Bouw en Infra

281822 Duurzame bouw door de combinatie van bouw en groen
Volg ons op LinkedIn!HAN Built Environment
Nieuwsmail Built-UpSchrijf je in!

Bouw en Infra

Bouw en Infra is een breed vakgebied met volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Word als bouwkundig of civiel ingenieur de expert van jouw organisatie. Aan opleidingen geen gebrek! Van een cursus die een paar avonden duurt tot opleidingen van 4 jaar.

Alles op een rijtjeOns aanbod in Bouw en Infra

De veranderingen in de wereld van Bouw en Infra volgen elkaar snel op. Actuele kennis en vaardigheden zijn daarbij noodzakelijk. Wil je je ontwikkelen op het gebied van het inspecteren van vastgoed? Wil je leren hoe je een bouwproces aanstuurt? Of wil je als kostendeskundige of -adviseur de spil zijn in een bouwproject? Het kan allemaal!

Bij de HAN krijg je persoonlijke aandacht. In kleine groepen is er aandacht voor jou en is er ontspannen interactie. 

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Bouwkunde

Bouwkunde

De hbo deeltijdopleiding Bouwkunde speelt in op actuele thema's in de bouw. Je specialiseert je in duurzaamheid. Alles wat je leert, pas je direct toe, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of herbestemming van gebouwen. Straks heb je niet alleen je bachelordiploma, maar óók het certificaat BMU. Duur: 4 jaar.

33742 Bouwkunde deeltijdstudent laptop bouwplaats

Bouwprocesmanagement

Werelden als de bouw- en installatietechniek bij elkaar brengen. Van een ‘bouwteam’ een écht team maken. Resultaat behalen en ondertussen alle medewerkers betrokken houden. In de post-hbo-opleiding Bouwprocesmanagement leer je hoe je het bouwproces als regisseur aanstuurt. Duur: 27 lesdagen.

28616 studenten discussieren in lokaal

Bouwtechnisch Medewerker

We willen duurzamer wonen. We willen efficiënter bouwen. Maar het moet wel haalbaar en veilig zijn. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee. Ben jij klaar om die aan te pakken? Ontwikkel je verder. Als werkvoorbereider, uitvoerder, of als projectmanager. Start met deze Ad Bouwkunde! Duur: 2 jaar.

bouwkunde deeltijdstudent overleg bouw

Circulair Bouwen

De overheid wil de huidige lineaire economie ombuigen naar een duurzame, volledig circulaire economie in 2050. Deze transitie is uitermate complex en heeft een enorme impact op het bouwproces. Bereid je tijdig hierop voor in deze cursus. Duur: 3 lesdagen.

Overleg in de hal

Gebouwgebonden Installatietechniek

Word jij de technisch specialist die efficiënt omgaat met energie, oog heeft voor comfort en alles weet van digitalisering en automatisering? En die óók nog eens de vertaalslag weet te maken naar de gebruiker? Dat kan met de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek op hbo-niveau. Duur: 2 jaar.

gebouwgebonden installatietechniek warmtepomp studenten laptop

Civiele Techniek

Asfaltwegenbouwlaborant 1 - Asfaltproductie

In de cursus Asfaltwegenbouwlaborant 1 ligt het accent op onderzoek en keuring van minerale grond- en bouwstoffen. Ga zelf aan de slag in het laboratorium en krijg kennis van de nieuwste ontwikkelingen! Practicums en theorie, kennis en inzicht zijn de kernwoorden van deze cursus. Duur: 5 lesdagen.

