Mens en Organisatie

711539fa-0cf8-11ee-95ee-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, gang, Ruitenberglaan 31, koffie, 2022
Volg ons op LinkedIn!HAN Management & Organisatie
NieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Met ons ruime aanbod aan deeltijd (post-)hbo-opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van Mens & Organisatie proberen we iedereen te inspireren en stimuleren om zich een leven lang te ontwikkelen. Volg een van onze praktijkgerichte opleidingen en professionaliseer jezelf en je organisatie!

Alles op een rijtje
 

Aanbod HAN Mens & Organisatie

Op deze pagina vind je ons deeltijd aanbod voor werkenden op het gebied van human resource management (HRM), leiderschap en coaching en learning & development in organisations. We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen. Bekijk ook de pagina Management & Organisatie voor ons aanbod op het gebied van bedrijfskunde, (project)management en logistiek.

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Arbeid & Gezondheid

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (6 maanden)

Leren hoe je medewerkers gemotiveerd houdt? Ziekteverzuim beperken? Tijdens de opleiding Adviseur Duurzame Inzetbaarheid krijg je inzicht in hoe je ziekteverzuim terugdringt. Ook word je gecoacht op jouw persoonlijk leiderschap en adviesvaardigheden.

eceonomie-management-recht

Arboverpleegkundige (18 maanden)

Jezelf profileren in het werkveld arbeid en gezondheid of werk je al als verpleegkundige binnen de arbodienstverlening? De opleiding Arboverpleegkundige biedt een verdere verdieping aan professionals in dit werkveld.

32677 vrouw luistert met koffiebeker in hand

Psychisch Verzuim Voorkomen (2 dagen)

Psychische klachten bij werknemers zijn voor de werkgever vaak het minst grijpbaar, terwijl het risico op (langdurig) verzuim juist groot is. In deze training krijg jij als arbo- of HR-professional tools aangereikt om werkgevers te trainen in het behouden van personeel met psychische klachten.

68809564-0cf8-11ee-8bdf-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, praten, samenwerken, overleggen, overleghokje, Ruitenberglaan 31, 2022

Casemanagement regie op verzuim (2 maanden)

De opleiding Casemanagement Regie op Verzuim is een praktische hbo-opleiding van CS Opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Met deze opleiding ga je onnodige kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid in de organisatie effectief te lijf.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Conflicthantering voor Casemanagers (3 dagen)

Conflicthantering voor casemanagers is een opleiding van CS opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. In deze cursus leer je om te gaan met ziekmeldingen zonder medische oorzaak. Een voorbeeld is ziekmelding na een beoordelingsgesprek. Hoe voorkom je medicalisering van het probleem?

32579 Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Register Arbeidsdeskundige (12 maanden)

Register Arbeidsdeskundige is een opleiding van CS opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Als arbeidsdeskundige beoordeel je zieke of arbeidsongeschikte werknemers op hun belastbaarheid in relatie tot hun inkomen.

eceonomie-management-recht

Risk Management Sociale Zekerheid (6 dagen)

Risk Management Sociale Zekerheid is een opleiding van CS opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Je leert hoe je de regie voert over de forse geldstromen sociale zekerheid in organisaties en je specialiseert je tot Risk manager sociale zekerheid.

Register Casemanagement (6 maanden)

Register Casemanagement is een opleiding van CS opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Met deze opleiding leer je hoe je de regie voert tijdens het re-integratieproces van een verzuimende werknemer en de daarbij betrokken interne en externe partijen aanstuurt.

laptop-studeren-vrolijk

Specialist Taakdelegatie (5 dagen)

Specialist Taakdelegatie is een cursus van CS opleidingen die in samenwerking met de HAN wordt verzorgd. Bij taakdelegatie werken casemanager en bedrijfsarts samen om te zorgen dat een werknemer altijd kan rekenen op de beste verzuimbegeleiding. Hoe maak je deze samenwerking tot een succes?

32265 lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

HRM

Adviseur Inclusie (6 maanden)

Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens de post-hbo-opleiding Adviseur Inclusie leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden.

136851 Commerciele Economie studievoortgang gesprek student 2019

HRM voor Werkenden (9 maanden)

Wil jij in een korte tijd een stevige en brede basis aan HRM-competenties verkrijgen? En deze meteen in de praktijk brengen? Dan is Human Resource Management voor Werkenden iets voor jou!

6e64e48a-0cf8-11ee-b566-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, presenteren, samenwerken, werksetting, overleggen, 2022

Strategisch HRM (6 maanden)

Wil jij je HRM-kennis verder verdiepen? De post-hbo-opleiding Strategisch HRM leidt je op tot strategisch partner, veranderaar en inhoudsexpert. Je leert duurzaam HRM-beleid in je organisatie te implementeren en de juiste HRM-koers in te zetten.

economie management recht

Bedrijfskundig HRM (7 avonden)

Wil jij je kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De cursus Bedrijfskundig HRM geeft je de handvatten.

eceonomie-management-recht

Learning & Development

Bachelor Learning and Development (4 jaar)

Als trainer, HRD-adviseur of ontwikkelaar draag je bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie. Na de bachelor Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde) deeltijd weet je welke leermethoden je het beste kunt toepassen. Ook kun je management adviseren over leren en ontwikkelen.

