Decanen

Bestel gratis het studiekeuzemagazine voor je leerlingen

Wil jij als decaan je havo 4 en vwo 5 leerlingen motiveren om met hun studiekeuze te starten? Bestel gratis het studiekeuzemagazine van de HAN. Dat staat vol inspirerende interviews, tips en tools. En natuurlijk een overzicht van onze opleidingen. Vraag 'm nu aan, dan staat de bestelling na de vakantie op de stoep!

16 juni 2021
30476 Laptop met blauwe hoes
Decanen

Word ik nog toegelaten als ik een eindcijfer wegstreep?

Als je dit jaar eindexamen doet mag je ervoor kiezen om het eindcijfer van 1 niet-kernvak weg te strepen. Maar wat als je dat vak nou net nodig hebt om toegelaten te worden tot een opleiding?

15 juni 2021
34633 Detailfoto student bladert door papieren
Decanen

Studievertraging en tóch in september starten?

Wil jij in september 2021 met een studie aan de HAN starten maar heb je nog niet het juiste diploma of certificaat gehaald? Als dat door de coronacrisis komt, kun je misschien voorwaardelijk worden toegelaten. Dan start je toch in september en lever je de benodigde documenten later in.

15 juni 2021
31919 Studenten buiten aan het werk
Decanen

Belangrijke reminder voor numerus fixus-aanmelders

Start jij in september 2021 met een numerus fixus-opleiding bij de HAN en lukt het je niet om voor 1 juli je diploma aanleveren? Vraag dan uiterlijk 30 juni uitstel aan!

19 mei 2021
28686 Student lacht met laptop
Decanen

Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

30 april 2021
docent buigt over tafel student
Decanen

Gratis studiekeuze webinars voor ouders

Hermien Miltenburg van het blog Studiekeuzekind organiseert gratis webinars over studiekeuze, speciaal voor ouders. Het volgende webinar is op 25 mei om 19:30. Daarin blikt studiekiezer Matts terug op zijn studiekeuzeproces. Dat doet hij samen met zijn vader Rolf Nijman, schooldecaan.

06 april 2021
werken in de hal
Decanen

Is Einstein in de toekomst jouw docent?

Eén fotootje, meer heb je niet nodig om bewegende beelden te genereren van jouw voorvader. Of een video te maken van Shakespeare. De nieuwe dienst Deep Nostalgia brengt met kunstmatige intelligentie foto’s tot leven. Business innovators zetten dit soort mogelijkheden om in innovaties voor organisaties. Gaaf toch?

Nathalie van den Berg
22 maart 2021
business innovation student Jelle

De HAN daagt studiekiezers uit

Begin dit jaar startte een aantal opleidingen van de HAN met een pilot rondom College Coins. Dat is een app waarmee hogescholen opdrachten naar studiekiezers kunnen sturen. Zo leren jongeren de HAN en de opleidingen op een leuke manier beter kennen.

12 februari 2021
Twee meiden samen studeren in een kubus en een meisje alleen

Lerarenopleidingen bieden nieuwe oriëntatiemogelijkheden

HAN Academie Educatie biedt nieuwe persoonlijke manieren om kennis te maken met het beroep van leraar. Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Vanaf maart biedt de Academie Educatie nieuwe studiekeuzeactiviteiten aan om ook in Coronatijd te ontdekken of het voor de klas staan bij je past.

05 februari 2021
docent buigt over tafel student