Academie Engineering en Automotive

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde

HAN Infrawall wint Cleantech battle

Een team van 4 studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN heeft met hun Infrawall de Cleantech Battle 2021 gewonnen. Ook de 2e prijs ging naar de HAN: Mathijs Pieters kreeg hem voor zijn geconcentreerde zonnedak. Op 17 juni streden 5 studenten(teams) met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel.

18 juni 2021
300454 Winnaars Cleantech Battle 2021 (Nico Hoeijmans)

HAN-auto rijdt bijna 900 km op 1 liter brandstof

Met een zelfgebouwd motorvoertuig een parcours afleggen met zo min mogelijk energieverbruik. Daar draait het om in de HAN Ecomarathon. Op vrijdag 11 juni is dit evenement voor de 12e keer georganiseerd op het Midlandcircuit in Lelystad. Met als winnaar: team 1 van HAN Automotive.

17 juni 2021
32497 Studenten in werkplaats automotive

3 HAN-finalisten in finale Cleantech Battle

Een mooie prestatie! Van de 5 ingezonden studentprojecten van de HAN gaan er liefst 3 door naar de finale van de Cleantech Battle 2021. Uit de 14 inzendingen koos de nominatiecommissie 5 finalisten: 3 van de HAN, 1 van Saxion en 1 van Aventus.

04 juni 2021
cleantech battle 2020 winnaar studenten IPO
Academie Engineering en Automotive

Minder CO₂, stikstof en fijnstof door lokaal gebruik biogas op bouwplaats

In de pilot ‘De Duurzame Brandstofketen' is de eerste lokale brandstofketen gerealiseerd. Deze loopt vanaf de rioolwaterzuivering Renkum naar een bouwplaats in de omgeving. Hierdoor wordt zowel op de rioolwaterzuivering als op de bouwplaats de uitstoot van CO₂, stikstofoxiden en fijnstof gereduceerd. Het Lectoraat Automotive Research doet onderzoek naar de positieve milieu-impact van de keten.

18 mei 2021
291011 Eerste Duurzame Brandstofketen in Renkum (fotop geplaatst door Erik Rijpstra)

Embedded Systems Engineering: nieuwe bachelor opleiding

Per 1 september 2021 start de HAN de nieuwe bachelor opleiding Embedded Systems Engineering. Deze opleiding is terug van weggeweest en viel de laatste jaren onder Elektrotechniek. Vanaf nu dus weer als zelfstandige opleiding in voltijd, deeltijd en ook in een internationale variant.

Erik Rijpstra
16 april 2021
28708 studenten kijken naar robot
Academie Engineering en Automotive

Hoe duurzaam is een verkeersbord van rijstvlies?

Werken aan innovaties en toepassingen voor het duurzaam inrichten van de buitenruimte. Dit is wat het bedrijf OFN uit Geldermalsen doet in samenwerking met HAN-studenten. Zij werken bijvoorbeeld aan circulaire verkeersborden en een geluidswal die water opvangt.

05 april 2021
288243 Een circulair verkeersbord van rijstvlies gemaakt door OFN in samenwerking met HAN-studenten

De InfraWall: een uniek geluidsscherm

Geluidsschermen zijn nu niet direct spannend. Mooi ook niet. Functioneel zijn ze zeker, vooral langs de snelweg. Studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN vonden dat dit beter kon. Ze ontwierpen de InfraWall: een multifunctioneel, duurzaam, biobased en circulair geluidsscherm.

19 maart 2021
275462 Weg met landschap
Academie Engineering en Automotive

Werk en studie combineren kan prima

Het combineren van een studie met werk kan volgens Bastiaan Rijkse prima, vertelt hij in een interview met Tech Gelderland. Hij volgt momenteel de deeltijdopleiding Smart Industry aan de HAN.

15 maart 2021
272132 Foto van deeltijdstudent Bastiaan Rijkse van het Tech Gelderland artikel 'deeltijdstudie combineert prima met werk'.
Academie Engineering en Automotive

Nalmia maakt dna-testen buiten het lab mogelijk

Alleen kun je veel, maar samen kun je meer. Studenten Industrieel Product Ontwerpen (IPO), Elektrotechniek Embedded Systems en Elektrotechniek Industrial and Power Systems hebben langdurig de handen ineen geslagen. En met succes! Zij zijn er in samenwerking met o.a. Wageningen University & Research in geslaagd een werkend model op te leveren van een cartridge reader waarmee je op een willekeurige locatie diagnostische dna-tests kunt doen.

21 januari 2020
studenten werken met laptop