Post-hbo Projectmanagement

drie personen voor een bord met post-its aan het overleggen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start15 september 2023

Het project is groot. Er komen allerlei vraagstukken op je pad. Verandering is noodzakelijk voor het succes. Jij hebt de juiste competenties nodig. En wilt PRINCE2® of Agile goed inzetten. Verdiep je daarom in projectmanagement. Meld je aan voor post-hbo Projectmanagement!

In het kort

  15 septemberStartdatum
  12 maandenDuur
  18.30-21.30 uur, 9.00-17.00 uurTijden lesavond en tijden trainingsdag
  hbo+Niveau
  € 6820,-Kostenincl. PRINCE2® en Agile Foundation examen, excl. IPMA D of C examen

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Kom kennismaken met Projectmanagement

Wil je kennismaken met de opleiding en de docent? Op woensdagavond 7 juni organiseren we tussen 19.00 en 20.30 uur een vrijblijvend kennismakingscollege op de HAN-campus in Arnhem (Ruitenberglaan 31). De docent vertelt je wat je van de opleiding kunt verwachten en er is volop ruimte voor het stellen van je vragen. Het kennismakingscollege is onderdeel van onze deeltijd Open Avond. Je kunt op deze avond ook andere activiteiten en opleidingen bezoeken.

485806 Open Avond Arnhem, bezoekers in klaslokaal. Ruitenberglaan 31, Arnhem.

Volg de post-hbo Projectmanagement

Deze opleiding geeft je antwoord op 3 hoofdvragen:

 1. Hoe zet je in complexe omgevingen projecten op? Zodat ze effectief bijdragen aan de strategische doelen van je organisatie?
 2. Hoe zet jij je persoonlijk leiderschap in om projectsucces rondom je projecten te behalen? Oftewel: de belanghebbenden tevreden te stellen?
 3. Hoe integreer je het vakgebied veranderkunde in de aanpak van je projecten en je persoonlijk handelen?

Voor wie is deze opleiding?

Je draagt verantwoordelijkheid voor of binnen projecten. Je werkt hierbij op hbo-niveau. En wilt jezelf verder ontwikkelen als projectleider, projectmanager, project engineer of projectmedewerker. Je wilt alles weten over methoden als PRINCE2® en Agile. En tegelijkertijd leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Je ontwikkelt graag je eigen projectleiderschap competenties op basis van het internationale IPMA-competentieprofiel. Is dit iets voor jou? Volg dan deze opleiding en leer het vak project- en programmamanagement in 1 jaar kennen en toepassen. Bekijk ook de toelatingseisen. 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Projectmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma post-hbo opleiding Projectmanagement

De opleiding Projectmanagement bestaat uit een aantal lesavonden en trainingsdagen. Tijdens de lesavonden volg je interactieve modules. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Leiderschapsvaardigheden: je leert vanuit zelfkennis en persoonlijk leiderschap de omgeving, organisatie, mensen, verandering, het project en jezelf effectief te managen.
 • Organisatie- en omgevingsanalyse: je bouwt kennis op over je eigen organisatie en hoe je daarbinnen projectvraagstukken afbakent.
 • Sociale vaardigheden en teamwork: je leert je sociale vaardigheden af te stemmen op je persoonlijke kwaliteiten en de complexiteit van projectomgevingen.
 • PRINCE2® Foundation: je leert de PRINCE2® methode kennen en toepassen om projecten in je eigen organisatie op te zetten. Je sluit de module af met een PRINCE2® foundation examen.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Agile Foundation: je leert de Agile methode kennen. Je ontdekt hoe je projecten flexibel en wendbaar af kunt stemmen op de omgeving en de mensen in en rondom het project.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Verandermanagement: je leert een diversiteit aan veranderkundige aanpakken kennen. En ontdekt hoe je deze optimaal integreert in projectmatige aanpakken.
 • Business Case: je leert een business case te schrijven vanuit zowel het vak projectmanagement als het vak bedrijfseconomie.
 • IPMA D/C: je integreert deze elementen in het versterken en verdiepen van je houding, vaardigheden en kennis over het managen van projecten. Je sluit dit onderdeel af met het HAN IPMA D examen en het officiële IPMA D examen (optioneel).
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Beroepsproducten: je werkt tijdens de opleiding aan een organisatie-analyse, projectvoorstel, veranderplan en projectplan. Ook reflecteer je op je persoonlijk leiderschap en je projectmanagementcompetenties.

Ervaringen van anderen

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo Projectmanagement? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Losse modules binnen deze opleiding

Het is mogelijk om in plaats van de hele opleiding een losse module te volgen. Je volgt de losse module samen met deelnemers die de hele opleiding volgen. Besluit je op een later moment ook de hele opleiding te willen volgen? Met je certificaat van de losse module kun je vrijstelling aanvragen en krijg je korting op de totaalprijs. 

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Projectmanagement IPMA D/C (3 maanden)

Projectmanagement IPMA D/C is een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en het IPMA-certificaat wil behalen.

eceonomie-management-recht

Agile Foundation (3 dagdelen)

Je bent projectleider, projectmedewerker, betrokken bij productontwikkeling of leidinggevende. Met Agile Foundation leer je de complete basis van agile.

33140 economie-management-recht, post-it plakken, scrum, kleuren, finance

PRINCE2® Foundation (2 dagdelen)

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je wilt je vaardigheden ontwikkelen en projecten gestructureerd aanpakken. Je leert de methode PRINCE2® kennen en behaalt het officiële PRINCE2® certificaat.

docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie

Welke opleiding past het best bij mijn leerbehoefte?

Heb je interesse in een opleiding op het gebied van projectmanagement en twijfel je welke opleiding het meest geschikt is voor jouw leerbehoefte? We zetten de verschillen tussen Projectmanagement IPMA D/C, PRINCE2® Foundation en de post-hbo Projectmanagement voor je op een rijtje.

Meer Management opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van (project)management? Op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie vind je ons gehele aanbod.

drie personen aan het overleggen voor een bord met post-its

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal