HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Engineering en Automotive

Eren ademt waterstof: ‘Er zijn extra projecten nodig’

Eren Öztürk volgde de Themaroute Waterstoftechniek van de HAN en deed zo ervaring op met waterstof. Inmiddels is hij afgestudeerd en werkzaam bij VIRO. Hij maakt zich hard voor meer waterstofprojecten. “De zwevende student moet nog meer mogelijkheden hebben om voor waterstof te kiezen.”

HAN Redactie
27 september 2023
2b1f4d7c-0cef-11ee-8be3-02565807075b SEE, waterstofmoleculen
Academie Engineering en Automotive

Student Elektrotechniek hielp Tennet met beter voorspellen van spanningsknelpunten bij windparken

Windparken op zee moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Maar wind is een grillige energiebron, waardoor netbeheerder TenneT voor nieuwe uitdagingen staat. Eén van die uitdagingen is het beter voorspellen van spanningsknelpunten. HAN-student Dimas Lenting deed daar onderzoek naar, zodat ook toekomstige generaties altijd kunnen vertrouwen op stroom uit het stopcontact.

HAN Redactie
19 september 2023
237144 SEE, windmolen kop
Academie Engineering en Automotive

Welke bovenleidinginfrastructuur is nodig om Trolley 2.0 voertuigen in te zetten?

De provincie Gelderland stelde bij het Lectoraat HAN Automotive Research en Beekman Bildung de volgende vraag: 'Welke bovenleidinginfrastructuur is nodig om Trolley 2.0 voertuigen in te zetten op de Rijnlijn-route, tegen welke infrastructuurkosten?' Inmiddels zijn de resultaten van de studie bekend.

HAN Redactie
07 september 2023
556743 Solaris Trolley
Academie Engineering en Automotive

Studenten doen innovatieve praktijkgerichte ervaringen op binnen automotive en engineering industrie

Technische studenten aan de HAN in Arnhem doen praktijkgerichte ervaringen op in het speciaal daarvoor ontwikkelde Mobility Innovation Center (MIC). Ze werken aan aansprekende projecten. Zoals elektrische of zelfrijdende voertuigen, maar leren ook over duurzaamheid in de transport. De nadruk ligt op het toepassen van theoretische kennis in praktische situaties. Aan welke projecten werken deze 2e-jaarsstudenten in hun 3e semester?

HAN Redactie
05 september 2023
555485 Docenten en studenten van het project MORE leren van elkaar in het Mobility Innovation Centre van de HAN
Academie Engineering en Automotive

Aansluiten en verpakking chips wordt steeds complexer

Verpakkingen voor halfgeleiders maken het verschil in 5G en 6G-communicatie, optische netwerken, gezondheidssensoren, autotechniek, noem maar op! Die aansluiting en de verpakking van chips wordt steeds moeilijker. Daarom kun je aan de HAN de opleiding Semiconductor Packaging volgen als voltijdse minor, maar ook als cursus in deeltijd. Het onderwerp Semiconductor Packaging kan op steeds meer belangstelling rekenen. Waarom?

HAN Redactie
04 september 2023
554695 Semiconductor Packaging  is een minor voor studenten automotive, elektro, werktuigbouw, chemie en mechatronica. Hiervan is op 28 augustus 2023 een vierde jaargang gestart.
Academie Engineering en Automotive

Waar kunnen we waterstof als energiedrager voor gebruiken?

Waterstof heeft de potentie om de energiedrager van de toekomst te worden. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar er zijn ook nog veel obstakels te overwinnen. In het HAN project H2 Modus wordt de techniek op allerlei verschillende manieren in de praktijk gebracht. “Het is allemaal ingewikkelder dan bij een diesel- of benzinemotor.”

HAN Redactie
21 augustus 2023
541023 Kick of project H2 modus. Academie Engineering en Automotive. SEECE
Academie Engineering en Automotive

Zilveren plek HAN Solarboat bij Energy Boat Challenge in Monaco

Het team van de HAN Solarboat van de HAN en het Doetinchemse bedrijf Qconcepts heeft afgelopen week een opmerkelijke prestatie geleverd tijdens de Energy Boat Challenge in Monaco met een zilveren 2e plek in het algemeen totaalklassement!

HAN Redactie
10 juli 2023
394d45da-5974-11ee-822f-024215b4a989 Tweede prijs HAN solarboat bij Energy Boat Challenge in MonacoSEECE, SEE, SEECE, Automotive
Academie Engineering en Automotive

"De energietransitie drijft de HAN en partners in elkaars armen, precies wat nodig is"

Tien jaar heeft Tinus Hammink, programmamanager van SEECE, zich sterk gemaakt voor betrouwbare en betaalbare duurzame energie. Eind juni ging hij met pensioen. Voor SAM blikt hij terug op de afgelegde weg. Maar liever nog kijkt hij vooruit: “Wat de energietransitie nu nodig heeft, is versnellen en opschalen. En dat betekent: samenwerken nieuwe stijl, intensiever dan ooit.”

HAN Redactie
05 juli 2023
6566e5ce-0cfb-11ee-992b-02565807075b Directeur SEECE, Tinus Hammink. SEE, Engineering en Automotive
Academie Engineering en Automotive

Zilver voor studenten HAN Hydromotive in internationale Eco-Marathon

Met een verbruik van 218.3 km/m3 zijn studenten van HAN Hydromotive (hbo-studie Automotive) de tweede zuinigste auto van Europa en Afrika geworden op de Shell Eco-Marathon, editie 2023. De zilveren medaille is het resultaat van goede teambuilding en hard werken.

HAN Redactie
23 juni 2023
09df9150-0d01-11ee-bed5-02565807075b HAN Hydromotive Automotive studenten heel blij met zilveren plek tijdens Shell Eco Marathon 2023.
Academie Engineering en Automotive

Met InfraWall 3.0 zetten HAN-studenten belangrijke stap naar groene en rustige toekomst

In het bijzijn van Gelders gedeputeerde Helga Witjes onthulde een groep HAN-studenten Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen op 15 juni de 3.0 versie van InfraWall. Dit is een modulair biobased geluidsscherm. InfraWall heeft de capaciteit om hemelwater op te vangen en de biodiversiteit te versterken. Het is een belangrijke stap naar groene en rustige toekomst.

HAN Redactie
23 juni 2023
539081 In het bijzijn van Gelders gedeputeerde Helga Witjes onthulde een groep HAN-studenten Werktuigbouwkunde (WTB) en Industrieel Product Ontwerpen (IPO) op 15 juni 2023 de 3.0 versie van InfraWall, een modulair biobased geluidscherm.