557ac214-0cf8-11ee-84e6-02565807075b Learning & Development deeltijd, studio L&D, samenwerken, posters, plakken, overleggen, laptop, 2022

Advies en Beleid (6 maanden)

Als adviseur leren en ontwikkelen ben je betrokken bij verbetervoorstellen. Naast inhoudelijke kennis spelen persoonlijke vaardigheden een grote rol. Welke adviesrol is effectief? Wat is een realistisch implementatievoorstel? Wanneer is een programma succesvol?

werken in de hal

Interventiekunde (6 maanden)

Hou jij je binnen je organisatie bezig met personeels- en organisatieontwikkeling? Tijdens de cursus Interventiekunde kom je alles te weten over leren en veranderen in organisaties, betekenisvol leren, het stimuleren van medewerkers en leerprocessen en -vraagstukken.

student plakt kaart op kaart van nederland

Leren en Veranderen met Technologie (6 maanden)

De cursus Leren en Veranderen met Technologie is vooral bedoeld voor professionals die zich (gaan) bezighouden met leren en ontwikkelen met digitale hulpmiddelen en het ontwikkelen van effectieve blended leertrajecten.

Werken in mediatheek lachend

Ontwerpen en Ontwikkelen (6 maanden)

Ontwerpen en ontwikkelen van blended learning vraagt veel van een instructional designer. Samenwerken met ict’ers en inhoudsexperts, digitale werkvormen bedenken, een goede blend samenstellen... Ontwikkel jij je tot een specialist op het gebied van blended learning?

Campusstore

Trainen en coachen (6 maanden)

Jij wilt je verdiepen in het ambacht van het trainen en het coachen. Hoe begeleid je een groepsopdracht of een rollenspel? En hoe doe je dat online? Hoe zorg je voor vraagverheldering bij je coachee en hoe zorg je voor transfer van het geleerde?

Touchscreen tafel

Trainen en coachen op de onderstroom (4 dagen)

Ben je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools én persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen?

studenten overleggen buiten

Interveniëren op de onderstroom (4 dagen)

Ben je nieuwsgierig hoe je met jouw interventies meer impact hebt? Na de cursus Trainen en Coachen op de Onderstroom wil je je graag verder verdiepen en weten welke rol de onderstroom speelt in het functioneren van teams en organisaties.

33975 werken in de hal

Leiderschap & Coaching

Effectief Persoonlijk Leiderschap (6 dagen)

Wil je als leidinggevende veranderingen in gang zetten? Prestaties beginnen bij de effectiviteit van je eigen gedrag: persoonlijk leiderschap. Deze training maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Leidinggeven voor beginners (4 maanden)

Leidinggeven voor beginners is een uniek opleidingstraject speciaal voor startende leidinggevenden. Je gaat zelf aan de slag en ervaringen op doen. Jij bent aan zet!

32265 lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Provocatief Coachen (5 dagdelen)

Provocatief coachen is een nieuwe, bevrijdende manier van coachen en begeleiden. Wil je cliënten of studenten aanzetten tot meer zelfsturing? Uitdagen met warmte en humor? Volg de training Provocatief Coachen!

eceonomie-management-recht

Persoonlijke Coaching (5 gesprekken)

Jij wilt meer zicht krijgen en reflecteren op persoonlijke drijfveren, gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen, identiteit en missie. En op je eigen functioneren en de uitwerking hiervan op je (werk)omgeving. Kies daarom voor de training Persoonlijke Coaching!

laptop-studeren-vrolijk

Coach Duurzame Inzetbaarheid (4 dagdelen)

Als Coach Duurzame Inzetbaarheid leer je om mensen met levens- en loopbaanvragen koers te laten houden. Op basis van een bewezen methode leer je coachees om met zichzelf in gesprek te gaan en in ondernemende actiemodus te komen.

Studievoortgang student gesprek overleg, FM Commerciele economie

Succesvol naar een nieuwe baan zoeken (6 weken)

Op zoek naar ander werk? In de online training Succesvol naar een nieuwe baan zoeken leer je in 6 stappen op een gestructureerde manier werk te vinden. Na afloop heb jij alle handvatten en tools om de baan te vinden die bij je past!

33936 werken in de hal
Keuzestress 

Welke HRM-opleiding past bij mij?

