HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Leren met ICT

Laat je inspireren over leren en lesgeven met ict

Kom 12 juni naar de inspiratiesessie vanuit HAN Open Digital Horizon over Leren en lesgeven met ict in iXperium Nijmegen. Je krijgt inspiratie hoe je Virtual reality of gamification kunt inzetten in je onderwijs en hoe je studenten blended kunt laten leren.

HAN Redactie
studenten met VR-bril op
Lectoraat Leren met ICT

Mbo’s aan het werk met gepersonaliseerd leren met ict

In de Onderzoekwerkplaats Gepersonaliseerd Leren met ICT (OWP ICT) hebben vijf mbo-instellingen in de periode 2018 tot en met 2022 gewerkt aan de vormgeving van gepersonaliseerd leren met ict. De verhalen achter de opbrengsten van de 5 mbo’s zijn beschreven in de rapportage ‘Mbo’s aan het werk met gepersonaliseerd leren met ict’.

HAN Redactie
21 april 2023
Telefoons internationaal
Lectoraat Leren met ICT

Terugblik op de Onderwijsdagen 2023

Vorige week, van maandag 20 maart tot en met donderdag 23 maart, was het weer zover: de jaarlijkse Onderwijsdagen vonden plaats. In deze week sloegen onderwijsprofessionals van de HAN, de Radboud Universiteit, het Radboudumc en ROC Nijmegen de handen ineen en organiseerden verschillende activiteiten met als thema ‘Vandaag opleiden voor morgen’.

HAN Redactie
28 maart 2023
65864 Kapittelweg 35
Lectoraat Leren met ICT

Inspiratiesessie voor wijkverpleegkundigen

Maandag 6 maart organiseerde lector Wijkverpleging, Minke Nieuwboer, een inspiratiesessie rondom het thema innovatie voor wijkverpleegkundigen.

HAN Redactie
07 maart 2023
503964 Het zorgspel van iXperium Health
Lectoraat Leren met ICT

Hoe film je onderwijs verrijkt

Hoe kan film het onderwijs verrijken? Wordt een kennisclip beter als je die met een filmisch oog maakt? En waarom is het goed om met studenten of leerlingen zelf een film te maken? Neeltje van Camp vertelt in deze iXpod over filmeducatie.

HAN Redactie
07 maart 2023
457941 Academie educatie portret Neeltje van Camp
Lectoraat Leren met ICT

Blended leren in een flexibel curriculum

Op 16 februari vond de HAN studiedag plaats voor alle opleiders, onderzoekers en ondersteuners van de HAN. Het algemene thema was dit keer: ‘Het verschil maken’, waarbij de Academie Educatie zich in de ochtend verdiepte in het thema 'Blended Leren en Opleiden in een flexibel curriculum'.

HAN Redactie
17 februari 2023
431740 Changemakercampagne, let's change the way we live, koe, dak, Rotterdam, vervreemding
Lectoraat Leren met ICT

Leren met ict voor anderstaligen

Tanja Schrijnemakers is leerkracht bij het Novocollege in Maastricht. Ze is daar leraar bij de eerste opvang van anderstaligen.

HAN Redactie
16 februari 2023
372769 Student Tanja Schrijnemakers foto voor testimonial MOVEL (Master Ontwerpen van Eigentijds Leren)
Lectoraat Leren met ICT

Programmeren met juf Cato

Vrijdag 27 januari kwamen de leerlingen van LIO-student Cato naar het iXperium Nijmegen voor een les programmeren. De leerlingen maakten zelf een game die ze op een iPad konden spelen.

HAN Redactie
02 februari 2023
87497 medewerker kijkt mee met meisje naar ipad tijdens iXbites
Lectoraat Leren met ICT

Robot uit logeren bij studenten en medewerkers van de HAN

Tessa is een sociale robot die cliënten helpt om structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Ze herinnert hen aan kleine taken en geplande afspraken. Regelmatig logeert ze bij studenten en medewerkers van de HAN zodat zij kunnen ervaren hoe de zorgrobot mensen kan ondersteunen en hoe gezellig ze is. De feedback kan bovendien gebruikt worden om de functies van Tessa te verbeteren.

HAN Redactie
24 januari 2023
490929 Pratende tinybot Tessa. Pratende bloempot.