Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College

Masterclasses Lorentz

Leerlingen van het Lorentz Lyceum (Arnhem) kregen 12 november van hun school Masterclasses aangeboden.

Zij konden kiezen uit 25 programma's en intekenen op een masterclass die het beste aansluit op hun interesse. Van deze Masterclasses werden er 4 verzorgd door de HAN. In 'Bouw jij mee aan Nederland 2.0?' van de opleiding Civiele Techniek maakten leerlingen kennis met de wereld van de civiele techniek. Zij bouwden een houten brug, maakten asfalt in het Asfaltlab en leerden hoe je in het Waterlab  situaties voor waterveiligheid kunt simuleren en testen. In Nijmegen ontving de opleiding Ergotherapie een aantal leerlingen.

Op locatie van het Lorentz Lyceum zelf, kregen leerlingen een masterclassprogramma van de opleiding Finance Tax and Advice en van de opleidingen Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Bio-informatica

Profielkeuze Liemers College

Maandag 15 november waren leerlingen havo-3 van het Liemers College uit Zevenaar op bezoek op de HAN-campus in Arnhem. Deze leerlingen staan kort voor hun profielkeuze. Om hen daarbij te helpen, werden ze door de voltijdopleidingen Engineering, Automotive, BouwkundeCiviele Techniek en de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs een dag lang wegwijs gemaakt in de mogelijkheden in de techniek en ict.

De havisten kregen rondleidingen en workshops met leuke opdrachten. Van spaghettibruggen bouwen tot programmeren met Mind Storms (links naar Instagram).

353319 spaghettibrug maken tijdens profielkeuzedag Liemers College
Opdracht voor de havo-3 leerlingen: een brug bouwen van spaghetti en lasagnabladen. Welke brug is straks de sterkste?

Vragen of meer informatie?

Wilt u uw leerlingen ook kennis laten maken met de opleidingsmogelijkheden bij de HAN?
Neem contact op voor de mogelijkheden.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur

Liever bellen of appen?