Post-hbo Bedrijfskunde

3 personen aan een tafel waar iets uitgelegd wordt
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 5 maart 2024

Veranderingen in de omgeving volgen elkaar snel op. De vraag naar professionals die bedrijfsproblemen integraal en strategisch kunnen benaderen stijgt. Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil jij sturen op continue verbetering en mensen in beweging krijgen? Volg post-hbo Bedrijfskunde!

In het kort

  26 september 2023Startdatum
  18 maandenDuur
  10 - 15 uur per weekStudiebelastingColleges + zelfstudie
  18.30-21.30 uurTijden
  € 8695,-Kostenbtw-vrij

Voor wie is deze opleiding?

Post-hbo Bedrijfskunde leidt je op tot een allround bedrijfskundige die van elke verandering een verbetering maakt. Jij leert organisatieproblematiek integraal en strategisch te benaderen. Wil jij ook je kennis, inzicht en vaardigheden vergroten? Dan is deze opleiding iets voor jou! Bekijk ook de toelatingseisen.

De afgelopen 20 maanden waren een ongelooflijk avontuur. Elke module die aangeboden is binnen de post-hbo Bedrijfskunde heeft mijzelf verder gebracht en helpt een bedrijfskundige blik te hebben op de processen binnen een organisatie. Het heeft mij geleerd om meervoudig te kijken en na te denken over mijn eigen aandeel in een organisatie, maar ook te kunnen kijken naar mogelijke interessante strategische stappen die een organisatie kan zetten.

Programma post-hbo Bedrijfskunde

De post-hbo opleiding Bedrijfskunde is een brede managementopleiding, waarbij je integraal leert kijken naar een organisatie. Je leert verschillende vakdisciplines kennen, die je helpen bij het ontwikkelen van die integrale blik.

Die vakdisciplines zijn de volgende:

 • Strategisch Management
  Tijdens deze module bestudeer je de sleutelconcepten van strategie. Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen. Je leert met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te gaan.
 • Verandermanagement
  In deze module leer je een goede diagnose te stellen en een passende aanpak te ontwikkelen. Ook benader je in deze cursus de verandervraag integraal, je leert dus meervoudig kijken vanuit meerdere perspectieven.
 • Marketing Management
  Gedurende deze module leer je meer over marketing. Je krijgt inzicht in de interne en externe omgeving van je organisatie en je leert hoe je hierop strategisch kunt anticiperen. 
 • Bedrijfskundig Human Resource Management
  Deze module geeft je een goed beeld van de arbeidsmarktontwikkelingen en de HR-omgeving waar je organisatie zich in bevindt.
 • Procesmanagement
  In deze module staat het in kaart brengen en beoordelen van het procesmanagement in je eigen organisatie centraal. Je maakt kennis met verbetermethoden als Six Sigma en Lean Management.
 • Financieel Management
  In deze module ontwikkel je je tot een volwaardig gesprekspartner voor de financiële mensen in je organisatie. Je doorgrondt het verhaal achter de cijfers. Een financiële analyse zorgt ervoor dat het management de juiste informatie krijgt om op te sturen.

We beginnen de opleiding met een startdag, waarop je elkaar beter leert kennen.

Deelnemer aan het woord
 

Het verbreden van mijn blikveld

Noortje Arisz rondde een aantal jaar geleden de post-hbo opleiding Bedrijfskunde af aan de HAN. Nu volgt ze de post-hbo opleiding Verandermanagement aan de HAN. Noortje vertelt wat de opleidingen haar gebracht hebben en wat haar ervaringen zijn met het post-hbo onderwijs. "Het is brengen en halen van kennis en ervaringen, ik haal er echt veel uit."

Deelnemer van de post-hbo Verandermanagement Noortje Arisz

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Bedrijfskunde? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Je kunt ook de brochure aanvragen.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Ervaringen van anderen

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor de post-hbo Bedrijfskunde? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Losse modules: studeer in je eigen tempo!

Verschillende modules apart volgen? Géén probleem! Zo studeer je lekker in je eigen tempo. Elke module duurt zo’n 9 weken en bestaat uit 7 lesavonden. Heb je een module afgerond? Dan krijg je een certificaat. Maar je kunt natuurlijk óók doorstuderen voor je post-hbo-diploma. Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling krijgen.

Losse modules binnen deze opleiding:

Bedrijfskundig HRM

Met de module Bedrijfskundig HRM ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht

Kosten

De kosten voor de modules bedragen:

 • Strategisch Management                            € 1695,-
 • Verandermanagement                                € 1695,-
 • Marketing Management                             € 1695,-
 • Bedrijfskundig HRM                                     € 1695,-
 • Procesmanagement                                     € 1695,-
 • Financieel Management                             € 1695,-
 • HALO                                                              € 3095,-

Korting als je de hele opleiding volgt!

Als je je inschrijft voor de hele opleiding dan betaal je € 8695,-. Je ontvangt dan dus een korting van maar liefst € 4570,-!

Alle bovengenoemde bedragen zijn vrij van BTW. 

Verder leren na post-hbo Bedrijfskunde?

Effectief Persoonlijk Leiderschap (6 dagen)

Wil je als leidinggevende veranderingen in gang zetten? Prestaties beginnen bij de effectiviteit van je eigen gedrag: persoonlijk leiderschap. Deze training maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Fast Track to Action Learning MBA (14 maanden)

Dankzij de samenwerking met Business School Nederland (BSN) is het mogelijk om na onze post-hbo Bedrijfskunde de studie te vervolgen met de Fast Track to Action Learning MBA. Hiermee rond je binnen 14 maanden een Action Learning programma af en behaal je de internationaal erkende MBA-graad.

werken in de hal

Innovatiemanagement (7 avonden)

Wil jij serieus met innovatie-management aan de slag? Dan is deze cursus iets voor jou! Vanuit een theoretische basis leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht
draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal