Post-hbo Strategisch HRM

twee studenten Strategisch HRM praten in de gang van de HAN-campus
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start27 september 2023 en 31 januari 2024

De arbeidsmarkt verandert snel. Vergrijzing, flexibilisering, internationalisering, de energiecrisis en personeelkrapte zijn slechts enkele ontwikkelingen die je raken. Daarom is het belangrijker dan ooit dat jij als strategisch partner en veranderaar kan optreden. Volg de opleiding Strategisch HRM!

In het kort

  27 septemberEerstvolgende startdatum
  6 maandenDuur8 lesdagen
  14.00-21.00 uur LestijdenWoensdagen
  hbo+Niveau
  € 3950,-KostenVrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd

Voor wie is de opleiding Strategisch HRM?

Je bent een (HR-)professional, leidinggevende, ondernemer of veranderaar. Jij wilt jezelf verder ontwikkelen op het gebied van HRM. Je wilt op strategisch niveau opereren en veranderingen daadwerkelijk in gang zetten. Een strategische diagnose leren stellen. De juiste koers kiezen als veranderaar. En beleid kunnen implementeren en inbedden in de organisatie. Wil jij het verschil maken binnen je organisatie? Dan is deze opleiding iets voor jou. We verwachten wel dat je hbo-denkniveau hebt.

Programma post-hbo Strategisch HRM

De juiste HRM-koers kiezen en de verandering duurzaam inbedden in je organisatie staat centraal in deze opleiding.

In grote lijnen komen er 3 deelgebieden aan bod:

 • HRM als strategisch partner
  • externe en interne analyse
  • HR als strategisch partner
  • strategische personeelsplanning
  • strategisch talentmanagement
    
 • HRM als verandermanager
  • relatie tussen strategische doelstellingen en verandering & veranderproces
  • kleurendenken
  • je eigen voorkeursstijl als veranderaar
  • omgaan met weerstand

Voor een strategisch HRM-adviseur is het begeleiden van veranderingen een belangrijke competentie. We gebruiken daarvoor het kleurendenken bij veranderingen van Vermaak en De Caluwé. Hoe pak je binnen jouw organisatie zo’n verandering aan en welke voorkeursstijl heb je zelf als veranderaar? Wat betekent weerstand van medewerkers en hoe ga je hiermee om? Je leert hoe je draagvlak creëert voor de gewenste verandering en hoe je de organisatie in beweging krijgt. 

 • Persoonlijk leiderschap
  Je gaat intensief aan de slag met jezelf als leider. Je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren, gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen, identiteit en missie. En je leert over je eigen functioneren en de uitwerking hiervan op anderen en de (werk)omgeving. 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Strategisch HRM? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Je kan ook een brochure aanvragen.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor de post-hbo Strategisch HRM? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN
Jouw docent
 

Jaap Groot

Jaap Groot verzorgt de post-hbo opleiding Strategisch HRM. Hij is onder meer als procesregisseur verantwoordelijk voor het curriculum van de deeltijdopleiding Bedrijfskunde van de HAN. Hij is hoofddocent bij de (post-)hbo opleiding Bedrijfskunde en gespecialiseerd in HR-beleid en gedrag in organisaties. Daarnaast is Jaap als zelfstandig trainer / adviseur betrokken bij diverse organisatie-ontwikkeltrajecten. Met zijn brede, bedrijfskundige kijk op organisaties weet hij de verbinding te leggen tussen strategie, organisatie en gedrag.

Foto van een docent genaamd Jaap Groot
Jouw docent
 

Ietze Oostinga

Ietze Oostinga is organisatieveranderaar, docent en coach. Hij heeft een opleiding als bestuurskundige en verandermanager. Het is zijn missie om mens en organisatie te laten groeien. Daarbij past hij vaak systemisch werken toe. Ietze werkt meer dan 30 jaar voor de overheid; momenteel als programmamanager en senior projectmanager bij een grote gemeente. Daar wordt hij ingezet op verandertrajecten. Opdrachtgevers bestellen hem als het een warboel is en ze resultaat willen zien. Voor de HAN werkt Ietze als docent verandermanagement. 

Foto van docent Ietze Oostinga
Jouw docent
 

Els Boon

Els Boon is bestuurssecretaris bij een woningcorporatie en geeft leiding aan een bestuursteam. Vanuit haar organisatiekundige en bestuurskundige blik werkt Els aan strategische vraagstukken, verbindt de buiten- met de binnenwereld en lijnt de besluitvorming van de organisatie uit. Daarvoor heeft Els 16 jaar gewerkt als zelfstandige in verschillende sectoren zoals overheid, zorg en (internationale) levensmiddelen producenten. Ze werkte in diverse rollen aan organisatietransitie, learning & development en leiderschapsontwikkeling. Sinds jaar en dag heeft Els een coachingspraktijk voor individuele zoektochten op het snijvlak van mens en organisatie. Ze is master in neurolinguïstisch programmeren, heeft de opleiding provocatief coachen gedaan en een postacademische opleiding tot trainer in mindfulness. Voor de HAN werkt Els als coach. Els werkt met hart, hoofd en handen. 

Foto van docent Els Boon
Meer HR-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleidingen Adviseur Duurzame InzetbaarheidAdviseur Inclusie en Employee Experience. Of kijk op de overzichtspagina van HAN Mens & Organisatie.

413274 Post-hbo Bedrijfskunde, pauze, gang, Ruitenberglaan 31, koffie, 2022
draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal