Post-hbo Projectmanagement

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 3 februari 2023

Het project is groot. Er komen allerlei vraagstukken op je pad. Verandering is noodzakelijk voor het succes. Jij hebt de juiste competenties nodig. En wilt PRINCE2® of Agile goed inzetten. Verdiep je daarom in projectmanagement. Meld je aan voor post-hbo Projectmanagement!

In het kort

  12 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 6820,-Kostenincl. PRINCE2® en Agile Foundation examen, excl. IPMA D of C examen

Volg de post-hbo Projectmanagement

Deze opleiding geeft je antwoord op 3 hoofdvragen:

 1. Hoe zet je in complexe omgevingen projecten op? Zodat ze effectief bijdragen aan de strategische doelen van je organisatie?
 2. Hoe zet jij je persoonlijk leiderschap in om projectsucces rondom je projecten te behalen? Oftewel: de belanghebbenden tevreden te stellen?
 3. Hoe integreer je het vakgebied veranderkunde in de aanpak van je projecten en je persoonlijk handelen?

Voor wie is deze opleiding?

Je draagt verantwoordelijkheid voor of binnen projecten. Je werkt hierbij op hbo-niveau. En wilt jezelf verder ontwikkelen als projectleider, projectmanager, project engineer of projectmedewerker. Je wilt alles weten over methoden als PRINCE2® en Agile. En tegelijkertijd leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Je ontwikkelt graag je eigen projectleiderschap competenties op basis van het internationale IPMA-competentieprofiel. Is dit iets voor jou? Volg dan deze opleiding en leer het vak project- en programmamanagement in 1 jaar kennen en toepassen. Bekijk ook de toelatingseisen. 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Projectmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma post-hbo opleiding Projectmanagement

De opleiding Projectmanagement bestaat uit een aantal lesavonden en trainingsdagen. Tijdens de lesavonden volg je interactieve modules. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Leiderschapsvaardigheden: je leert vanuit zelfkennis en persoonlijk leiderschap de omgeving, organisatie, mensen, verandering, het project en jezelf effectief te managen.
 • Organisatie- en omgevingsanalyse: je bouwt kennis op over je eigen organisatie en hoe je daarbinnen projectvraagstukken afbakent.
 • Sociale vaardigheden en teamwork: je leert je sociale vaardigheden af te stemmen op je persoonlijke kwaliteiten en de complexiteit van projectomgevingen.
 • PRINCE2® Foundation: je leert de PRINCE2® methode kennen en toepassen om projecten in je eigen organisatie op te zetten. Je sluit de module af met een PRINCE2® foundation examen.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Agile Foundation: je leert de Agile methode kennen. Je ontdekt hoe je projecten flexibel en wendbaar af kunt stemmen op de omgeving en de mensen in en rondom het project.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Verandermanagement: je leert een diversiteit aan veranderkundige aanpakken kennen. En ontdekt hoe je deze optimaal integreert in projectmatige aanpakken.
 • Business Case: je leert een business case te schrijven vanuit zowel het vak projectmanagement als het vak bedrijfseconomie.
 • IPMA D/C: je integreert deze elementen in het versterken en verdiepen van je houding, vaardigheden en kennis over het managen van projecten. Je sluit dit onderdeel af met het HAN IPMA D examen en het officiële IPMA D examen (optioneel).
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Beroepsproducten: je werkt tijdens de opleiding aan een organisatie-analyse, projectvoorstel, veranderplan en projectplan. Ook reflecteer je op je persoonlijk leiderschap en je projectmanagementcompetenties.

Ervaringen van anderen

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo Projectmanagement? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten. Voor het tijdvak november-december 2022 is er geen STAP-budget meer beschikbaar. Op maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur start de volgende aanvraagperiode. Ben je van plan om op 2 januari voor deze opleiding STAP-budget aan te vragen? Meld je dan uiterlijk 20 december aan voor de opleiding om op tijd een aanmeldingsbewijs te ontvangen (i.v.m. kerstvakantie). 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Losse modules binnen deze opleiding

Het is mogelijk om in plaats van de hele opleiding een losse module te volgen. Je volgt de losse module samen met deelnemers die de hele opleiding volgen. Besluit je op een later moment ook de hele opleiding te willen volgen? Met je certificaat van de losse module kun je vrijstelling aanvragen en krijg je korting op de totaalprijs. 

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Projectmanagement IPMA D/C (3 maanden)

Projectmanagement IPMA D/C is een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en het IPMA-certificaat wil behalen.

eceonomie-management-recht

Agile Foundation (3 dagdelen)

Je bent projectleider, projectmedewerker, betrokken bij productontwikkeling of leidinggevende. Met Agile Foundation leer je de complete basis van agile.

33140 economie-management-recht, post-it plakken, scrum, kleuren, finance

PRINCE2® Foundation (2 dagdelen)

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je wilt je vaardigheden ontwikkelen en projecten gestructureerd aanpakken. Je leert de methode PRINCE2® kennen en behaalt het officiële PRINCE2® certificaat.

docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie

Welke opleiding past het best bij mijn leerbehoefte?

Heb je interesse in een opleiding op het gebied van projectmanagement en twijfel je welke opleiding het meest geschikt is voor jouw leerbehoefte? We zetten de verschillen tussen Projectmanagement IPMA D/C, PRINCE2® Foundation en de post-hbo Projectmanagement voor je op een rijtje.

Meer projectmatig-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op de overzichtspagina van HAN Management PRO vind je ons gehele aanbod.

eceonomie-management-recht

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal