Jouw toekomst met Mechanical Engineering

Ben jij klaar om je handen vuil te maken met het ontwerpen van een zuinige aandrijving? Of coördineer je liever vanuit je kantoor de verkoop van een nieuwe attractie? Als mechanical engineer kan het allemaal. De vraag naar mensen met kennis en kunde is groot: in de regio en internationaal.

Student bij werkbank met CNC-machine op achtergrond

Carrière testimonialAlumnus Mitchel van Loon over werken bij Royal Haskoning

Carrière testimonialAlumnus Roel Bleumer vertelt over zijn werk bij Volta Energy

Aan het werk als mechanical engineer

Afgestudeerd? Met je bachelordiploma op zak kun je op veel plekken aan het werk, in Nederland of juist internationaal. Zie jij jezelf rondlopen bij DAF, Scania of Hyster? Of bij Bosch, Nuon, Philips of Mars? Dan zit je hier goed. Als technisch professional bouw je aan de wereld van morgen: met slimme ontwerpen, innovatieve technieken en de nieuwste materialen. Met een bachelor Mechanical Engineering kun je in allerlei verschillende functies aan de slag. Welke baan past bij jou?

 • Constructional Engineer / Product Designer

  Machines ontwerpen of verbeteren: dat kun jij als geen ander. Werken met 3D-CAD software, de krachten bundelen met andere engineers en rekening houden met klant én wetgeving? Jij gaat ervoor.
 • Energy Systems Engineer

  Je ontwikkelt systemen die energieverbruik monitoren en reguleren. Simuleren, meten en controleren zijn jou op het lijf geschreven. Het doel? Een groene toekomst voor iedereen.
 • Project Leader

  Als projectleider sta je aan het roer: jij zorgt ervoor dat je samen met jouw team het beste resultaat bereikt. Je zet de juiste mensen bij elkaar, plant werkzaamheden, onderhoudt contacten en bewaakt de voortgang.
 • Production Manager

  Als productiemanager zie je erop toe dat producten zo efficiënt mogelijk geproduceerd worden. Lopen de kosten op? Zijn onderdelen niet op tijd aanwezig? Jij lost het op – blije klanten gegarandeerd.

Door met een master in Engineering

Bachelor binnen? Je kunt je op veel manieren verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master. Aan de HAN, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

 • Engineering Systems (MSc)

  Til jij je engineering skills next level? Ga aan de slag met Automotive, Control of Embedded Systems – of met Lean Engineering of Sustainable Energy – en ontwikkel de systemen van de toekomst.

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minoren: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Zo ziet de Engelstalige bachelor Mechanical Engineering eruit.

Bovenaanzicht twee studenten aan het werk op laptop