Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 13nov
  14nov
  Open Dag
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Beginnen met de Pabo-ALO

Toelatingseisen en aanvullende eisen. Collegegeld en financiering. Aanmelden. Alle praktische informatie over de Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO aan de HAN vind je hier.

303040 Pabo-ALO studenten in de gang, sport

De locatie van Pabo-ALO

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Heyendaalseweg 141
  6525 AJ Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

HAN Nijmegen campusPabo & ALO: twee lesgebouwen

De lessen van de Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO vinden plaats in Nijmegen, op twee verschillende leslocaties. De Pabo lessen volg je in het Pabo gebouw, Kapittelweg 35. De ALO lessen volg je bij HAN Sport en Bewegen, Heyendaalseweg 141. Beide leslocaties zijn te vinden op de HAN campus Nijmegen.

 

 

303038 Pabo-ALO studenten in de gang, sport

Toelatingseisen Pabo ALO

Nieuwsgierig naar de Pabo-ALO?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

303039 Pabo-ALO studenten op trap, sport, Nijmegen

Aanmelden voor de Pabo-ALO in 7 stappen

Vaardigheden Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten Pabo ALO

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. De kosten zijn meestal het 1e studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Bij de Pabo-ALO volg je veel praktijklessen en loop je veel stage. Om hierbij een representatieve uitstraling te hebben, is een kledingpakket verplicht. Voor de Pabo-ALO bedragen de kosten hiervan € 292,- (prijspeil 2019-2020).

Moet ik ook readers en syllabi bestellen? Naast boeken heb je voor sommige lessen ook readers en syllabi nodig. Dat zijn documenten met aanvullende literatuur, opdrachten of leerstof. Readers en syllabi hoef je voor de start van het studiejaar nog niet te bestellen. Als de lessen begonnen zijn hoor je van je docenten welke readers of syllabi je nodig hebt. Hier lees je er meer over.

Bestel je studieboeken online

Je studieboeken kun je bestellen bij Studystore. Bekijk hier de boekenlijst voor Pabo-ALO.

Laptopeisen

Verder heb je een goede laptop nodig. Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That's it, de Pabo-ALO stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop.
 

Roosters, lestijden en jaarplanning

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

Studente buiten sporten closeup