Studenten onthullen prototype Nederlandse HydroCargo bakfiets

Studenten van de HAN hebben samen met 'Alles over waterstof' de eerste hybride waterstof elektrische bakfiets gepresenteerd. Deze zal onder meer ingezet worden voor duurzame pakketdistributie in de stadsregio Arnhem. De bakfiets biedt voldoende laadruimte voor de pakketservice. Het project krijgt steun van de Provincie Gelderland en Urban Arrow.

10 september 2021
336497 hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29

HAN Infrawall wint Cleantech battle

Een team van studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN heeft met hun Infrawall de Cleantech Battle 2021 gewonnen. Ook de 2e prijs ging naar de HAN: Mathijs Pieters kreeg hem voor zijn geconcentreerde zonnedak. Op 17 juni streden 5 studenten(teams) met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel.

18 juni 2021
300454 Winnaars Cleantech Battle 2021 (Nico Hoeijmans)

Erik Folgering manager onderwijs & onderzoek bij Connectr

Erik Folgering is per 1 mei toegevoegd aan de organisatie van Connectr om de portefeuille onderwijs en onderzoek te beheren. Omdat de HAN founding partner is in Connectr, heeft de hogeschool de eer om de kandidaat voor deze functie te leveren.

20 mei 2021
265637 Conceptbeeld hal Connectr Energy

Eerste baan in installatietechniek

Ghada Alibraheem (32) studeerde Werktuigbouwkunde aan de universiteit van Damascus. In 2017 kwam ze met haar ouders en zus vanuit Syrië naar Nederland. Ze leerde Nederlands en via het leerwerktraject voor statushouders van de HAN, SEECE en de stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft ze nu haar eerste baan gevonden.

28 december 2020
Gebouwgebonden Installatietechniek docent Ron met Syrische student