H2 Demonstrator leert je meer over waterstoftechniek

De wat? Juist: de H2 Demonstrator. Een combinatie van een elektrische Fiat Doblo met aanhanger die wordt ingezet om uitleg te geven over waterstoftechniek. Een van dé manieren om kennis te maken met de brandstofcel van de toekomst.

19 november 2021
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

15 november 2021
353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College
Werktuigbouwkunde

Engineering en Automotive leveren waardevolle bijdrage aan energietransitie

Zonder het zelf in de gaten te hebben, verrichten studenten en docenten Engineering en Automotive een waardevolle bijdrage aan de energietransitie. Dat bleek tijdens een bezoek van het College van Bestuur (CvB) op 23 september aan deze innovatieve academie.

24 september 2021
328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive

Studenten onthullen prototype Nederlandse HydroCargo bakfiets

Studenten van de HAN hebben samen met 'Alles over waterstof' de eerste hybride waterstof elektrische bakfiets gepresenteerd. Deze zal onder meer ingezet worden voor duurzame pakketdistributie in de stadsregio Arnhem. De bakfiets biedt voldoende laadruimte voor de pakketservice. Het project krijgt steun van de Provincie Gelderland en Urban Arrow.

10 september 2021
336497 hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29
Werktuigbouwkunde

Met batterij en laadpaal naar een nog slimmere, schonere trolleybus

In 2025 willen alle gemeenten in Nederland zijn overgestapt op emissievrij openbaar vervoer. Geen probleem voor Arnhem: daar rijdt de elektrische trolleybus immers al sinds 1949 rond. Toch zag vervoerder Connexxion nog veel ruimte voor verbetering. Samen met onder meer de HAN startten ze het project Trolley 2.0. Met een hoop zero emissie innovaties tot gevolg.

09 juli 2021
305801 Studenten werktuigboukunde en elektrotechniek werken aan de elektrische trolleybus in Arnhem (NH)
Werktuigbouwkunde

Hoe duurzaam is een verkeersbord van rijstvlies?

Werken aan innovaties en toepassingen voor het duurzaam inrichten van de buitenruimte. Dit is wat het bedrijf OFN uit Geldermalsen doet in samenwerking met HAN-studenten. Zij werken bijvoorbeeld aan circulaire verkeersborden en een geluidswal die water opvangt.

05 april 2021
288243 Een circulair verkeersbord van rijstvlies gemaakt door OFN in samenwerking met HAN-studenten
Werktuigbouwkunde

Sneller je pakketje in huis met de waterstofbakfiets

In het waterstoflab op Industriepark Kleefse Waard werken we keihard aan de ontwikkeling van een heuse waterstofbakfiets. Het woord zegt het al, een bakfiets die wordt aangedreven door waterstof.

15 februari 2021
257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo