HBO-programma Middle Management

twee mensen zijn aan het praten op de gang van een kantoorgebouw
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start28 februari 2024

Als middle manager komt er van alles op je af. Je persoonlijke vaardigheden bepalen grotendeels je succes in deze rol. Welke leiderschapsstijl is effectief? Hoe stel je prioriteiten en delegeer je taken? Ga aan de slag en ontwikkel jezelf tot veelzijdig middle manager. Meld je aan!

In het kort

  28 februari 2024Eerstvolgende startdatum
  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hboNiveau
  € 2.850,-Kosten

Leiderschap van de middle manager

De functie van middle manager is één van de meest veelzijdige leidinggevende en coördinerende functies binnen een organisatie. Je hebt met allerlei managementaspecten binnen je organisatie te maken. Tijdens deze opleiding denk je na over de effectiviteit en acceptatie van je leiderschapsstijl binnen jouw organisatie. Ook ontwikkel en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Je wordt uitgedaagd tot professioneel en persoonlijk leiderschap. Doelen en prioriteiten stellen, delegeren, kostenbewustzijn en communiceren nemen een belangrijke plaats in. Ook maak je kennis met nieuwe trends en begrippen op het gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en leidinggeven aan professionals.

In het Middle Management Programma van de HAN heb ik praktische handvatten gekregen om mijn rol als teamleider beter te vervullen. Concrete tips, die ik direct in de praktijk kon toepassen. Door in je kracht te staan, authentiek te zijn, niet alles zelf meteen te willen oplossen én meer aandacht te geven aan je teamleden, kun je het meeste brengen!

Voor wie is deze opleiding?

Je hebt een positie binnen het middle management en stuurt mensen aan. Of je ambieert zo’n coördinerende functie. Mis je de theoretische basis op het gebied van organisatie en leidinggeven? Dan is de opleiding Middle Management iets voor jou. Bekijk ook de toelatingseisen.

Programma opleiding Middle Management

Middle Management is een zeer interactieve opleiding. Je koppelt de theorie direct aan je eigen praktijk. Dit doe je door middel van werkopdrachten en reflectieopdrachten. Tijdens het programma leer je ook veel over jezelf, zo ontdek je bijvoorbeeld je eigen leiderschapsstijl. Tijdens de aparte leiderschapsdagen ga je met een trainer aan de slag om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. We zetten een trainingsacteur in om je leerervaring zo realistisch mogelijk te maken.  
In de opleiding komen allerlei onderwerpen aan bod, we zetten ze op een rij voor je.

Het richten van de organisatie:

 • omgeving;
 • strategie en doelstellingen;
 • portfolio samenstellen;
 • configuraties van organisaties.

Het inrichten van de organisatie:

 • leiderschap en cultuur;
 • personeelsmanagement;
 • kwaliteitsmanagement;
 • prestatiemanagement.

Organisatie en leidinggeven:

 • leiderschapsstijlen en rollen;
 • persoonlijk leiderschap;
 • gesprekstechnieken als HRM gesprekken en werkoverleg;
 • timemanagement;
 • samenstellen en ontwikkelen van teams.
 
Bekijk de video

Ervaringen van deelnemers

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de opleiding Middle Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Je kunt ook een brochure aanvragen

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

De opleiding Middle Management is een leuk en leerzaam proces geweest, onder andere door het ontwikkelen van zelfkennis, handige tools om meer inzicht te krijgen en praktische voorbeelden en tips heeft het mij geholpen om te groeien in mijn rol als middle-manager.

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Middle Management? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN
Jouw docent
 

Gert Jan Schop

Gert Jan Schop helpt professionals, teams en organisaties naar een next level om daarmee hun strategische doelen te realiseren door adviseren, trainen en coachen. Voor Gert Jan is veranderen gelijk aan leren en leren gelijk aan veranderen. Hij is continu op zoek hoe mensen individueel, maar ook als team of als organisatie effectief leren, zodat het leren in het teken staat van doelen realiseren. Gert Jan combineert ondernemen, adviseren, kennis delen en doceren met elkaar. Voor hem is dit een ideale combinatie. Het is als een cirkel: de kennis en ervaring die hij in zijn dagelijks werk op doet als ondernemer en adviseur deelt hij via een aantal contentwebsites (Bizz-Publishing) en als docent via (post-)hbo-opleidingen. 

 

Foto van een docent genaamd Gert Jan Schop
Jouw docent
 

Martine Wenting

Martine Wenting is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en aanvullend opgeleid als trainer, coach en teamcoach. Naast het lesgeven werkt ze voor uiteenlopende organisaties aan vraagstukken rondom persoonlijke en personele ontwikkeling.
"Ik geloof oprecht dat mensen meer kunnen dan zij zelf voor mogelijk houden. Met mijn werk daag ik mensen uit tot een wezenlijke verandering in denken en doen. Volgens mijn motto 'het is maar 1 keer vandaag', zet ik mensen aan tot actie."
Martines aanpak is gericht op bewustwording van je talenten, het lef om deze in te zetten en jezelf te stretchen in het experimenten met nieuwe mogelijkheden. Haar stijl combineert diepgang met een praktische kop en staart. Constructief confronterend, met een flinke dosis humor. "Daar waar beweging nodig is, kom ik tot mijn recht. Als docent deel ik mijn rugzak met je. Een rugzak vol handvatten rondom soepele samenwerking, zelfreflectie, omgaan met weerstand, moeilijke gesprekken voeren, persoonlijk leiderschap en richting geven aan jezelf en anderen."

Foto van een docent genaamd Martine Wenting
Jouw trainer
 

Danny Smits

Danny Smits is trainer en trainingsacteur met ruime praktische ervaring in branches zoals het onderwijs, financiële instellingen, zakelijke markt en (semi-) overheid. "Mijn talent inzetten om anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling; dát vind ik fantastisch. Dankzij mijn ervaring in verschillende branches weet ik wat er speelt en spreek ik de taal. Bij de HAN is aansluiting bij de methodiek van de trainer én de leerdoelen van deelnemers belangrijk. Als deelnemer wil je je ook op je gemak voelen om nieuwe vaardigheden te gaan uitproberen. Daar ligt een taak voor mij als trainingsacteur. Ik help je verder te komen door realistisch spel en goede feedback."

Foto van docent genaamd Danny Smits

Als Learning & Development Specialist ben je steeds op zoek naar partnerships. Mensen en bedrijven die jouw organisatie vooruit kunnen helpen. Want waarom het wiel uitvinden als er andere specialisten zijn? Een goed programma voor onze managers in het middenkader, waarbij we de wens hadden hen meer te ontwikkelen in hun rol als leider. Hun handvatten te geven en dat op een leuke, enthousiaste manier met een trainer die ook bereid is zich te verdiepen in ons. Daarin zijn Gert Jan Schop en de HAN meer dan geslaagd. Ik kijk uit naar een samenwerking in de toekomst!

Is leidinggeven nieuw voor je?

Ben je sinds kort gestart als manager of leidinggevende of wil je dat graag worden? Bekijk dan eens onze opleiding Leidinggeven voor beginners!

Meer Management-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Management? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

709a7a4e-0cf8-11ee-9557-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, praten, pauze, trap, Ruitenberglaan 31, 2022
draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal