Post-hbo Projectmanagement

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 4 februari 2022

Het project is groot. Er komen allerlei vraagstukken op je pad. Verandering is noodzakelijk voor het succes. Jij hebt de juiste competenties nodig. En wilt PRINCE2® of Agile goed inzetten. Verdiep je daarom in projectmanagement. Meld je aan voor post-hbo Projectmanagement!

In het kort

  12 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 6495,-Kostenincl. PRINCE2® en Agile Foundation examen, excl. IPMA D of C examen

Volg de post-hbo Projectmanagement

Deze opleiding geeft je antwoord op 3 hoofdvragen:

 1. Hoe zet je in complexe omgevingen projecten op? Zodat ze effectief bijdragen aan de strategische doelen van je organisatie?
 2. Hoe zet jij je persoonlijk leiderschap in om projectsucces rondom je projecten te behalen? Oftewel: de belanghebbenden tevreden te stellen?
 3. Hoe integreer je het vakgebied veranderkunde in de aanpak van je projecten en je persoonlijk handelen?

Een proefcollege volgen van post-hbo Projectmanagemet?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom proefstuderen! Het proefcollege is op woensdag 17 november van 19.00 tot 20.00 uur. Het proefcollege vindt plaats op de HAN-campus in Arnhem (Ruitenberglaan 31).

Er is geen omschrijving beschikbaar

Voor wie is deze opleiding?

Je draagt verantwoordelijkheid voor of binnen projecten. Je werkt hierbij op hbo-niveau. En wilt jezelf verder ontwikkelen als projectleider. Je wilt alles weten over methoden als PRINCE2® en Agile. En tegelijkertijd leren over bedrijfs- en veranderkundige aanpakken. Je ontwikkelt graag je eigen projectleiderschap competenties op basis van het internationale IPMA-competentieprofiel. Is dit iets voor jou? Volg dan deze opleiding en leer het vak project- en programmamanagement in 1 jaar kennen en toepassen. Bekijk ook de toelatingseisen.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de post-hbo Projectmanagement bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan onze docenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem. We geven een proefcollege van 19.00 tot 20.00 uur. Je bent ook welkom bij onze stand op de Informatiemarkt. 

317640 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Management en Organisatie op IPKW Waterstoflab

Programma post-hbo opleiding Projectmanagement

De opleiding Projectmanagement bestaat uit een aantal lesavonden en trainingsdagen. Tijdens de lesavonden volg je interactieve modules. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Leiderschapsvaardigheden: je leert vanuit zelfkennis en persoonlijk leiderschap de omgeving, organisatie, mensen, verandering, het project en jezelf effectief te managen.
 • Organisatie- en omgevingsanalyse: je bouwt kennis op over je eigen organisatie en hoe je daarbinnen projectvraagstukken afbakent.
 • Sociale vaardigheden en teamwork: je leert je sociale vaardigheden af te stemmen op je persoonlijke kwaliteiten en de complexiteit van projectomgevingen.
 • PRINCE2® Foundation: je leert de PRINCE2® methode kennen en toepassen om projecten in je eigen organisatie op te zetten. Je sluit de module af met een PRINCE2® foundation examen.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Agile Foundation: je leert de Agile methode kennen. Je ontdekt hoe je projecten flexibel en wendbaar af kunt stemmen op de omgeving en de mensen in en rondom het project.
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Verandermanagement: je leert een diversiteit aan veranderkundige aanpakken kennen. En ontdekt hoe je deze optimaal integreert in projectmatige aanpakken.
 • Business Case: je leert een business case te schrijven vanuit zowel het vak projectmanagement als het vak bedrijfseconomie.
 • IPMA D/C: je integreert deze elementen in het versterken en verdiepen van je houding, vaardigheden en kennis over het managen van projecten. Je sluit dit onderdeel af met het HAN IPMA D examen en het officiële IPMA D examen (optioneel).
  Dit onderdeel is ook als module te volgen los van de gehele post-hbo opleiding.
 • Beroepsproducten: je werkt tijdens de opleiding aan een organisatie-analyse, projectvoorstel, veranderplan en projectplan. Ook reflecteer je op je persoonlijk leiderschap en je projectmanagementcompetenties.

Ervaringen van anderen

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Projectmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

Verder studeren

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van projectmanagement? Dan is de training Scrum Master wellicht iets voor jou!

Losse modules binnen deze opleiding

Het is mogelijk om in plaats van de hele opleiding een losse module te volgen. Je volgt de losse module samen met studenten die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Besluit je op een later moment de opleiding te volgen? Met je certificaat van de losse module kun je vrijstelling aanvragen. ​

Meer Projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op HRM-gebied bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300