Bouw en Infra

Bouw en Infra
Bouw en Infra is een breed vakgebied met volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Word als bouwkundig of civiel ingenieur de expert van jouw organisatie. Aan opleidingen geen gebrek! Van een cursus die een paar avonden duurt tot opleidingen van 4 jaar.
Alles op een rijtje: Ons aanbod in Bouw en Infra
De veranderingen in de wereld van Bouw en Infra volgen elkaar snel op. Actuele kennis en vaardigheden zijn daarbij noodzakelijk. Wil je je ontwikkelen op het gebied van het inspecteren van vastgoed? Wil je leren hoe je een bouwproces aanstuurt? Of wil je als kostendeskundige of -adviseur de spil zijn in een bouwproject? Het kan allemaal!

Bouwkunde
Bouwkunde
De hbo deeltijdopleiding Bouwkunde speelt in op actuele thema's in de bouw. Je specialiseert je in duurzaamheid. Alles wat je leert, pas je direct toe, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of herbestemming van gebouwen. Straks heb je niet alleen je bachelordiploma, maar óók het certificaat BMU. Duur: 4 jaar.

Bouwprocesmanagement
Werelden als de bouw- en installatietechniek bij elkaar brengen. Van een ‘bouwteam’ een écht team maken. Resultaat behalen en ondertussen alle medewerkers betrokken houden. In de post-hbo-opleiding Bouwprocesmanagement leer je hoe je het bouwproces als regisseur aanstuurt. Duur: 27 lesdagen.

Bouwtechnisch Medewerker
We willen duurzamer wonen. We willen efficiënter bouwen. Maar het moet wel haalbaar en veilig zijn. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Ben jij klaar om die aan te pakken? Ontwikkel je verder. Als werkvoorbereider, uitvoerder, of als projectmanager. Start met deze Ad Bouwkunde! Duur: 2 jaar.

Circulair Bouwen
De overheid wil de huidige lineaire economie ombuigen naar een duurzame, volledig circulaire economie in 2050. Deze transitie is uitermate complex en heeft een enorme impact op het bouwproces. Bereid je tijdig hierop voor in deze cursus. Duur: 3 lesdagen.

Gebouwgebonden Installatietechniek
Word jij de technisch specialist die efficiënt omgaat met energie, oog heeft voor comfort en alles weet van digitalisering en automatisering? En die óók nog eens de vertaalslag weet te maken naar de gebruiker? Dat kan met de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek op hbo-niveau. Duur: 2 jaar.

Civiele Techniek
Asfaltwegenbouwlaborant 1
In de cursus Asfaltwegenbouwlaborant 1 ligt het accent op onderzoek en keuring van minerale grond- en bouwstoffen. Ga zelf aan de slag in het laboratorium en krijg kennis van de nieuwste ontwikkelingen! Practicums en theorie, kennis en inzicht zijn de kernwoorden van deze cursus. Duur: 5 lesdagen.

Asfaltwegenbouwlaborant 2
Nog meer weten van de regelgeving in de grond- en wegenbouw, zoals bijvoorbeeld de RAW-systematiek? Met deze cursus doe je in 2 weken meer kennis en inzicht op om proeven zelfstandig uit te voeren. Duur: 10 lesdagen.

Civiele Techniek
Heb je een fascinatie voor verkeersknooppunten of bruggen? Zie jij een uitdaging in het managen van projecten in waterproblematiek? De hbo deeltijdopleiding Civiele Techniek maakt jou een expert in duurzame infrastructuur. Geen brug gaat jou te ver en ook in projectmanagement ben je een kei. Duur: 4 jaar.

Projectvoorbereiding en -Realisatie
Heb je een zwak voor grond-, water- en wegenbouw? Maar past een 4 jaar durende hbo-opleiding er even niet in? De HAN biedt 2 deeltijdvarianten aan van de associate degree Civiele Techniek. In beide gevallen kun je doorpakken naar je hbo-bachelor diploma! Duur: 2 jaar.

Kostenadviseur Infra
Je wil de kosten van jouw project graag laag houden. En je weet graag welke risico’s er zijn. Hoe breng je alles in kaart? Welke technieken helpen daarbij? De cursus Kostenadviseur Infra is een vervolg op de Leergang Kostendeskundige Infra. Na deze cursus los je complexere kostenvraagstukken op. Duur: 9 lesdagen.

Omgevingsmanagement voor Technisch Projectmanagers
Of jouw project nu een hoofdweg of windmolenpark is, bij ieder project met veel stakeholders komt heel wat kijken. Zo veel mensen, zo veel meningen. Hoe deal je met tegengestelde belangen en blijf je toch een betrouwbare partner voor alle partijen? Volg de cursus Omgevingsmanagement voor Technisch Projectmanagers! Duur: 5 lesdagen.

Civiele Techniek - leergang Kostendeskundige Infra (post-hbo)
Kostendeskundige Infra
De post-hbo leergang voorziet al jaren in de behoefte aan gespecialiseerde, onafhankelijke kostendeskundigen. De leergang bestaat uit 6 modules, die zowel los als in een pakket te volgen zijn. Je vergroot je financieel-technische kennis bij planontwikkeling, realisatie en beheer van infrastructuur. Duur: 42 lesdagen.

Basiskennis Kosten- ramingen Infra (module 1)
Hoe stel je een goede kostenraming op? Welke verschillende contract- en aanbestedingsvormen zijn er en welk effect hebben die? Deze cursusmodule is de introductie/oriëntatie van de leergang Kostendeskundige Infra. Duur: 7 lesdagen.

