deelprogramma van de bachelor: de associate degree (Ad) Elektrotechniek - Embedded Systems Engineering (ESE). Met je Ad Elektrotechniek - ESE heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. Wil je alsnog doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen en de rest van het bachelor programma afronden.
 • Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek

  Een andere mogelijkheid is de associate degree (Ad) Gebouwgebonden Installatietechniek. Met je Ad heb je prima kansen op de arbeidsmarkt. In 2 jaar heb je werkervaring en een hbo-diploma!

Doorstuderen

De smaak van het studeren te pakken en wil jij je na deze hbo-studie verder specialiseren? Of juist je kennis verbreden? Er zijn volop mogelijkheden. Pre-master nodig? Die kun je al volgen tijdens je minor op de HAN!

 • Master Engineering Systems

  Wil je als engineer de nieuwste inzichten in een industriële omgeving leren toepassen? Op de volledig Engelstalige Master Engineering Systems van de HAN leer je alles over de laatste ontwikkelingen.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De inhoud van Elektrotechniek

Hoe is de opleiding Elektrotechniek in deeltijd opgebouwd?

elektrotechniek hand plug