Post-hbo Bedrijfskunde

Overleg in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start22 maart 2022

Veranderingen in de omgeving volgen elkaar snel op. De vraag naar professionals die bedrijfsproblemen integraal en strategisch kunnen benaderen stijgt. Actuele kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk. Wil jij sturen op continue verbetering en mensen in beweging krijgen? Volg post-hbo Bedrijfskunde!

In het kort

  18 maandenDuur
  10 - 15 uur per weekStudiebelastingColleges + zelfstudie
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 7995,-Kostenbtw-vrij

Voor wie is deze opleiding?

Post-hbo Bedrijfskunde leidt je op tot een allround professional die van elke verandering een verbetering maakt. Jij leert organisatieproblematiek integraal en strategisch te benaderen.
Je bent (aankomend) manager, projectleider, bestuurder, ondernemer, staffunctionaris, bedrijfsadviseur of -coach en je hebt de ambitie om hierin verder te groeien. Wil jij je kennis, inzicht en vaardigheden vergroten? Dan is de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde iets voor jou. Bekijk ook de toelatingseisen.

Een proefcollege volgen van post-hbo Bedrijfskunde?

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom proefstuderen! Het proefcollege is op woensdag 17 november van 19.00 tot 20.30 uur. Het proefcollege vindt plaats op de HAN-campus in Arnhem (Ruitenberglaan 31).

Er is geen omschrijving beschikbaar

De afgelopen 18 maanden waren een ongelooflijk avontuur. Elke module die aangeboden is binnen de post-hbo Bedrijfskunde heeft mijzelf verder gebracht en helpt een bedrijfskundige blik te hebben op de processen binnen een organisatie. Het heeft mij geleerd om meervoudig te kijken en na te denken over mijn eigen aandeel in een organisatie, maar ook te kunnen kijken naar mogelijke interessante strategische stappen die een organisatie kan zetten.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de post-hbo Bedrijfskunde bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan onze docenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem. We geven een proefcollege van 19.00 tot 20.30 uur. Je bent ook welkom bij onze stand op de Informatiemarkt. 

 

317640 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Management en Organisatie op IPKW Waterstoflab

Programma post-hbo Bedrijfskunde

De post-hbo opleiding Bedrijfskunde is een brede managementopleiding, waarbij je integraal leert kijken naar een organisatie. Je leert verschillende vakdisciplines kennen, die je helpen bij het ontwikkelen van die integrale blik.

Die vakdisciplines zijn de volgende:

 • Strategisch Management
  Tijdens deze module bestudeer je de sleutelconcepten van strategie. Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.
 • Verandermanagement
  In deze module leer je een goede diagnose te stellen en een passende aanpak te ontwikkelen. Ook benader je in deze cursus de verandervraag integraal, je leert dus meervoudig kijken vanuit meerdere perspectieven.
 • Marketing Management
  Gedurende deze module leer je meer over marketing. Je krijgt inzicht in de interne en externe omgeving van je organisatie en je leert hoe je hierop strategisch kunt anticiperen. 
 • Human Resource Management
  Deze module geeft je een goed beeld van de arbeidsmarktontwikkelingen en de HR-omgeving waar je organisatie zich in bevindt.  Je leert het HR-beleid af te stemmen op de organisatiestrategie en het organisatieontwerp. Daarnaast leer je verbeteringen op personeelsgebied te initiëren en te implementeren.
 • Procesmanagement
  In deze module staat het in kaart brengen en beoordelen van het procesmanagement in je eigen organisatie centraal. Je maakt kennis met verbetermethoden als Six Sigma en Lean Management. En je leert een stappenplan te maken om procesmanagement binnen je organisatie in te voeren of te verbeteren.  
 • Financieel Management
  Financieel management heeft zijn eigen taal. In de module Financieel Management ligt de nadruk op het leren spreken van deze taal. In deze module is ‘spreken belangrijker dan rekenen’. Niet de juistheid van de calculatorische analyse staat voorop, maar wel de betekenis van deze analyse in het kader van het nemen van beslissingen door het management.

​Gedurende de opleiding werk je samen in intervisiegroepen. Deze worden per module gevormd en wisselen ook per module. Zo leer je nog meer met elkaar en van elkaar. We beginnen de opleiding met een startdag. Tijdens deze startdag leer je elkaar kennen en wordt er aangegeven hoe je met elkaar die intervisie vorm kan geven. Ook krijg je handvatten mee om zelf de intervisiegroepen samen te kunnen stellen.

Persoonlijk Leiderschap

Jouw eigen ontwikkeling gaat verder dan het opdoen van integrale bedrijfskundige kennis. In deze opleiding leer je leren, leer je jezelf verder ontwikkelen. Dit doe je door voortdurend te reflecteren op hetgeen je meemaakt. Op je werk of ergens anders. Hoe reageer je op een bepaalde situatie? Welk gevoel heb je daarbij en hoe ga je een volgende keer reageren. Persoonlijk leiderschap loopt door iedere module heen.
Mocht het nu zo zijn dat je meer persoonlijke begeleiding zou willen hebben op een bepaald thema dan kun je gedurende de opleiding een coachingstraject starten. Dit traject bestaat uit 5 individuele gesprekken met een ervaren coach, die je zelf inplant wanneer het jou uitkomt.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Bedrijfskunde? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Ervaringen van anderen

Verdere informatie

Losse modules: studeer in je eigen tempo!

Verschillende modules apart volgen? Géén probleem! Zo studeer je lekker in je eigen tempo. Elke module duurt zo’n 9 weken en bestaat uit 7 lesavonden op de dinsdagavond. Heb je een module afgerond? Dan krijg je een certificaat. Maar je kunt natuurlijk óók doorstuderen voor je post-hbo-diploma. Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling krijgen.

Losse modules binnen deze opleiding:

Human Resource Management

Met de module Human Resource Management (HRM) ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht

Kosten

De kosten voor de modules bedragen:

 • Integraal Management                                € 1495,-
 • Verandermanagement                                € 1495,-
 • Marketing Management                             € 1495,-
 • Human Resource Management                 € 1495,-
 • Procesmanagement                                     € 1495,-
 • Financieel Management                             € 1495,-
 • HALO                                                              € 2495,-

Korting als je de hele opleiding volgt!

Als je je inschrijft voor de hele opleiding dan betaal je € 7995,-. Je ontvangt dan dus een korting van maar liefst € 3470,-!

Persoonlijk Leiderschap is optioneel. De kosten bedragen € 1295,-. Je krijgt dan 5 coachingsgesprekken. Je kunt ook extra gesprekken inkopen. Een extra coachingsgesprek kost € 240,-. Meer informatie over Persoonlijk Leiderschap

Alle bovengenoemde bedragen zijn vrij van BTW. 

Verder leren na post-hbo Bedrijfskunde?

Fast Track to Action Learning MBA (14 maanden)

Dankzij de samenwerking met Business School Nederland (BSN) is het mogelijk om na onze post-hbo Bedrijfskunde de studie te vervolgen met de Fast Track to Action Learning MBA. Hiermee rond je binnen 14 maanden een Action Learning programma af en behaal je de internationaal erkende MBA-graad.

werken in de hal

Leidinggeven en Teammanagement (4 dagdelen)

Leiderschap staat sterk in de belangstelling. Allerlei issues liggen op tafel, zoals: thuiswerken, digitalisering, werkgeluk en gezondheid. Wil jij je als leidinggevende blijven ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor jou!

werken in de hal

Design Thinking (3 maanden)

Design Thinking maakt de laatste jaren een opmars. Deze problem solving methode leidt tot creatieve en werkbare oplossingen voor complexe problemen. In overzichtelijke stappen kom je samen tot de oplossingen van morgen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Innovatiemanagement (7 avonden)

Wil jij serieus met innovatie-management aan de slag? Dan is deze cursus iets voor jou! Vanuit een theoretische basis leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.

Presentatie, presenteren, vergaderen

Extra te volgen: inspirerende interactieve masterclasses

De HAN biedt ook een extra programma bestaande uit inspirerende, interactieve masterclasses op het gebied van verander- en organisatiekunde. De masterclasses geven inspiratie en verdieping op de veranderkunde thema’s. Ook andere geïnteresseerden dan de studenten kunnen deze serie of losse masterclasses volgen.

Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management PRO.

economie management recht

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300