Onderzoek naar duurzame fietsbrug

Is er een duurzamer alternatief voor een traditionele fietsbrug? Dat is de vraag die Jos te Hennepe en Teun Wopereis zichzelf stellen in hun afstudeeronderzoek van de opleiding Civiele Techniek. Ze ontdekten dat je dit met de milieukostenindicator goed kunt vergelijken.

22 juli 2021
309072 Jos te Hennepe en Teun Wopereis doen onderzoek naar een duurzame fietsbrug. Liggende foto

Eerste gediplomeerden Ad Gebouwgebonden Installatietechniek

In september 2019 begonnen zij als een kleine groep pioniers aan een nieuwe deeltijdopleiding en minder dan 2 jaar later zijn zij samen als kleine groep afgestudeerd. Mark, Jordy, Andor en Baraa ontvingen als eersten het certificaat van de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek.

Lex Eggink
14 juli 2021
306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons
Academie Built Environment

Building and rebuilding with nature

In 1421 vond de Sint Elisabethsvloed plaats, een van de ergste overstromingen in onze vaderlandse geschiedenis. Sta je er weleens bij stil dat mede door klimaatverandering de kans op overstromingen nu misschien wel groter is dan 600 jaar geleden?

06 juli 2021
305204 Lector Jeroen Rijke geeft een masterclass over building with nature tijdens de herdenking van de Elisabethsvloed.

Prijzen voor studenten Bouwkunde

Nog maar net een jaar bezig in je opleiding en dan al leren hoe je een prijs voor je ontwerp in ontvangst neemt. Studenten van de opleiding Bouwkunde krijgen deze vaardigheid er gratis bij. Bij de afsluiting van het 1e studiejaar vielen er 3 juryprijzen en 5 publieksprijzen te verdelen.

Lex Eggink
28 juni 2021
302750 pakketje voor de winnaar Publieksprijs course 4 bouwkunde
Academie Built Environment

Ben jij mantelzorger? Dan kun jij helpen!

Ondersteun jij weleens iemand met (beginnende) dementie? Dan kun jij helpen door deel te nemen aan een onderzoek.

21 juni 2021
240522 Richtingaanduiding in empathische woning

Droogte is hot

Voor de warmte hoeven we 's zomers niet naar Zuid-Frankrijk af te reizen, aangezien het in eigen tuin al niet te harden is. Wat is er toch aan de hand de afgelopen jaren? De maximumtemperaturen breken record na record, met slapeloze nachten tot gevolg.

17 juni 2021
299027 Landhuis op buitenplaats Landfort in de Achterhoek.
Academie Built Environment

Minder CO₂, stikstof en fijnstof door lokaal gebruik biogas op bouwplaats

In de pilot ‘De Duurzame Brandstofketen' is de eerste lokale brandstofketen gerealiseerd. Deze loopt vanaf de rioolwaterzuivering Renkum naar een bouwplaats in de omgeving. Hierdoor wordt zowel op de rioolwaterzuivering als op de bouwplaats de uitstoot van CO₂, stikstofoxiden en fijnstof gereduceerd. Het Lectoraat Automotive Research doet onderzoek naar de positieve milieu-impact van de keten.

18 mei 2021
291011 Eerste Duurzame Brandstofketen in Renkum (fotop geplaatst door Erik Rijpstra)

Online Bedrijvenmarkt Built Environment

De banen liggen voor het oprapen binnen de civiele techniek en bouwkunde. Maar hoe komt een aannemer, adviesbureau of gemeente in contact met deze enthousiaste studenten? De Bedrijvenmarkt van Built Environment geeft een duwtje in de rug.

17 mei 2021
30292 Twee studenten overleggen met laptop

Built Environment: International Week

De International Week van de Academie Built Environment eind april was er een om niet snel te vergeten. Ondanks dat het event dit jaar online plaatsvond, is er veel kennis gedeeld en plezier gemaakt tussen Nederlandse, Japanse, Duitse en Amerikaanse studenten en docenten.

16 mei 2021
231035 International Week Health and Social Studies. horizontaal

Thomas Rau: Material Matters

De online International Week van Built Environment stond bol van lezingen en workshops over onderwerpen die verband houden met de gebouwde omgeving. Architect, ondernemer en innovator Thomas Rau is een van Europa's pioniers op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en mocht niet ontbreken. 2e-jaarsstudent Bouwkunde Sanne van den Boom blogde erover.

21 april 2021
277215 Thomas Rau spreker international week 2021