Management en organisatie

Post-hbo Bedrijfskunde, praten, pauze, trap, Ruitenberglaan 31, 2022
yesno
Vraag de brochure aanOpleidingen in dit vakgebied
Volg ons op LinkedIn!HAN Management & Organisatie
NieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met ons ruime aanbod (post-)hbo-opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van Management & Organisatie proberen we iedereen te inspireren en stimuleren om zich een leven lang te ontwikkelen. Volg een van onze praktijkgerichte opleidingen en word dé inhoudsexpert van jouw organisatie!

Bedrijfskunde en Management

Associate degree Bedrijfskunde (2 jaar)

Om succesvol te zijn, moeten organisaties scherp blijven. Wil jij snel aan de slag met project- en verandermanagement? Haal in 2 jaar je hbo-diploma met de Ad Bedrijfskunde aan de HAN. Leer vraagstukken overzien en mensen in beweging krijgen. Klaar voor een sprong in je carrière?

Twee studenten van Bedrijfskunde deeltijd werken samen in de Hangar met koffie

Bachelor Bedrijfskunde (4 jaar)

Internationalisering, big data, nieuwe concurrentie, om succesvol te zijn moet je scherp blijven. Met Bedrijfskunde deeltijd/duaal ontwikkel jij in 4 jaar je eigen visie en leer je veranderingen door te voeren in je organisatie. Als bedrijfskundig specialist kun je alle kanten op en bij vrijwel elke organisatie aan de slag.

Bedrijfskunde deeltijd, studeren, samenwerken, laptop, hal, Ruitenberglaan 31, 2022

Post-hbo Bedrijfskunde (18 maanden)

Post-hbo Bedrijfskunde leidt je op tot een generalist met een eigen visie. Word jij een allround professional die van elke verandering een verbetering maakt? Volg dan deze brede management-opleiding!

deelnemers van de post-hbo-bedrijfskunde werken samen aan een opdracht met hun laptop

Middle Management (5 maanden)

Tijdens de opleiding Middle Management ontwikkel jij je tot veelzijdig en gedegen Middle Manager. Je leert alles over (persoonlijk) leiderschap en management.

Post-hbo Bedrijfskunde, praten, gang, Ruitenberglaan 31, 2022

Verandermanagement (6 maanden)

Veranderen is een vak! Verandertrajecten vragen om vakmanschap. Om eigentijdse veranderaars die sturing geven. Een goede diagnose kunnen stellen en een passende aanpak ontwikkelen. Wil jij die veranderaar zijn? Volg de post-hbo Verandermanagement. Meld je aan!

drie personen staan te praten en lachen met elkaar in een ruimte met glazen wanden

Master Circulaire Economie deeltijd

Bedrijven verduurzamen in een hoog tempo. Wil jij leren hoe je duurzaamheidsvraagstukken aanpakt binnen jouw organisatie en hoe je mensen mee krijgt in de veranderingen? Zoek je een mooie aanvulling op je financiële of technische bachelordiploma? Duur: 2 jaar.

Overleg

Master Management & Innovatie deeltijd

De maatschappelijke sector is volop in beweging. Transities en bezuinigingen vereisen flexibiliteit en creativiteit. Als Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij de verandermanager die concrete vernieuwingen doorvoert met een beter maatschappelijk resultaat.

foto van een kringgesprek tijdens de wasstraat bij de NEC lounge in het goffertpark

Korte cursussen Bedrijfskunde

Financieel Management (7 avonden)

Wil jij je organisatie ook financieel besturen? Een degelijke basis bedrijfseconomie? Volg de cursus Financieel Management. Na de cursus heb je inzicht in de financiële besturing van een organisatie binnen je eigen bedrijfspraktijk.

Twee deelnemers van de post-hbo-Bedrijfskunde hebben een overleg tijdens de pauze

Bedrijfskundig HRM (7 avonden)

Wil jij je kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De cursus Bedrijfskundig HRM geeft je de handvatten.

Post-hbo Bedrijfskunde, overleggen, samenwerken, laptops, 2022

Marketing Management (7 avonden)

Wil jij inzicht in de interne én externe omgeving van je organisatie? Oorzaken en gevolgen onderkennen? Tijdens de cursus Marketing Management leer je alles over marketing, het marketing-domein en commerciële beleidsvorming.

Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, campus, buiten, praten, gezellig, Ruitenberglaan 31, 2022

Procesmanagement (basis) (7 avonden)

De cursus Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Wat kan jij doen om processen beter te managen? Tijdens deze cursus ga je aan de slag met verbetermethoden als Six Sigma en Lean.

Post-hbo Bedrijfskunde, deelnemers werken samen aan een opdracht met laptop.

Strategisch Management (7 avonden)

Je leert organisatiestructuren en besluitvormingsprocessen te analyseren en verbeteren. En hoe je snel kan inspelen op ontwikkeling binnen je organisatie. Wil je een brede theoretische basis in management en organisatie? Volg dan deze cursus!

Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, laptops, klassetting, studeren, 2022

Verandermanagement (basis) (7 avonden)

Wil jij een eigentijdse veranderaar zijn? Diagnoses stellen, sturing geven en doorontwikkelen? Volg de cursus Verandermanagement (basis) en leer veranderingen integraal te benaderen!

Docent en een deelnemer van de post-hbo Bedrijfskunde hebben een overleg, adviesgesprek

Logistiek

Associate degree Logistics Management (2 jaar)

In 2 jaar een hbo-diploma in de logistiek halen? Snel aan de slag met transportplanning, voorraad beheer of supply chain management? Dan is onze opleiding associate degree logistiek deeltijd/duaal ideaal. Zeker als je al een tijdje werkt en klaar bent voor een volgende stap.

Een student van Logistiek deeltijd in de gang tijdens een pauze, lachend

Bachelor Logistics Management (4 jaar)

Robots in distributiecentra, medicijnen afleveren met drones, groeiende export en steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Volg de nieuwste ontwikkelingen en groei verder als logistiek manager, planner of adviseur met Logistics Management in deeltijd of duaal.

Twee studenten Logistiek deeltijd werken samen en zijn post-its aan het plakken

Plannen in de Zorg (6 maanden)

Ben je planner in een ziekenhuis? En wil je leren hoe je zo gezond en efficiënt mogelijk de zorgvraag en voorkeuren van patiënten of cliënten kan verbinden met de beschikbare personeelsinzet? Volg dan de training Plannen in de Zorg!

Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, laptops, hal, Ruitenberglaan 31, 2022

Projectmanagement

Projectmanagement (12 maanden)

Wil je jezelf verder ontwikkelen als projectleider? Tijdens deze post-hbo opleiding leer je alles over projectmanagement, procesmanagement en persoonlijk leiderschap. Na de opleiding werk je moeiteloos met methoden als PRINCE2® en Agile/SCRUM.

Post-hbo Bedrijfskunde, samenwerken, post-it, plakken, brainstormen, scrum, 2022

Projectmanagement IPMA D/C (3 maanden)

Projectmanagement IPMA D/C is een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en het IPMA-certificaat wil behalen.

Post-hbo Bedrijfskunde, samenwerken, overleggen, stiften, brainstormen, 2022

Projectmanagement-ondersteuning (3 dagen)

Je bent (aankomend) projectondersteuner of projectassistent. Je wil inzicht krijgen in alle aspecten van projectadministratie en -ondersteuning.

Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, koffie, hangar, Ruitenberglaan 31, 2022

PRINCE2® Foundation (4 dagdelen)

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je wilt je vaardigheden ontwikkelen en projecten gestructureerd aanpakken. Je leert de methode PRINCE2® kennen en behaalt het officiële PRINCE2® certificaat.

Post-hbo Bedrijfskunde, overleggen, werksetting, laptops, samenwerken, 2022

Agile Scrum (3 dagdelen)

Je bent projectleider, projectmedewerker, betrokken bij productontwikkeling of leidinggevende. Met Agile Foundation leer je de complete basis van agile.

Post-hbo Bedrijfskunde, samenwerken, scrummen, post-its, plakken, brainstormen, 2022
Alles op een rijtje
 

Aanbod HAN Management & Organisatie voor werkenden

Op deze pagina vind je ons deeltijd aanbod voor werkenden op het gebied van bedrijfskunde, (project)management en logistiek. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen. Bekijk ook de pagina Mens en Organisatie voor onze opleidingen op het gebied van HRM, coaching en Learning & Development.

twee deelnemers van de post-hbo bedrijfskunde praten op de gang tijdens een pauze
Verdiepen in Bedrijfskunde of Management?
 

Kom kennismaken!

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek! Dat kan door op ieder moment een adviesgesprek in te plannen. Of door langs te komen tijdens de volgende Open Avond op 5 juni 2024.

Bezoekers op de Open Avond praten bij statafel met adviseurs van de HAN
Deelnemer aan het woord
 

Verdiepen en ervaren

Noortje Arisz rondde een aantal jaar geleden de post-hbo opleiding Bedrijfskunde af aan de HAN. Nu volgt ze de post-hbo opleiding Verandermanagement aan de HAN. Noortje vertelt wat de opleidingen haar gebracht hebben en wat haar ervaringen zijn met het post-hbo onderwijs. "Het is brengen en halen van kennis en ervaringen, ik haal er echt veel uit."

Deelnemer van de post-hbo Verandermanagement Noortje Arisz

Waarom kiezen voor HAN Management & Organisatie?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo, hbo-programma, cursus of training.

Post-hbo Bedrijfskunde, studeren, boeken, hal, Ruitenberglaan 31, 2022

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

Post-hbo Bedrijfskunde, overleggen, samenwerken, laptops, 2022

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

Post-hbo Bedrijfskunde, samenwerken, laptop, overleggen, 2022

Programma's op maat

Samen met jou zoeken we naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op jouw organisatie. Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden.

Post-hbo Bedrijfskunde, deelnemers werken samen aan een opdracht met laptop.

Maatwerktraject op het gebied van Management & Organisatie?

Ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken! 

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Management & Organisatie. We helpen je graag verder.

internationaal

Ontmoet onze docenten

Docent Bedrijfskundig HRMRoeland van Laer

Roeland van Laer, MBA heeft ruim 25 jaar ervaring in het HRM-vak. Hij won met Alliander in 2020 de Werf& Award-publieksprijs in de categorie Recruitment. Hij heeft vele jaren ervaring bij corporates en vervulde diverse HR- en managementposities bij USG, St. Antonius Ziekenhuis, ING, Tata Steel en Alliander. Op dit moment is Roeland partner bij onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en total workforce oplossingen. Hij schreef het boek “Het einde van HRM” dat in februari 2021 is uitgekomen.

Docent VerandermanagementIetze Oostinga

Ietze Oostinga is organisatieveranderaar, docent en coach. Hij heeft een opleiding als bestuurskundige en verandermanager. Het is zijn missie om mens en organisatie te laten groeien. Daarbij past hij vaak systemisch werken toe. Ietze werkt meer dan 30 jaar voor de overheid; momenteel als programmamanager en senior projectmanager bij een grote gemeente. Daar wordt hij ingezet op verandertrajecten. Opdrachtgevers bestellen hem als het een warboel is en ze resultaat willen zien. Voor de HAN werkt Ietze als docent verandermanagement.

Docent Marketing ManagementRobert van der Cruysen

Robert van der Cruysen is zelfstandig strategisch adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse sectoren zoals de ICT, financiële dienstverlening, kapitaalgoederen en de maakindustrie. In diverse management- en directierollen was hij zowel commercieel als operationeel eindverantwoordelijk en werkte hij aan het opstellen en realiseren van strategieën, reorganisaties, business development, het helpen ontwikkelen van mensen en het lanceren van nieuwe producten en diensten. Inmiddels helpt hij bedrijven om relevant te blijven met zijn eigen adviespraktijk. Robert streeft er naar om complexe materie eenvoudig te maken zonder daarbij essentiële zaken uit het oog te verliezen. Hij doceert sinds 2019 aan de HAN.

Docent Middle ManagementGert Jan Schop

Gert Jan helpt professionals, teams en organisaties naar een next level om daarmee hun strategische doelen te realiseren door adviseren, trainen en coachen. Voor Gert Jan is veranderen gelijk aan leren en leren gelijk aan veranderen. Hij is continu op zoek hoe mensen individueel, maar ook als team of als organisatie effectief leren, zodat het leren in het teken staat van doelen realiseren. Gert Jan combineert ondernemen, adviseren, kennis delen en doceren met elkaar. Voor hem is dit een ideale combinatie. Het is als een cirkel: de kennis en ervaring die hij in zijn dagelijks werk op doet als ondernemer en adviseur deelt hij via een aantal contentwebsites (Bizz-Publishing) en als docent via (post-)hbo-opleidingen.

