Veel pensionado's en nieuwe aanwas binnen Built Environment

De Academie Built Environment is altijd in beweging. Ook de medewerkers bewegen mee. 6 ervaren collega's gingen recentelijk met pensioen en maar liefst 9 nieuwe medewerkers zijn aangetrokken om de academie naar een nóg hoger niveau te tillen.

23 september 2021
54073 Ruitenberglaan 26

Onderzoek naar duurzame fietsbrug

Is er een duurzamer alternatief voor een traditionele fietsbrug? Dat is de vraag die Jos te Hennepe en Teun Wopereis zichzelf stellen in hun afstudeeronderzoek van de opleiding Civiele Techniek. Ze ontdekten dat je dit met de milieukostenindicator goed kunt vergelijken.

22 juli 2021
309072 Jos te Hennepe en Teun Wopereis doen onderzoek naar een duurzame fietsbrug. Liggende foto
Civiele Techniek

Building and rebuilding with nature

In 1421 vond de Sint Elisabethsvloed plaats, een van de ergste overstromingen in onze vaderlandse geschiedenis. Sta je er weleens bij stil dat mede door klimaatverandering de kans op overstromingen nu misschien wel groter is dan 600 jaar geleden?

06 juli 2021
305204 Lector Jeroen Rijke geeft een masterclass over building with nature tijdens de herdenking van de Elisabethsvloed.

Droogte is hot

Voor de warmte hoeven we 's zomers niet naar Zuid-Frankrijk af te reizen, aangezien het in eigen tuin al niet te harden is. Wat is er toch aan de hand de afgelopen jaren? De maximumtemperaturen breken record na record, met slapeloze nachten tot gevolg.

17 juni 2021
299027 Landhuis op buitenplaats Landfort in de Achterhoek.

Online Bedrijvenmarkt Built Environment

De banen liggen voor het oprapen binnen de civiele techniek en bouwkunde. Maar hoe komt een aannemer, adviesbureau of gemeente in contact met deze enthousiaste studenten? De Bedrijvenmarkt van Built Environment geeft een duwtje in de rug.

17 mei 2021
30292 Twee studenten overleggen met laptop

Built Environment: International Week

De International Week van de Academie Built Environment eind april was er een om niet snel te vergeten. Ondanks dat het event dit jaar online plaatsvond, is er veel kennis gedeeld en plezier gemaakt tussen Nederlandse, Japanse, Duitse en Amerikaanse studenten en docenten.

16 mei 2021
231035 International Week Health and Social Studies. horizontaal

Thomas Rau: Material Matters

De online International Week van Built Environment stond bol van lezingen en workshops over onderwerpen die verband houden met de gebouwde omgeving. Architect, ondernemer en innovator Thomas Rau is een van Europa's pioniers op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en mocht niet ontbreken. 2e-jaarsstudent Bouwkunde Sanne van den Boom blogde erover.

21 april 2021
277215 Thomas Rau spreker international week 2021

Samenwerkingsovereenkomst met Japanse universiteit

De International Week van de Academie Built Environment begon goed. Nog voordat de opleidingsactiviteiten van start gingen, werd een samenwerkingsovereenkomst getekend met een Japanse universiteit.

19 april 2021
283979 Academiedirecteur Built Environment Frank Spuij ondertekent onder toeziend oog van Dort Spierings een samenwerkingsovereenkomst met Toyo University in Tokyo, Japan.

Studenten bouwen aan ervaring

Corona maakt studeren anders. “Er is niets aan om je stage vanuit huis te doen,” vindt 3e jaars student Jacob Vogel. Hij koos ervoor om een tussenhalfjaar te nemen. Maar van stilzitten is geen sprake. “Ik besteed mijn ‘corona-studie-sabbatical’ vooral aan ervaring opdoen.”

06 april 2021
252502 Een ontwerp van Buro BUILT. Bouwkunde en Civiele Techniek
Civiele Techniek

Zonder water is er geen leven

22 maart was het Wereldwaterdag. Het thema dit jaar is 'water waarderen'. Als we daar alleen op Wereldwaterdag over nadenken, zet dat geen zoden aan de dijk. Toch is deze dag hét moment om lector Jeroen Rijke van het Lectoraat Sustainable River Management aan de tand te voelen over dit onderwerp.

22 maart 2021
275162 Een kraan waar schoon drinkwater uitkomt. 23 maart is het Wereldwaterdag.