Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Beginnen met Vaktherapie

Welke toelatingseisen zijn er? Hoe zit het met collegegeld en studiefinanciering? En hoe meld je je aan? Op deze pagina vind je alle praktische info voor de opleiding Vaktherapie aan de HAN.

Studenten Psychomotorische therapie doen een gezamenlijke oefening in de gymzaal

De locatie van Vaktherapie

 • Er is geen omschrijving beschikbaar
 • HAN Nijmegen campus

  Kapittelweg 33
  6525 EN Nijmegen
 • Er is geen omschrijving beschikbaar

Toelatingsinformatie

Aanmelden in 7 stappen

Vaardigheden
 

Studeren met bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag zoveel mogelijk rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt, mantelzorger bent of een topsportprogramma volgt: je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten. Misschien heb je later in je studie iets nodig. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Opleidingskosten

Je betaalt elk jaar collegegeld. Verder heb je een goede laptop nodig. Vanaf komend schooljaar gaat de HAN namelijk toetsen met de digitale toetsapplicatie ANS. Je moet dan je eigen laptop meenemen! Op de pagina over studiematerialen lees je waar een laptop aan moet voldoen. That’s it, Vaktherapie stelt verder geen aanvullende eisen aan je laptop.

Daarnaast moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken, readers, ander studiemateriaal en activiteiten zoals de introductie. 

De kosten zijn meestal het 1e studiejaar het hoogst. In de jaren erna ben je minder geld kwijt aan studiematerialen. Voor de stageperiodes moet je rekening houden met reis- en verblijfkosten, afhankelijk van de stageplaats. Via DUO, het landelijke loket van de overheid, kun je geld lenen voor je studie.

Let op! Je studieboeken voor Vaktherapie kun je niet via Studystore bestellen. De opleiding informeert je hierover nog nader bij de start van het studiejaar.

Roosters, lestijden en klasindeling

Ga je (bijna) starten met deze opleiding en ben je benieuwd naar je rooster of je klas? Als je een HANaccount hebt kun je die info vinden op Insite. Dat is de online omgeving voor HAN studenten. Kijk onder het kopje Roosters, lestijden en jaarplanning. De informatie over je klasindeling krijg je te horen van de opleiding.
 

OS/OER en Inschrijvingsreglement 

OS/OER en Inschrijvingsreglement

In het inschrijvingsreglement staan de belangrijkste regels over de aanmelding, inschrijving, herinschrijving en beëindiging inschrijving bij een opleiding aan de HAN. In het studentenstatuut staat beschreven wat jij als student van de HAN mag verwachten en wat de HAN van jou verwacht. Hoe dit zit binnen Vaktherapie, lees je in het Opleidingsstatuut en het Onderwijs Examen Reglement (OS-OER).

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Zin in je toekomst?

Meld je aan!

man in materiaal hok met voetbal
draw-cta-title