Docent Middle ManagementDanny Smits

Danny Smits is trainer en trainingsacteur met ruime praktische ervaring in branches zoals het onderwijs, financiële instellingen, zakelijke markt en (semi-) overheid. "Mijn talent inzetten om anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling; dát vind ik fantastisch. Dankzij mijn ervaring in verschillende branches weet ik wat er speelt en spreek ik de taal. Bij de HAN is aansluiting bij de methodiek van de trainer én de leerdoelen van deelnemers belangrijk. Als deelnemer wil je je ook op je gemak voelen om nieuwe vaardigheden te gaan uitproberen. Daar ligt een taak voor mij als trainingsacteur. Ik help je verder te komen door realistisch spel en goede feedback."

Docent Middle ManagementMartine Wenting

Martine Wenting is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en aanvullend opgeleid als trainer, coach en teamcoach. Naast het lesgeven werkt ze voor uiteenlopende organisaties aan vraagstukken rondom persoonlijke en personele ontwikkeling. "Ik geloof oprecht dat mensen meer kunnen dan zij zelf voor mogelijk houden. Met mijn werk daag ik mensen uit tot een wezenlijke verandering in denken en doen. Volgens mijn motto 'het is maar 1 keer vandaag', zet ik mensen aan tot actie." Martines aanpak is gericht op bewustwording van je talenten, het lef om deze in te zetten en jezelf te stretchen in het experimenten met nieuwe mogelijkheden. Haar stijl is constructief confronterend, met een flinke dosis humor. "Als docent deel ik mijn rugzak met je. Een rugzak vol handvatten rondom soepele samenwerking, zelfreflectie, omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren, persoonlijk leiderschap en richting geven aan jezelf en anderen."

Lector en docent Plannen in de zorgDennis Moeke

Lector Dennis Moeke deed al veel onderzoek naar de verbetering en innovatie van zorg, hulp en ondersteuningsprocessen. "Als lector beschik ik over een breed professioneel netwerk. In het logistieke werkveld en binnen lokale overheden, maar ook in het hbo en de academische wereld. Ik zie mijzelf als ambassadeur van het logistieke vakgebied, maar dan met een speciale interesse in zorglogistiek. Binnen het landelijke Centre of Expertise Logistiek heeft mijn lectoraat inmiddels een leidende rol op het gebied van zorglogistiek."

Docent Plannen in de zorgHenk-Jan Messchendorp

Drs. Henk-Jan Messchendorp (1970) (bedrijfskundige) is werkzaam bij het Nederlands Zorginstituut (NZi.nu) in Arnhem. Hij is ruim 20 jaar als onderzoeker, interim (project) manager, opleider en organisatieadviseur werkzaam in de sport en gezondheidszorg op instelling en landelijk niveau. Hij is bedrijfskundig specialist op het gebied van roosters , planningen, innovatie in de zorg, de sport en de arbeidsmarkt.

Docent PRINCE2® FoundationArwin Giesbers

Je krijgt les van Arwin Giesbers. Arwin is een (project)manager /trainer /coach /consultant met ervaring in diverse branches en met verschillende oplossingsrichtingen en methodes (Agile/Scrum, waterval). Vanaf 2007 geeft hij de PRINCE2® training voor de HAN, waarbij hij zijn dagelijkse werkzaamheden als projectmanager gebruikt om de theorie naar de praktijk van de deelnemers te vertalen. Daarnaast geeft hij (delen van) de IPMA C/D training. Sinds 2001 is hij eigenaar van Incito Management. Hij is tevens mede-eigenaar van Pareto geweest, een pragmatische en innovatieve onderneming die oplossingen realiseerde gebaseerd op Internettechnologie.

Docent ProcesmanagementondersteuningEstherella van der Zalm

Je krijgt les van Estherella van der Zalm. Estherella is met haar ruime ervaring in het bedrijfsleven een ervaren business consultant, projectmanager en (verander) manager. Zij is Lean Six Sigma Black Belt en past diverse projectmanagement methodieken toe, o.a. klassieke projectbesturingsmethodiek (PRINCE2®) en agile/ scrum. Zij kenmerkt zich door nuchterheid, verbinding, enthousiasme en resultaatgerichtheid. Sinds 2018 is zij verbonden aan de HAN als docent deeltijd.