Op Autoprof pakt Engineering en Automotive flink uit

De HAN Academie Engineering en Automotive was van 19 t/m 21 april in Gorinchem present op de autovakbeurs AutoProf. Met onze H2 Demonstrator, de zuinige toekomstauto van HAN Hydromotive en de snelle race-auto van HAN Automotive Rallyteam (HART).

29 april 2022
402252 Beursopstelling Autoprof 2022

Diploma uitgereikt aan 24 studenten Master Engineering Systems

Feest voor 24 internationale studenten van de HAN Master Engineering Systems. Tijdens diploma-uitreiking op 11 maart ontvingen zij hun diploma. Zij zijn opgeleid tot verantwoorde ingenieurs die niet alleen technologie ontwerpen en innoveren, maar ook oog hebben voor de gevolgen daarvan in de maatschappij.

06 april 2022
392145 master engineering systems graduates celebration march 2022

Generatorset nieuwste telg in HAN-motorenfamilie

Namens het Schoon Schip Consortium verwelkomt HAN Automotive Research met trots haar nieuwste telg in de HAN-motorenfamilie: een gloednieuwe generatorset met een FPT motor.

06 april 2022
392142 Generatorset met FPT motor is aanwinst bij Automotive Research
Academie Engineering en Automotive

Hoe combineert Jordi zijn topsport met Technische Bedrijfskunde?

Jordi van Erp (21) combineert zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de HAN in Arnhem met het handballen op topsport-niveau in de BeNe-league bij HV Quintus. Hoe houdt hij zoveel ballen in de lucht?

01 april 2022
387525 Studenten overleggen in een leslokaal op Ruitenberglaan 29 met hun opdrachtgever via online Teams over de vorderingen van hun project
Academie Engineering en Automotive

Profielwerkstuk maken? De HAN helpt!

Ga jij aan de slag met je profielwerkstuk? Dat is een mooie kans om je met onderwerpen bezig te houden die misschien passen bij jouw vervolgstudie.

15 maart 2022
54918 jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie
Academie Engineering en Automotive

Automotive op het hbo studeren: antwoorden op veelgestelde vragen

Wat zijn de veelgestelde vragen door aankomende studenten die overwegen om de hbo-studie Automotive aan de HAN in Arnhem te kiezen? We hebben ze voor je op een rij gezet met de antwoorden op de vragen. Ook interessant voor ouders en/of verzorgers!

11 maart 2022
32488 Studenten in automotive lab streetdrone

RDW'ers op weg naar Autonoom Rijden

HAN Automotive Research verzorgde op donderdag 17 februari de praktijkdag van de cursus 'Op weg naar Autonoom Rijden' voor 14 medewerkers van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een afwisselende dag met inspirerende presentaties, een demo-lunch en zelfs nog een technische afsluiter. Kortom: de toekomst van automotive in woord en product.

23 februari 2022
380527 automotive trucksimulator demo praktijkdag deelnemers RDW cursus autonoom rijden
Academie Engineering en Automotive

Vernieuwde bedrijfswagenopleiding HAN biedt monteurs betere scholing

De bedrijfswagenwereld ondergaat grote veranderingen. Om monteurs en bedrijfswagentechnici naar een hoger mbo-niveau te tillen, biedt de HAN een vernieuwde associate degree opleiding in deeltijd aan. De eerste groep met 15 studenten is in februari al gestart binnen een geslaagde pilot in samenwerking met Bakker Bedrijfswagens.

08 februari 2022
338054 Waterstofdemonstrator van de buitenkant en achter de doblo

Meerwaarde ACE Mobility voor HAN-studenten

Gerrit Averesch, directeur van de Academie Engineering en Automotive, bracht samen met Rob Verhofstad, voorzitter HAN College van Bestuur, op maandag 31 januari een werkbezoek aan ACE Mobility op de Automotive Campus in Helmond. Waarom? Omdat ACE veel samenwerkt met de HAN in Arnhem, waardoor studenten mee kunnen helpen aan innovatie op gebied van groene mobiliteit.

02 februari 2022
373824 Werkbezoek aan ACE Mobility op de Automotive Campus in Helmond op 31 januari 2022
Academie Engineering en Automotive

Be an Engineer: resultaten en toekomstperspectief

Het netwerk van 'Be an Engineer' bestaat momenteel uit 175 bedrijven en 463 geïnteresseerde kandidaten, waarvan 80 ingeschreven en 15 geplaatst zijn in 2021.

14 januari 2022
324020 Be an Engineering is een opleidingstraject voor associate degrees en bachelors binnen automotive, bouwkunde, elektrotechniek, energietechniek, embedded systems engineering, technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde in deeltijd.