Kosten Wegenbouw (module 2a)
In de module Kosten Wegenbouw staan de kosten van aanleg en beheer van wegen, straten en openbaar groen centraal. Ook de kostenaspecten van riolering, kabels en leidingen komen aan de orde. Dat geldt ook voor de kosten en fasering van verkeersmaatregelen en dynamisch verkeersmanagement (DVM). Duur: 7 lesdagen.

Kosten Civiele Constructies (module 2b)
In deze module staan de kosten van aanleg en beheer van constructies (tunnels, bruggen, spoorwegen) centraal. Ook de bijbehorende I&A-werken (Installaties en Automatisering) en de kosten van aanleg van railinfrastructuur komen aan bod. Tot slot leer je over het onderhoud van al deze onderdelen. Duur: 7 lesdagen.

Kosten Waterbouw (module 2c)
In de module Kosten Waterbouw staan de kosten van aanleg en beheer van waterbouwkundige werken centraal. Ook leer je over de kosten van landwinning en gebiedsinrichting. Tot slot komen de kosten van baggeren, nat grondwerk en nat grondtransport aan de orde. Duur: 7 lesdagen.

Methoden/Technieken Kostenramingen Infra (mod. 3)
In deze module gaan we door op eerder geïntroduceerde methoden en technieken en nieuwe. Je leert over rekentechnieken, zoals probabilistisch en parametrisch kostenramen. Ook bekijk je hoe je de levensduurkosten (Life Cycle Costs) van jouw project kunt bepalen, en hoe je dit kunt gebruiken in exploitatieberekeningen. Duur: 7 lesdagen.

Afrondende Opdrachten Kostendeskundige Infra (m.4)
De module Afrondende Opdrachten Kostenramingen Infra is de laatste module uit de leergang Kostendeskundige Infra. Je rondt de leergang af door 2 opdrachten te maken: een groepsopdracht (een kostenraming met rapportage) en een individuele opdracht (het schrijven van een artikel over een kostenonderwerp). Duur: 7 lesdagen.

Vastgoed
Innovatief/Energiebesparend Restaureren
Een vervallen landhuis uit de 17e eeuw. Jouw handen jeuken. Je wil renoveren met respect: innovaties toevoegen, maar ook historische waarde bewaren. Maar hoe verduurzaam je vakmanschap uit vervlogen tijden? En hoe werk je samen met verschillende disciplines? Je leert het in deze post-hbo-leergang. Duur: 7 lesdagen.

Transformeren en Herbestemmen
Een kerk ombouwen tot school. Een fabriek tot appartementencomplex. Zie jij nieuwe kansen voor oude gebouwen, of vervallen gebieden? Blaas er nieuw leven in en bouw mee aan een duurzaam en karakteristiek Nederland. Iets voor jou? Schrijf je in voor de post-hbo-cursus Transformeren en Herbestemmen! Duur: 10 lesdagen.

Vastgoed (Inspecteur/Adviseur)
Brandgevaarlijke situaties, een lift die niet meer voldoet aan de eisen. Een pand in verval. Huurders en eigenaren vertrekken, de vastgoedexploitatie staat onder druk. Een scenario dat je moet voorkomen. Dankzij de post-hbo-opleiding Vastgoed stel je objectief vast welk onderhoud noodzakelijk is. Duur: 10 maanden.

Vastgoed Permanente Educatie-BOEI
Ben je inspecteur of adviseur en heb je met onderhoud en inspecties van gebouwen te maken? Door permanente educatie blijf je up-to-date rondom de methodiek NEN 2767 en BOEI. De cursus is afgestemd op de Sertum/Hobéon competentieprofielen en exameneisen van de onderhoudskundig inspecteur en adviseur. Duur: 4 lesdagen.

Waarom kiezen voor een opleiding of cursus in Bouw en Infra?
Breed aanbod
Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: bacheloropleiding, associate degree, post-hbo-opleiding/leergang, hbo-programma, cursus of training.

Persoonlijk contact
We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

Actueel onderwijs
We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

Programma's op maat
Ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een in-company-training ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

Open Avond Deeltijd, 8 maart 2023
Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een bacheloropleiding, associate degree, (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Pak je kans en ga met ons in gesprek tijdens de Open Avond!

Welk type opleiding past bij jou?
Associate degree
Wil je verder studeren, maar vind je 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. En past dus meteen toe wat je leert.

Cursus
Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau varieert van mbo+ tot post-hbo.

Hbo-bachelor
Een hbo-opleiding van 4 jaar noemen we een bachelor. Je volgt een hbo-bachelor na de havo of het vwo. Maar je kunt ook na een mbo4-opleiding doorstromen naar het hbo of met een hbo-opleiding starten als je al werkt op mbo4-niveau of hoger.

Hbo-programma
Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Post-hbo-opleiding
Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

Training
Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

Advies nodig?
Heb je vragen over een bachelor of associate degree? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan ASK HAN. We helpen je graag verder.
- Mail ons: ask@han.nl
- Liever bellen? (024) 353 0500
- Openingstijden: op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
Voor vragen over het cursusaanbod van Bouw en Infra kun je terecht bij de cursuscoördinatoren. Vraag naar Andrea Bloemendaal of Nicole van de Kamp.
- Mail: info.builtenvironment@han.nl
- Liever bellen? (024) 353 0500

Blijf op de hoogte! met onze nieuwsmail Built-Up
Ieder kwartaal bundelt de Academie Built Environment de meest interessante verhalen in de digitale nieuwsmail Built-Up. Lees mee over onze onderzoeksresultaten, afstudeerders, samenwerkingen met het werkveld, events en meer. Meld je aan voor de Built-Up!

Volg ons op social media
HAN Academie Built Environment

HAN Bouwkunde

HAN Civiele Techniek

HAN Bouwkunde

HAN Civiele Techniek

Nieuws en artikelen













