Stagepresentaties nieuwe stijl voor 3e jaars Bouwkunde

De stage die je in het 3e jaar van de opleiding Bouwkunde kiest, is een belangrijk deel van je opleiding. Je werkt voor een stagebedrijf een half jaar lang aan een opdracht en je draait mee in de dagelijkse routine. Wat dit opleverde, presenteerden de stagiairs 9 juni aan medestudenten en docenten.

14 juni 2022
415041 beoordelingsformulier voor het beoordelen van de 3e jaarsstages Bouwkunde
Bouwkunde

Blijft een betonnen kano drijven?

Studenten Civiele Techniek en Bouwkunde hebben eind mei meegedaan met de jaarlijkse BetonKanoRace (BKR). Voordat Team Trifonius met 7 studenten het Strijkviertelplan in Utrecht over scheurt, is ziel en zaligheid gestoken in de bouw van de betonnen kano.

31 mei 2022
410301 Betonkanorace 2022
Bouwkunde

"Bestaande bouw spreekt veel meer tot de verbeelding"

Achterbuurten waar je vroeger liever niet kwam, worden tegenwoordig omgetoverd tot de meest hippe en gewilde wijken. Dat transformeren en herbestemmen hot is, blijkt onder meer uit de cursus Transformeren en Herbestemmen die gretig aftrek vindt. Bouwkundig projectmanager Geert Balvers is hier een mooi voorbeeld van.

16 mei 2022
404162 Post hbo cursus Transformeren en Herbestemmen. Het pand in Maastricht dat Geert Balvers herbestemt en transformeert.
Bouwkunde

“Kunnen we het tij nog keren? Yes we can!”

Niemand minder dan weerman Reinier van den Berg bezocht tijdens de International Week van de Academie Built Environment de HAN-campus in Arnhem. Hij sprak met studenten Bouwkunde en Civiele Techniek uit Japan, Amerika, Finland, Spanje, België, Duitsland en Nederland over het probleem van klimaat en vervuiling.

21 april 2022
398841 Reinier van den Berg International Week
Bouwkunde

“Voed je professionaliteit tijdens het Symposium Bouwen 2.0”

De voorbereidingen voor het Symposium Bouwen 2.0 van donderdag 2 juni zijn in volle gang. Anne de Jonge van Bouwend Nederland is dagvoorzitter van dit symposium en vindt het een heel goed initiatief dat de HAN op deze unieke manier in gesprek wil met de buitenwereld over toekomstige thema’s.

19 april 2022
375932 Een vinger die een bouwblokje omstoot met de tekst goals. Bouwkunde
Bouwkunde

Hoe kun je al tijdens het onderzoek duurzaam impact maken?

Onderzoeken hebben vaak een lange doorlooptijd. Denk aan onderzoeken naar dementie die in volle gang zijn, maar waarvan nog onbekend is welke voorzieningen en maatregelen nu écht bijdragen aan behoud van zelfstandigheid. Intussen neemt deze ziekte hand over hand toe.

07 maart 2022
372980 De coverplaat van DEEL, een werkwijze van het lectoraat Architecture in Health

Een attractiepark voor bouwkundigen

Vanwege corona hebben de meeste 4e jaars studenten geen studiereizen kunnen maken. Maar…. HAN-studenten gaan uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dit mondde eind januari uit in een spontane studiereis.

04 februari 2022
374394 De gebouwen van Emaar in Dubai
Bouwkunde

Ontwerpwedstrijd voor leerlingen voortgezet onderwijs

HAN Built Environment organiseert in maart 2022 een ontwerpwedstrijd voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Maak jij het meest creatieve en vernieuwende ontwerp voor de techniekcampus van de HAN in Arnhem?

17 januari 2022
369296 Coverfoto / headerfoto ontwerpwedstrijd ABE  toegevoegd door Lex Eggink
Bouwkunde

De technische kant van de energietransitie

Frits Schultheiss is onderzoeker en docent Bouwkunde aan de HAN en bekijkt de energietransitie in het Spijkerkwartier samen met zijn studenten technisch, bouwkundig en ruimtelijk.

13 december 2021
242254 Luchtfoto Elderveld

1e jaars studenten onderzoeken herbestemming pand Meinerswijk

Om onderzoekend handelen direct al in het 1e studiejaar aan te wakkeren, krijgen studenten Bouwkunde vanuit het werkveld een praktijkgerichte onderzoeksopdracht rondom de herbestemming van Stadsblokken Meinerswijk in Arnhem.

30 november 2021
355955 5 bouwkunde studenten, verkorte route. vlnr: Andries Masterbroek, Lars de Haan, Alfred Rouwenhorst, Tymen Branderhorst en Arda Güççük