28681 Studenten overleggen

Asfaltwegenbouwlaborant 2 - Asfaltverwerking

Nog meer weten van de regelgeving in de grond- en wegenbouw, zoals bijvoorbeeld de RAW-systematiek? Met deze cursus doe je in 2 weken meer kennis en inzicht op om proeven zelfstandig uit te voeren. Duur: 10 lesdagen.

bouwkunde studenten klaslokaal laptop

Civiele Techniek

Heb je een fascinatie voor verkeersknooppunten of bruggen? Zie jij een uitdaging in het managen van projecten in waterproblematiek? De hbo deeltijdopleiding Civiele Techniek maakt jou een expert in duurzame infrastructuur. Geen brug gaat jou te ver en ook in projectmanagement ben je een kei. Duur: 4 jaar.

civiele techniek deeltijdstudent op locatie

Projectvoorbereiding en -Realisatie

Heb je een zwak voor grond-, water- en wegenbouw? Maar past een 4 jaar durende hbo-opleiding er even niet in? De HAN biedt 2 deeltijdvarianten aan van de associate degree Civiele Techniek. In beide gevallen kun je doorpakken naar je hbo-bachelor diploma! Duur: 2 jaar.

civiele techniek deeltijdstudent op locatie

Kostenadviseur Infra

Je wil de kosten van jouw project graag laag houden. En je weet graag welke risico’s er zijn. Hoe breng je alles in kaart? Welke technieken helpen daarbij? De cursus Kostenadviseur Infra is een vervolg op de Leergang Kostendeskundige Infra. Na deze cursus los je complexere kostenvraagstukken op. Duur: 9 lesdagen.

33737 bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Omgevingsmanagement voor Technisch Projectmanagers

Of jouw project nu een hoofdweg of windmolenpark is, bij ieder project met veel stakeholders komt heel wat kijken. Zo veel mensen, zo veel meningen. Hoe deal je met tegengestelde belangen en blijf je toch een betrouwbare partner voor alle partijen? Volg de cursus Omgevingsmanagement voor Technisch Projectmanagers! Duur: 5 lesdagen.

246207 Hoge gebouwen langs het water. Civiele Techniek

Civiele Techniek - leergang Kostendeskundige Infra (post-hbo)

Kostendeskundige Infra

De post-hbo leergang voorziet al jaren in de behoefte aan gespecialiseerde, onafhankelijke kostendeskundigen. De leergang bestaat uit 6 modules, die zowel los als in een pakket te volgen zijn. Je vergroot je financieel-technische kennis bij planontwikkeling, realisatie en beheer van infrastructuur. Duur: 42 lesdagen.

economie management recht

Basiskennis Kosten- ramingen Infra (module 1)

Hoe stel je een goede kostenraming op? Welke verschillende contract- en aanbestedingsvormen zijn er en welk effect hebben die? Deze cursusmodule is de introductie/oriëntatie van de leergang Kostendeskundige Infra. Duur: 7 lesdagen.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Kosten Wegenbouw (module 2a)

In de module Kosten Wegenbouw staan de kosten van aanleg en beheer van wegen, straten en openbaar groen centraal. Ook de kostenaspecten van riolering, kabels en leidingen komen aan de orde. Dat geldt ook voor de kosten en fasering van verkeersmaatregelen en dynamisch verkeersmanagement (DVM). Duur: 7 lesdagen.

eceonomie-management-recht

Kosten Civiele Constructies (module 2b)

In deze module staan de kosten van aanleg en beheer van constructies (tunnels, bruggen, spoorwegen) centraal. Ook de bijbehorende I&A-werken (Installaties en Automatisering) en de kosten van aanleg van railinfrastructuur komen aan bod. Tot slot leer je over het onderhoud van al deze onderdelen. Duur: 7 lesdagen.

33542 civiele techniek deeltijdstudent op locatie

Kosten Waterbouw (module 2c)

In de module Kosten Waterbouw staan de kosten van aanleg en beheer van waterbouwkundige werken centraal. Ook leer je over de kosten van landwinning en gebiedsinrichting. Tot slot komen de kosten van baggeren, nat grondwerk en nat grondtransport aan de orde. Duur: 7 lesdagen.

werken in de hal

Methoden/Technieken Kostenramingen Infra (mod. 3)

In deze module gaan we door op eerder geïntroduceerde methoden en technieken en nieuwe. Je leert over rekentechnieken, zoals probabilistisch en parametrisch kostenramen. Ook bekijk je hoe je de levensduurkosten (Life Cycle Costs) van jouw project kunt bepalen, en hoe je dit kunt gebruiken in exploitatieberekeningen. Duur: 7 lesdagen.

33569 civiele techniek deeltijd studenten klaslokaal

Afrondende Opdrachten Kostendeskundige Infra (m.4)

De module Afrondende Opdrachten Kostenramingen Infra is de laatste module uit de leergang Kostendeskundige Infra. Je rondt de leergang af door 2 opdrachten te maken: een groepsopdracht (een kostenraming met rapportage) en een individuele opdracht (het schrijven van een artikel over een kostenonderwerp). Duur: 7 lesdagen.

32992 studenten overleggen

Vastgoed

Innovatief/Energiebesparend Restaureren

Een vervallen landhuis uit de 17e eeuw. Jouw handen jeuken. Je wil renoveren met respect: innovaties toevoegen, maar ook historische waarde bewaren. Maar hoe verduurzaam je vakmanschap uit vervlogen tijden? En hoe werk je samen met verschillende disciplines? Je leert het in deze post-hbo-leergang. Duur: 7 lesdagen.

429561 Innovatief en Energiebesparend Restaureren landgoed Oldhof vooraanzicht

Herbestemmen en Verduurzamen van Gebouwen

Een kerk ombouwen tot school. Een fabriek tot appartementencomplex. Zie jij nieuwe kansen voor oude gebouwen, of vervallen gebieden? Blaas er nieuw leven in en bouw mee aan een duurzaam en karakteristiek Nederland. Iets voor jou? Schrijf je in voor de post-hbo-cursus Herbestemmen en Verduurzamen van Gebouwen! Duur: 10 lesdagen.

98855 Arnhem Klarendal terras

Vastgoed (Inspecteur/Adviseur)

Brandgevaarlijke situaties, een lift die niet meer voldoet aan de eisen. Een pand in verval. Huurders en eigenaren vertrekken, de vastgoedexploitatie staat onder druk. Een scenario dat je moet voorkomen. Dankzij de post-hbo-opleiding Vastgoed stel je objectief vast welk onderhoud noodzakelijk is. Duur: 10 maanden.

130125 man-inspecteert-en-meet-technische-installatie

Vastgoed Permanente Educatie-BOEI

Ben je inspecteur of adviseur en heb je met onderhoud en inspecties van gebouwen te maken? Door permanente educatie blijf je up-to-date rondom de methodiek NEN 2767 en BOEI. De cursus is afgestemd op de Sertum/Hobéon competentieprofielen en exameneisen van de onderhoudskundig inspecteur en adviseur. Duur: 4 lesdagen.

28616 studenten discussieren in lokaal

Waarom kiezen voor een opleiding of cursus in Bouw en Infra?

Breed aanbod

Ben jij professional en ben je klaar voor de volgende stap in je carrière? Wij hebben altijd een traject dat bij je past: bacheloropleiding, associate degree, post-hbo-opleiding/leergang, hbo-programma, cursus of training.

33926 Overlegen en samenwerken

Persoonlijk contact

We kennen onze deelnemers goed en staan voor een persoonlijke benadering. Het contact met docenten is laagdrempelig.

32250 en-student-gesprek-overleg

Actueel onderwijs

We zijn continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van ons aanbod. Zo ontstaan er in samenwerking met onze lectoraten en partners in het werkveld vaak nieuwe opleidingen.

docent legt uit

Programma's op maat

Ben je op zoek naar een leertraject op maat? Samen kunnen we een in-company-training ontwikkelen voor jouw organisatie. Neem contact met ons op om de opties te bespreken!

studenten luisteren naar docent

Open Avond Deeltijd, 22 november 2023

Doe je nog wel wat je leuk vindt? Zoek je verdieping? Of wil je je specialiseren? Heb jij je georiënteerd in een bacheloropleiding, associate degree, (post-)hbo-opleiding, training of cursus, maar twijfel je nog? Of weet je nog helemaal niet wat je wil? Kom naar de Open Avond. Je kunt je in het najaar weer aanmelden.

Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Regel dan snel een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur.

laptop-studeren-vrolijk

Welk type opleiding past bij jou?

Associate degree

Wil je verder studeren, maar vind je 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. En past dus meteen toe wat je leert.

31544 vier studenten kijken in atlas

Cursus

Een cursus is ideaal als je kennis snel wilt bijspijkeren. In een kort programma krijg je praktische highlights aangereikt. Het niveau varieert van mbo+ tot post-hbo.

studenten luisteren naar docent

Hbo-bachelor

Een hbo-opleiding van 4 jaar noemen we een bachelor. Je volgt een hbo-bachelor na de havo of het vwo. Maar je kunt ook na een mbo4-opleiding doorstromen naar het hbo of met een hbo-opleiding starten als je al werkt op mbo4-niveau of hoger.

31554 studenten studerten aan grote tafel

Hbo-programma

Hbo-programma’s zijn korte hbo-opleidingen, soms ook een onderdeel uit een hbo-opleiding: de zogenoemde modules. Wat je leert tijdens een module, kun je direct toepassen in je beroep.

Daryna en Jarno zitten op blauwe poef, FEM Associate degrees

Post-hbo-opleiding

Het woord ‘post-hbo’ zegt het al: een opleiding die je na je hbo-diploma kunt volgen. Ideaal als je werkt en je wilt verdiepen in een specifiek vakgebied. Een praktijkgericht onderwijsprogramma (hbo+) in deeltijd: een goede aansluiting op een bachelor.

groep mensen achter laptop informeel

Training

Tijdens een training oefen je specifieke, praktische vaardigheden. Welke training je ook kiest, ze zijn allemaal op hbo- of post-hbo-niveau. Als je alles goed doorloopt, krijg je een certificaat of diploma.

docent legt uit

Advies nodig?

Heb je vragen over een bachelor of associate degree? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? Stel je vraag aan ASK HAN. We helpen je graag verder.

  • Mail ons: ask@han.nl
  • Liever bellen? (024) 353 0500 
  • Openingstijden: op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Voor vragen over het cursusaanbod van Bouw en Infra kun je terecht bij de cursuscoördinatoren. Vraag naar Andrea Bloemendaal of Nicole van de Kamp. 

357696 Gijs Pelgrom, Andrea Bloemendaal, Nicole van de Kamp Post-hbo & Cursussen

Blijf op de hoogte! met onze nieuwsmail Built-Up

Ieder kwartaal bundelt de Academie Built Environment de meest interessante verhalen in de digitale nieuwsmail Built-Up. Lees mee over onze onderzoeksresultaten, afstudeerders, samenwerkingen met het werkveld, events en meer. Meld je aan voor de Built-Up!

33965 koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, tablet, finance, economie

Volg ons op social media

HAN Academie Built Environment

284443 han-algemeen_card-linkedin-zwart_2021

HAN Bouwkunde

283908 instagram icoon voor in card

HAN Civiele Techniek

283908 instagram icoon voor in card

HAN Bouwkunde

283906 facebook icoon voor in cards

HAN Civiele Techniek

283906 facebook icoon voor in cards

Nieuws en artikelen

Alle leslocaties op een rijDe hotspots van ABE
523236 Leslocatie Ingenieursbureau ABT in Velp
522569 Afstudeerders Bouwkunde Thijs Daling en Ranema Althiraawi
513406 Ruitenberglaan 26 gebouw HAN Academie Built Environment
512773 sophia petrocchi studente civiele techniek met persoonlijke beschermingsmiddelen op de 2e maasvlakte
510533 Andries Mastenbroek voor het ABT-gebouw in Velp
503014 bouwkunde student Lianne Kuijper
BouwvrouwendagDe bouw maakt het!
33541 civiele techniek sluis
494167 studenten civiele techniek Rudy van Drempt links en Jarne Stift rechts