De zoon van CvB-voorzitter, Rob Verhofstad afgestudeerd

Lucas Verhofstad is half juni afgestudeerd. Deze 22-jarige lange en rustige jongen deed Civiele Techniek op de HAN. Dezelfde hogeschool waar zijn vader Rob voorzitter is van het College van Bestuur. Hoe kijkt Lucas terug op zijn opleiding en in het bijzonder op de ‘samenwerking’ met zijn vader?

09 juni 2022
415857 Lucas Verhofstad en Rob Verhofstad bij afstuderen Lucas.
Civiele Techniek

Blijft een betonnen kano drijven?

Studenten Civiele Techniek en Bouwkunde hebben eind mei meegedaan met de jaarlijkse BetonKanoRace (BKR). Voordat Team Trifonius met 7 studenten het Strijkviertelplan in Utrecht over scheurt, is ziel en zaligheid gestoken in de bouw van de betonnen kano.

31 mei 2022
410301 Betonkanorace 2022
Civiele Techniek

“Kunnen we het tij nog keren? Yes we can!”

Niemand minder dan weerman Reinier van den Berg bezocht tijdens de International Week van de Academie Built Environment de HAN-campus in Arnhem. Hij sprak met studenten Bouwkunde en Civiele Techniek uit Japan, Amerika, Finland, Spanje, België, Duitsland en Nederland over het probleem van klimaat en vervuiling.

21 april 2022
398841 Reinier van den Berg International Week
Civiele Techniek

Ontwerpwedstrijd voor leerlingen voortgezet onderwijs

HAN Built Environment organiseert in maart 2022 een ontwerpwedstrijd voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Maak jij het meest creatieve en vernieuwende ontwerp voor de techniekcampus van de HAN in Arnhem?

17 januari 2022
369296 Coverfoto / headerfoto ontwerpwedstrijd ABE  toegevoegd door Lex Eggink
Civiele Techniek

Studenten werken aan een waterveilige toekomst

Waterschap Rivierenland, de hogescholen HAN en Van Hall Larenstein gaan de komende 4 jaar samenwerken op het gebied van hoogwaterveiligheid. Op 17 november hielden de directeuren van de samenwerkingspartners het 1e stuurgroepoverleg.

18 november 2021
354260 luchtfoto rivierenlandschap hoogwater A50 richting Loenen

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

15 november 2021
353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College
Civiele Techniek

Wie houdt onze voeten droog?

Eind oktober presenteerde het KNMI haar Klimaatsignaal'21. Conclusie: de klimaatverandering verloopt steeds sneller. Wie al die klimaatplannen gaat realiseren? Wat dacht je van: goed geschoolde vakmensen!

256272 5 vragen aan Jeroen de Rijke, lector Sustainable River Management, civiele techniek
Jeroen Rijke
30 oktober 2021
256273 Lectoraat Sustainable River Management Jeroen de Rijke over klimaatadaptie
Civiele Techniek

"We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om een leertraject te faciliteren"

De banen in de civiele techniek en bouwkunde liggen voor het oprapen, maar hoe komen bedrijven aan goede stagiairs, afstudeerders en werknemers? Exact: via de Bedrijvenmarkt Built Environment. Dit is 2 keer per jaar dé place to be om studenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.

21 oktober 2021
147693 toolbox laptop knieen

Zilver voor Civiele Techniek in Elseviers Beste Studies

Elseviers Weekblad vergelijkt jaarlijks de voltijdopleidingen op bachelor- en masterniveau. De opleiding Civiele Techniek kreeg dit jaar een zilveren medaille, gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studentenenquête.

18 oktober 2021
341903 geopende stuw en sluis bij driel bij hoog water 2021 civiele techniek

Onderzoek naar duurzame fietsbrug

Is er een duurzamer alternatief voor een traditionele fietsbrug? Dat is de vraag die Jos te Hennepe en Teun Wopereis zichzelf stellen in hun afstudeeronderzoek van de opleiding Civiele Techniek. Ze ontdekten dat je dit met de milieukostenindicator goed kunt vergelijken.

22 juli 2021
309072 Jos te Hennepe en Teun Wopereis doen onderzoek naar een duurzame fietsbrug. Liggende foto