Post-hbo Digitale Transformatie

Beeld van digitale ontwikkelingen, trends en mogelijkheden zoals AI waar we als mens en organisatie mee om leren te gaan tijdens de post-hbo opleiding Digitale Transformatie aan de HAN.
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Je organisatie staat aan de start van een digitale transformatie. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Hoe initieer je de noodzakelijke verandering? Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt tijdens de post-hbo opleiding Digitale Transformatie (eerder Digital Business Transformation).

In het kort

  5 april 2024Startdatum
  9 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 5.690,- (incl. examen)Kosten (btw-vrij)

Waarom de post-hbo Digitale Transformatie volgen?

Met deze post-hbo opleiding leiden we je op in het aansturen van digitale transformaties. Je leert strategische keuzes te maken en digitale trends te herkennen die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van technologische ontwikkelingen op. We praten niet alleen over transformaties, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Inspirerende docenten uit het werkveld, waaronder hoofddocent Marco Derksen, helpen jou om, aan de hand van een eigen praktijkcase, tot concrete handvatten te komen. Je leert mensen in jouw organisatie mee te nemen in een digitale transformatie. De verbinding tussen theorie en praktijk levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. Je leert jezelf in deze opleiding beter kennen en word je bewust van jouw strategische kwaliteiten. 

Voor wie is de post-hbo Digitale Transformatie?

Ben je leidinggevende of manager in een (middel)grote organisatie? Ga je aan de slag met een digitaliseringsproject? Hoe pak je dit strategisch aan? Wat betekent het voor je leiderschap? Verdiep je kennis tijdens deze opleiding. Je krijgt inzicht in digitale ontwikkelingen, nieuwe technologieën en bekijkt strategische opties die voor jouw organisatie interessant kunnen zijn. 

Twijfel je op de opleiding iets voor je is? Volg het proefcollege Digitale Transformatie waarin je vrijblijvend kennis maakt met de opleiding en hoofddocent Marco Derksen. 

"Wil je meer weten over digitale transformatie, dan is deze leergang absoluut een must om je een idee te geven hoe breed dit onderwerp is. Iedereen die digitaliseert en stappen wil maken naar een transformatie, laat je verrassen en meld je aan! Daar ga je absoluut van genieten en een hoop leren."

stel je vragen 

Ontvang persoonlijk advies over de opleiding Digitale Transformatie

Wil je de post-hbo opleiding Digitale Transformatie volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Tzveta Hristova

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing
c4eb48d0-0cfd-11ee-8d94-02565807075b persoonlijk adviseur post-hbo opleidingen (digitale) marketing Tzveta.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
16ee226c-0cfc-11ee-989c-02565807075b medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Wat maakt de post-hbo Digitale Transformatie uniek?

De post-hbo opleiding Digitale Transformatie aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Inspirerende experts, coaches en trainers uit het werkveld geven gastcolleges;
 • Relevante en kwalitatieve gastdocenten geven je een verscheidenheid aan invalshoeken op het thema digitale transformatie; 
 • Actieve werkvormen, waarbij de praktijkcase van deelnemers centraal staat;
 • Bedrijfsbezoeken en gastcolleges die voor een frisse dosis inspiratie zorgen; 
 • Een programma dat gericht is op het durven maken van strategische keuzes en komen tot handvatten die praktisch toepasbaar zijn;
 • Een eindopdracht die qua vorm aansluit bij jouw manier van werken;
 • Een flexibel programma waarbij de volgorde en onderwerpen voor 30% door de deelnemers bepaald worden. 

"Een afwisselende opleiding waar ik veel nieuwe inzichten heb opgedaan die écht van waarde zijn voor nu en in de toekomst. Aanrader!"

Kom kennismaken
 

Open Avond 5 juni

Is de post-hbo opleiding Digitale Transformatie iets voor jou? Kom naar de Open Avond in Arnhem (Ruitenberglaan 31) en stel al je vragen. Deze opleiding heeft dan het volgende programma:

18:00 - 21:00 uur    Persoonlijk 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs
18:00 - 21:00 uur    Stand op de informatiemarkt

Meer informatie & mogelijkheid tot aanmelden volgt!

Er is geen omschrijving beschikbaar
Maak kennis 

met de docenten

Marco Derksen

Hoofddocent Digital Business Transformation

Sander Duivestein

Gastdocent Nieuwe technologie

Marlieke Schalkwijk

Gastdocent Scenario verkenning

Patrick van der Pijl

Gastdocent Businessmodellen

Rogier Schmidt

Gastdocent Digitale transformatie

Programma opleiding Digitale Transformatie

Is jouw kennis over de digitale transformatie up-to-date? Het raakt organisaties wereldwijd. Het strategische belang neemt enorm toe. Technologie is meer en meer de stuwende kracht achter een organisatie. Welke trends zijn belangrijk? Wat is de invloed van transformatie op distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en cultuur? En hoe maak je strategische keuzes? Je gaat hier op een praktische manier mee aan de slag. Tijdens de opleiding nemen verschillende experts uit het werkveld je mee in hun visie op digitale transformatie, waardoor je vanuit verschillende invalshoeken leert nadenken over digitale transformatie. Je persoonlijke praktijkopdracht vormt de rode draad door de opleiding.