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen: we hebben de verschillen tussen onze HRM-opleidingen voor je op een rijtje gezet in dit document. Heb jij na het doorlezen nog twijfels? Vraag dan gerust een persoonlijk adviesgesprek aan via deeltijd.bedrijfskundeHR@han.nl.

Wil jij je verdiepen in HRM, coaching of Learning & Development?
 

Kom kennismaken!

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek! Dat kan door op ieder moment een adviesgesprek in te plannen. Of door langs te komen tijdens de volgende Open Avond op 22 november 2023.

laptop-studeren-vrolijk

Waarom kiezen voor HAN Management & Organisatie?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: post-hbo, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

32250 en-student-gesprek-overleg

Actueel onderwijs

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Samen met jou zoeken we naar trajecten die specifiek zijn afgestemd op jouw organisatie. Onze opleidingen kunnen ook incompany aangeboden worden.

studenten luisteren naar docent

Maatwerktraject op het gebied van Mens & Organisatie?

Ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een incompany-traject ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

Advies nodig?

Heb je vragen over een specifieke opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan HAN Management & Organisatie. We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal

Ontmoet team HAN Management & Organisatie

Talentregisseur en opleidingsmanagerPetra van Halteren

Ik ben, samen met het team, verantwoordelijk voor al het contractonderwijs bij HAN Management & Organisatie. Wij verzorgen open inschrijvingen en in company trajecten op het gebied van bedrijfskunde, projectmanagement, HRM, logistiek, leiderschap en coaching. Als manager van HAN Management & Organisatie ben ik teamleider, voer ik adviesgesprekken, ontwikkel ik nieuwe opleidingen en voer ik in company trajecten uit.

CursuscoördinatorJolanda Stoelinga

Ik verzorg de logistieke en administratieve ondersteuning voor verschillende post-hbo opleidingen. Dit proces start met het samenstellen van de planning van een opleiding, het verwerken van de aanmeldingen en het uitnodigen van de deelnemers. Vervolgens hou ik me bezig met de facturatie tot en met de certificering en de evaluatie van de opleiding.

CursuscoördinatorAngelique Slotboom

Ik verzorg de logistieke en administratieve ondersteuning voor verschillende post-hbo opleidingen. Dit proces start met het samenstellen van de planning van een opleiding, het verwerken van de aanmeldingen en het uitnodigen van de deelnemers. Vervolgens hou ik me bezig met de facturatie tot en met de certificering en de evaluatie van de opleiding. Wat mij enthousiast maakt is het contact met de deelnemers en docenten. En om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

CursuscoördinatorChantal Veenstra

Ik verzorg de logistieke en administratieve ondersteuning voor verschillende post-hbo opleidingen. Dit proces start met het samenstellen van de planning van een opleiding, het verwerken van de aanmeldingen en het uitnodigen van de deelnemers. Vervolgens hou ik me bezig met de facturatie tot en met de certificering en de evaluatie van de opleiding.

Marketing en Communicatie MedewerkerMerel Reichgelt

Je kunt bij mij terecht voor vragen, advies en ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie in de breedste zin van het woord. Ik coördineer vraagstukken vanuit de post-hbo opleidingen, de HAN en onze lectoraten. Denk aan huisstijl en het realiseren van wervingsvideo’s tot het analyseren van de instroom van studenten en cursisten. Daarnaast hou ik me bezig met campagnes op social media, het verbeteren van de vindbaarheid in Google en het optimaliseren van onze website.

Marketing MedewerkerMarga van Angeren

Ik bied ondersteuning voor de post-hbo opleidingen en cursussen. Ik beantwoord vragen van potentiële deelnemers via mail of telefoon, plan adviesgesprekken in en volg leads op. Ik ben daarnaast aanspreekpunt key-user van het CRM.

Programmamanager HRMEtty Wielenga-Meijer

Ik ben verantwoordelijk voor het portfolio van HR gerelateerde opleidingen binnen HAN Management & Organisatie. Daarnaast sta ik in nauw contact met enkele lectoraten binnen de HAN, waardoor ik actuele en relevante kennis voor HR-professionals, die hier ontwikkeld wordt, direct kan doorvertalen in ons onderwijs voor werkenden. Ik ontwikkel, coördineer en evalueer ons HR gerelateerd onderwijs. Ook ga ik graag in gesprek met (potentiële) netwerkpartners voor het ontwikkelen van maatwerktrajecten.

Programmamanager LogistiekBrigitte Faber

Ik ben verantwoordelijk voor ontwikkelen van het portfolio Logistiek binnen HAN Management & Organisatie. Dit doe ik in nauw contact met het lectoraat Logistiek & Allianties binnen de HAN. Zo kan ik actuele en relevante kennis op het gebied van logistiek direct door vertalen in ons onderwijs voor werkenden. Ook ga ik graag in gesprek met (potentiële) netwerkpartners voor het ontwikkelen van maatwerktrajecten.