Opleiding Middle Management

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start17 november 2021

Als middle manager komt er van alles op je af. Je persoonlijke vaardigheden bepalen grotendeels je succes in deze rol. Welke leiderschapsstijl is effectief? Hoe stel je prioriteiten en delegeer je taken? Ga aan de slag en ontwikkel jezelf tot veelzijdig middle manager. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  5 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hboNiveau
  € 2.995,-Kosten

Leiderschap van de middle manager

De functie van middle manager is één van de meest veelzijdige leidinggevende en coördinerende functies binnen een organisatie. Je hebt met allerlei managementaspecten binnen je organisatie te maken. Tijdens deze opleiding denk je na over de effectiviteit en acceptatie van je leiderschapsstijl binnen jouw organisatie. Ook ontwikkel en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Je wordt uitgedaagd tot professioneel en persoonlijk leiderschap. Doelen en prioriteiten stellen, delegeren, kostenbewustzijn en communiceren nemen een belangrijke plaats in. Ook maak je kennis met nieuwe trends en begrippen op het gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en leidinggeven aan professionals.

Een proefcollege Middle Management volgen? Meld je aan!

Wil je weten of de studieinhoud bij je past? Kom online proefstuderen! Het proefcollege is op 2 juni 2021 van 18.00 tot 19.00 uur. Het college vindt online plaats via Microsoft Teams.

In het Middle Management Programma van de HAN heb ik praktische handvatten gekregen om mijn rol als teamleider beter te vervullen. Concrete tips, die ik direct in de praktijk kon toepassen. Door in je kracht te staan, authentiek te zijn, niet alles zelf meteen te willen oplossen én meer aandacht te geven aan je teamleden, kun je het meeste brengen!

Voor wie is deze opleiding?

Je hebt een positie binnen het middle management en stuurt mensen aan. Of je ambieert zo’n coördinerende functie. Mis je de theoretische basis op het gebied van organisatie en leidinggeven? Dan is de opleiding Middle Management iets voor jou. Bekijk ook de toelatingseisen.

Programma opleiding Middle Management

Middle Management is een zeer interactieve opleiding. Je koppelt de theorie direct aan je eigen praktijk. Dit doe je door middel van werkopdrachten en reflectieopdrachten. Tijdens het programma leer je ook veel over jezelf, zo ontdek je bijvoorbeeld je eigen leiderschapsstijl. Tijdens de aparte leiderschapsdagen ga je met een trainer aan de slag om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. We zetten een trainingsacteur in om je leerervaring zo realistisch mogelijk te maken.  
In de opleiding komen allerlei onderwerpen aan bod, we zetten ze op een rij voor je.

Het richten van de organisatie:

 • omgeving;
 • strategie en doelstellingen;
 • portfolio samenstellen;
 • configuraties van organisaties.

Het inrichten van de organisatie:

 • leiderschap en cultuur;
 • personeelsmanagement;
 • kwaliteitsmanagement;
 • prestatiemanagement.

Organisatie en leidinggeven:

 • leiderschapsstijlen en rollen;
 • persoonlijk leiderschap;
 • gesprekstechnieken als HRM gesprekken en werkoverleg;
 • timemanagement;
 • samenstellen en ontwikkelen van teams.
 

De opleiding Middle Management is een leuk en leerzaam proces geweest, onder andere door het ontwikkelen van zelfkennis, handige tools om meer inzicht te krijgen en praktische voorbeelden en tips heeft het mij geholpen om te groeien in mijn rol als middle-manager.

Verdere informatie

Als Learning & Development Specialist ben je steeds op zoek naar partnerships. Mensen en bedrijven die jouw organisatie vooruit kunnen helpen. Want waarom het wiel uitvinden als er andere specialisten zijn? Een goed programma voor onze managers in het middenkader, waarbij we de wens hadden hen meer te ontwikkelen in hun rol als leider. Hun handvatten te geven en dat op een leuke, enthousiaste manier met een trainer die ook bereidt is zich te verdiepen in ons. Daarin zijn Gert Jan Schop en de HAN meer dan geslaagd. Ik kijk uit naar een samenwerking in de toekomst!

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300