Academie Built Environment

“Japan is een snoepwinkel”

4e-jaarsstudenten Bouwkunde Ilse van der Meijden en Patrick Berisa doen hun vrije minor in Japan. Patrick beschrijft het land als een snoepwinkel: “Het is een smaak die je denkt te herkennen, maar die je nog nooit hebt geproefd.”

23 november 2022
470586 Studenten Patrick Berisa en Ilse van der Meijden in Fukuoka, Japan
Academie Built Environment

Bouwkunde studenten ontwikkelen app deeleconomie tijdens KlimaatHackathon

Hoe krijg je het voor elkaar dat mensen gaan consuminderen, van het gas afgaan, zonnestroom in de wijk benutten of zuiniger omgaan met water? 7 minorstudenten Low Ec High Tec deden vorige week mee aan de 24-uurs klimaathackathon bij S-TEC in Tiel.

17 november 2022
469425 Een groep studenten tijdens de Klimaat hackathon in Tiel.
Academie Built Environment

Efficiënt en effectief vastgoed onderhoud

Een gebouw moet natuurlijk veilig zijn, zeker nu panden vaker voorzien zijn van gebouwgebonden installaties zoals een warmtepomp, ventilatiesysteem, beveiligingssysteem en een brandinstallatie. Een mankement zorgt behalve voor prestatieverlies voor een gebrek aan veiligheid. En dat willen we voorkomen natuurlijk.

14 november 2022
466314 portretfoto van post-hbo student Redjina Donker
Academie Built Environment

Interactieve kunst om ontmoeting te stimuleren

HAN-onderzoekers werken samen met bewoners, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en andere kennisinstellingen om te ontdekken hoe mensen het liefst willen wonen in de toekomst. Dat doen ze in livinglabs, dus in de praktijk.

10 oktober 2022
451934 Een sjabloon dat hoort bij het spel interactieve kunst die sociale interactie tussen wijkbewoners stimuleert

Levendige Bedrijvenmarkt bij Academie Built Environment

5 oktober werd er bij er bij de Academie Built Environment weer een fysieke Bedrijvenmarkt gehouden. Studenten en docenten konden op informele wijze in gesprek gaan met bijna 100 organisaties uit de Bouw en Infra die zich met hun stands op deze levendige bedrijvenmarkt presenteerden.

06 oktober 2022
451928 overzichtsfoto van de bedrijvenmarkt bij de academie built environment
Academie Built Environment

Slim omgaan met grond voor duurzaam rivierbeheer

Het Lectoraat Sustainable River Management heeft deze zomer 2 nieuwe projecten opgestart die te maken hebben met slim omgaan met grond voor een duurzaam rivierbeheer: Het project Circulair Havenslib en het project Rivierenwerken.

03 oktober 2022
436783 Slib

Escape Game: gloednieuwe invulling Techniekdag

Gloednieuwe invulling van de Techniekdag door de gezamenlijke techniekacademies van de HAN. Want er is een prachtige Tech Escape Game ontwikkeld, gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 8-14 jaar.

Erik Rijpstra
27 september 2022
447849 Opstelling van de Escape Game op de Techniekdag met nadruk op Engineering en Automotive
Academie Built Environment

“De leergang Kostendeskundige Infra was 1 grote eyeopener”

Er zijn weer 10 diploma’s uitgeschreven voor de leergang Kostendeskundigen Infra. 2 cursisten blikken terug op een enerverende periode.

27 september 2022
441464 Gelaagde deelnemers aan de post hbo cursus KODI. Kostendeskundige Infra.
Academie Built Environment

Complexe waterkeringszorg met serious gaming aanpakken

Een dijk is zelden enkel een waterkering. Denk aan de ligging in de natuur, de woningen die er vaak op staan en de kabels en leidingen die er liggen. Je hebt dus bij dijkbeheer te maken met verschillende partijen. De onderlinge afstemming binnen en tussen partijen kan vaak beter, maar hoe?

20 juni 2022
417051 Vrouw die over een sluit uitkijkt. SRM, waterbeheer. Prometheus
Academie Built Environment

Wat is erger: extreme regenval of droogte?

In Nederland praten we graag over het weer. Dan is het te koud, dan weer te nat, te warm of te droog. Zo klaagden we in mei massaal steen en been over de droogte, begin juni is nog nooit zo nat geweest en nu is het weer snikheet. Op 17 juni was het de Dag van de Droogte. Een mooi moment om bij dit onderwerp stil te staan. En onderzoeker bij het HAN Lectoraat Sustainable River Management, Maarten Podt, aan de tand te voelen.

17 juni 2022
415424 Dag van de droogte. Droge grond met bloem.