HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Leren met ICT

Pierre Gorissen nieuwe associate lector Leren met ICT

Het Lectoraat Leren met ICT heeft te maken met een toenemende vraag naar praktijkgericht onderzoek op het gebied van leren met ict. Daarom stelde het College van Bestuur op 1 mei een tweede associate lector aan: Pierre Gorissen.

HAN Redactie
28 mei 2020
Lector Pierre Gorissen
Lectoraat Leren met ICT

Het hoger onderwijs bevrijd van handelingsverlegenheid

De plotselinge en drastische omschakeling naar afstandsonderwijs is een ware shocktherapie voor leraren en docenten. HAN-lector Leren met ict Marijke Kral doet al jaren onderzoek naar de wijze waarop leraren digitale mogelijkheden toepassen in hun lessen en licht toe.

HAN Redactie
24 april 2020
Lector Marijke Kral
Lectoraat Leren met ICT

Lancering iXpact, netwerk gepersonaliseerd leren met en over ict

Donderdag 16 januari lanceerden SIA en NRO het programma Sprong Educatief. Met dit programma maken de regieorganen en verbinding van regionale en landelijke samenwerkingsverbanden op een thema binnen het praktijkgericht onderzoek. Een van de vier consortia binnen Sprong is iXpact, gepersonaliseerd leren met en over ict.

Justine van den Berg
07 februari 2020
Lector Marijke Kral
Lectoraat Leren met ICT

Ambient technology autisme-project HAN gehonoreerd door NWA-Ideeëngenerator

In het project 'The new scholastic landscape: Ambient technology to support people with autism' van de HAN-lectoraten Architecture in Health, Leren met ICT en Levensloopbegeleiding bij Autisme wordt onderzocht hoe een school met ambient technology meerwaarde kan bieden voor kinderen met autisme. Dit project heeft in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda - Ideeëngenerator een financiering van bijna € 50.000,- toegekend gekregen voor verder praktijkgericht onderzoek.

HAN Redactie
12 juli 2019
begeleider toont afbeeldingen aan jonge patiënt met autisme
Lectoraat Leren met ICT

Online onderwijs bij de scholen van de onderzoekswerkplaats

Scholen zijn bezig om afstandsonderwijs vorm te geven. Dit geldt ook voor de 9 basisscholen die participeren in de Werkplaats Onderwijsonderzoek Gepersonaliseerd leren met ict van het Ixperium. Associate Lector Anne-Marieke van Loon schreef over de eerste ervaringen.

HAN Redactie
24 april 2019
Lector Anne-Marieke van Loon
Lectoraat Leren met ICT

Van crisis naar kans in het onderwijs

We zijn nu ruim een week vanuit huis aan het leren en lesgeven. De meeste leraren en docenten hebben wel hun weg kunnen vinden. Marijke Kral, lector Leren met ict schreef er een blog over. Hoe iedereen noodgedwongen de stap naar online onderwijs in een week heeft genomen. Maar dat er ook ruimte ingebouwd moet worden voor reflectie en evaluatie. Want niet alles is mogelijk en juist nu zie je dat de verschillen tussen de mogelijkheden die leerlingen en studenten hebben soms groter dan ooit is. En de effecten ervan.

HAN Redactie
27 maart 2019
Lector Marijke Kral
Lectoraat Leren met ICT

Zwaartepunt Smart Region: hoe verbinding tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven?

De wereld verandert. Via het zwaartepunt Smart Region wil de HAN de wendbaarheid van mens, organisatie en regio vergroten. De HAN-lectoren Maarten van Gils, Jos Sanders en Marijke Kral vertellen er meer over en leggen uit wat de bedoeling is.

HAN Redactie
17 februari 2019
null
Lectoraat Leren met ICT

Start MBO Onderzoekswerkplaats gepersonaliseerd leren met ict

De HAN start samen met een consortium van partners de MBO Onderzoekswerkplaats gepersonaliseerd leren met ict. Met deze samenwerking worden de practoraten uit het mbo verbonden aan hbo- en wo-onderzoek.

HAN Redactie
11 juli 2018
Twee studenten overleggen met laptop