Post-hbo Kostendeskundige Infra

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start 9 januari 2024

De landelijk zeer gewaardeerde leergang Kostendeskundige Infra voorziet al meer dan 10 jaar in de behoefte aan gespecialiseerde en onafhankelijke Kostendeskundigen.

In het kort

  42 dagenDuur
  15:00-20:00Tijd
  €2360 per moduleKostenzie "Toelichting op de kosten"
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Volg de leergang Kostendeskundige Infra
Opdrachtgevers, opdrachtnemers en ondersteunende partijen in de infra hebben behoefte aan kostendeskundigen met een brede kijk op de markt en diepgaande kennis van het product. De leergang Kostendeskundige Infra voorziet in deze kennis. In deze opleiding vergroot je je financieel-technische kennis bij de planontwikkeling, de realisatie en bij het beheer van infrastructuur.

Programma

De totale leergang bestaat uit 5 modules: 3 verplichte en 2 naar keuze. De modules zijn zowel afzonderlijk, of als totaalpakket te volgen. Losse modules leveren bij voldoende resultaat een deelcertificaat op.

Het totaalpakket leidt tot het certificaat Kostendeskundige Infra. Om dit certificaat te behalen kies je 2 van de 3 technische keuzemodules (2a, b en c). 

Als waterschap (Rivierenland) treden wij vaak op als opdrachtgever en tijdens de opleiding leer je ook vanuit de blik van de aannemer en het ingenieursbureau kijken naar een raming.

De leergang bestaat uit de volgende modules

module 1. Basiskennis Kostenramingen Infra

Hoe stel je een goede kostenraming op? Welke verschillende contract- en aanbestedingsvormen zijn er, en welk effect hebben die? Deze cursusmodule is de introductie/oriëntatie van de leergang Kostendeskundige Infra.

32333 docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

module 2a. Kosten Wegenbouw

In de module Kosten Wegenbouw staan de kosten van aanleg en beheer van wegen, straten en openbaar groen centraal. Ook de kostenaspecten van riolering, kabels en leidingen komen aan de orde. Dat geldt ook voor de kosten en fasering van verkeersmaatregelen en dynamisch verkeersmanagement (DVM).

eceonomie-management-recht

module 2b. Kosten Civiele Constructies

In deze module staan de kosten van aanleg en beheer van constructies (tunnels, bruggen, spoorwegen) centraal. Ook de bijbehorende I&A-werken (Installaties en Automatisering) en de kosten van aanleg van railinfrastructuur komen aan bod. Tot slot leer je over het onderhoud van al deze onderdelen.

33542 civiele techniek deeltijdstudent op locatie

module 2c. Kosten Waterbouw

In de module Kosten Waterbouw staan de kosten van aanleg en beheer van waterbouwkundige werken centraal. Ook leer je over de kosten van landwinning en gebiedsinrichting. Tot slot komen de kosten van baggeren, nat grondwerk en nat grondtransport aan de orde.

werken in de hal

mod. 3. Methoden/Technieken Kostenramingen Infra

In deze module gaan we door op eerder geïntroduceerde methoden en technieken en nieuwe. Je leert over rekentechnieken, zoals probabilistisch en parametrisch kostenramen. Ook bekijk je hoe je de levensduurkosten (Life Cycle Costs) van jouw project kunt bepalen, en hoe je dit kunt gebruiken in exploitatieberekeningen.

33569 civiele techniek deeltijd studenten klaslokaal

module 4. Afrondende Opdrachten Kostendesk. Infra

De module Afrondende Opdrachten Kostenramingen Infra is de laatste module uit de leergang Kostendeskundige Infra. Je rondt de leergang af door 2 opdrachten te maken: een groepsopdracht (een kostenraming met rapportage) en een individuele opdracht (het schrijven van een artikel over een kostenonderwerp).

32992 studenten overleggen

Ik ben van mening dat er nog veel te halen is uit het onderwerp duurzaamheid in de grond-, water- en wegenbouw. ‘”Blijven leren en innoveren is in dit vak is noodzakelijk.

Verdere informatie

7 juni 2023Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Bouw en Infra.

 

316767 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Bouw en Infra in Connectr

Studiekosten terugkrijgen?Vraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor deze cursus? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Nieuwsberichten van de leergang

"De leergang was een grote eye-opener"

Er zijn weer 10 diploma’s uitgeschreven voor de leergang Kostendeskundigen Infra. 2 Cursisten blikken terug op een enerverende periode. (Sept. 2022)

441464 Gelaagde deelnemers aan de post hbo cursus KODI. Kostendeskundige Infra.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.