Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met de Pabo-ALO

Jonge kinderen de beginselen van taal en rekenen leren. Jongeren in beweging krijgen. Of evenementen en toernooien organiseren. Met je pabo- én ALO-diploma op zak, ligt er een wereld voor je open!

Pabo-ALO studente is buiten aan het sporten en kijkt over het veld

Wat kun je worden met de Pabo-ALO?

Basisschoolleraar, docent sport en bewegingsonderwijs op de middelbare school of in het speciaal onderwijs. Óf een combi van deze functies. Werk je liever in een bedrijf of bij een gemeente? Na het Pabo-ALO traject kun je alle kanten op.

 • Juf leest voor

  Leraar basisonderwijs

  Je geeft les aan groep 1 t/m 8. Je ontwikkelt lesmateriaal en hulpmiddelen. Je observeert je leerlingen om hun ontwikkeling en behoefte te bepalen. En je communiceert hierover met ouders, collega’s en andere betrokkenen. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van je school en beroepsgroep.  

 • 310010 Pabo-ALO student jongleert in gymzaal

  Docent sport- en bewegingsonderwijs

  Je begeleidt jonge mensen in hun sport- en bewegingsontwikkeling, in diverse onderwijsvormen. Je ontwerpt innovatieve sportstimuleringsprogramma’s. Bijvoorbeeld buitenschoolse sportactiviteiten voor kinderen van de basisschool. Ook werk je bij sportverenigingen. 

 • Fitnesstoestellen

  Combinatiefunctionaris

  Dat is veel spannender dan het misschien klinkt! In deze functie ben je de spil in organisaties als het gaat om sport en bewegen. Je maakt bijvoorbeeld het sportbeleid van gemeentes, scholen of andere organisaties. Je organiseert evenementen, clinics en toernooien. Dankzij je talent om samen te werken, zet jij iedereen in beweging. 

 • Kinderen van de glijbaan

  Beweegmanager

  Een beweegmanager zoekt constant naar mogelijkheden om kinderen te stimuleren meer te sporten. Hierbij werk je samen met sport- en schoolcoördinatoren en trainers.  

  Samen werken jullie aan het sport- en beweegplan van het stadsdeel.

studenten en docenten aan het woord

Wat kun je worden met Pabo-ALO?

1+1=3 met je diploma op zak

Je leest het goed! De combinatie van beide diploma's is een echte verrijking voor jou én de mensen waar je mee gaat werken. Hoe? Je geeft als gediplomeerd docent sport- en bewegingsonderwijs bijvoorbeeld les in de zaal en ziet (bewegend) gedrag van kinderen. Je vormt een beeld van ze en het uur erna geef je ze rekenles in het klaslokaal. Daar zie je ander gedrag. Je krijgt zo een meer holistisch (totaal)beeld van het kind. En kunt beter inspelen op zijn/haar behoeften. Je bent een echte allrounder bij het scheppen van een pedagogisch veilig leerklimaat. En zo maakt 1+1 dus echt 3!

Bij welke instellingen kun je zoal werken?

 • Basisonderwijs 
 • Speciaal onderwijs 
 • Voortgezet onderwijs 
 • Mbo-scholen 
 • Sportclubs 
 • Wijkcentra

Doorstuderen na de Pabo-ALO

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.

 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  In deze master raak je vertrouwd met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master. 

Volgende pagina
 

Dit is je studie HAN Pabo-ALO

Wat leer je tijdens dit traject? Bekijk de opbouw van de Pabo-ALO. 

303040 Pabo-ALO studenten in de gang, sport