De opleiding bestaat uit 3 blokken. Theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af.

Openingsweekend 
De opleiding start met een introductieweekend op 5 en 6 april in Arnhem. Je maakt hier kennis met elkaar. Ook formuleer je je eigen praktijkopdracht. Tijdens het openingsweekend start blok 1 (de eerste 3 dagdelen).

Blok 1: Why transform? Visie, strategie en nieuwe business modellen (7 dagdelen)
De wereld verandert. We kijken samen naar de noodzaak om hier als organisatie op in te spelen. De digitale transformatie gaat verder dan het automatiseren van processen en openen van digitale kanalen. Je leert meer over de nieuwe netwerksamenleving en netwerkeconomie. Ook kijken we naar ontwikkelingen als big data, blockchain, robotica en privacy. We geven aandacht aan scenario-analyses en mogelijke impact op jouw organisatie. 

Blok 2: What to transform? Klantgerichtheid en klantenreis (9 dagdelen)
Praktijk en verandering staan hier centraal. We kijken naar het business model en de verschuiving van producten naar diensten. Je leert over e-commerce, big data & analytics, (social) CRM en security. De ‘lean start-up method’ is één van de methodes waar we op in gaan. De docenten gaan naast de basistheorie vooral in op (eigen) praktijkvoorbeelden. Ook ga je 2 keer op werkbezoek ter inspiratie.

Blok 3: How to transform? Leiderschap bij digitale transformaties (7 dagdelen)
Hier gaat het om persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Hoe krijg je de noodzakelijke verandering rond? Wat betekent dat voor je eigen rol? En voor het team? Hoe vertaal je visie en strategie naar een concreet plan van aanpak? En hoe overtuig je het management en collega’s?

 

Podcast HAN #Bijblijven - Digitale Transformatie waar staan we nu?

"Voor mij is het allerbelangrijkst om deelnemers niet te vertellen hoe het moet, maar om ze te inspireren en mee te nemen in de digitale ontwikkelingen die er zijn, zodat deelnemers zelf in gaan zien wat er binnen hun organisatie moet gebeuren."

Deelnemer aan het woord
 

Andere kijk op mijn klanten en hun toekomst, en daarmee ook mijn eigen toekomst.

Tjipke Lemain rondde een aantal jaar geleden de opleiding Automotive aan de HAN en vervolgens de opleiding Technische Bestuurskunde in Delft af. Onlangs heeft hij daar de post-hbo opleiding Digitale Transformatie (eerder: Digital Business Transformation) aan de HAN aan toegevoegd. Tjipke vertelt wat de opleiding hem gebracht heeft. "Ik was opzoek naar inspiratie en verdieping rondom de grote veranderingen die nu spelen in de wereld  van technologie en data, een andere kijk op mijn klanten en hun toekomst, en daarmee ook mijn eigen toekomst.”

 

Deelnemer van de post-hbo Digitale Transformatie Tjipke Lemain
Deelnemer aan het woord
 

“Je leert écht strategisch en tactisch denken met het oog op de toekomst.”

Mirjam Kerdijk-Drent heeft afgelopen jaar de post-hbo Digitale Transformatie (eerder: Digital Business Transformation) afgerond aan de HAN en was bijna overweldigd door de hoeveelheid aan informatie en inspiratie die ze tijdens de opleiding aangereikt kreeg. Ze deelt haar ervaring met de opleiding en het post-hbo onderwijs bij de HAN."Je leert écht strategisch en tactisch denken met het oog op de toekomst en alle (digitale) ontwikkelingen die gaande zijn. Je leert nadenken wat die ontwikkelingen voor jouw organisatie betekenen."

 

Deelnemer van de post-hbo Digitale Transformatie Mirjam Kerdijk
Deelnemer aan het woord
 

"Alle informatie en kennis die voorbijkomt sluipt in hoe je dingen aanvliegt en hoe je denkt"

Laura van Regenmortel, Program Manager Commerce Action, volgde onlangs onze post-hbo opleiding Digitale Transformatie (eerder: Digital Business Transformation). Ze vertelt wat de opleiding haar gebracht heeft en wat haar ervaringen zijn met het post-hbo onderwijs. "Alle informatie en kennis die voorbijkomt kruipt in hoe je dingen aanvliegt en hoe je denkt dus in die zin is de opleiding ontzettend waardevol.”

 

Deelnemer van de post-hbo Digitale Transformatie Laura van Regenmortel

Impressie Digitale Transformatie

"Een inspirerende opleiding met inspirerende inzichten, mede dankzij de vele mooie gastdocenten en sprekers. Het was voor mij de leukste opleiding tot noch toe, zowel inhoudelijk als de manier waarop het gegeven wordt."

Verdere informatie

Volg ons op social media

draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal