Post-hbo Kostendeskundige Infra

studenten aan tafel
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start14 januari 2025

De landelijk zeer gewaardeerde leergang Kostendeskundige Infra voorziet al meer dan 10 jaar in de behoefte aan gespecialiseerde en onafhankelijke Kostendeskundigen.

In het kort

    42 dagenDuur
    15:00-20:00Tijd
    € 2925,-Kosten per moduleZie toelichting bij 'Kosten'
    DeeltijdVariant
    CertificaatResultaat

Volg de leergang Kostendeskundige Infra
Opdrachtgevers, opdrachtnemers en ondersteunende partijen in de infra hebben behoefte aan kostendeskundigen met een brede kijk op de markt en diepgaande kennis van het product. De leergang Kostendeskundige Infra voorziet in deze kennis. In deze opleiding vergroot je je financieel-technische kennis bij de planontwikkeling, de realisatie en bij het beheer van infrastructuur.

Bekijk de video

Cursusleider Joep van der Meer vertelt over de leergang Kostendeskundige Infra.

Programma

De totale leergang bestaat uit 5 modules: 3 verplichte en 2 naar keuze. De modules zijn zowel afzonderlijk, of als totaalpakket te volgen. Losse modules leveren bij voldoende resultaat een deelcertificaat op.

Het totaalpakket leidt tot het certificaat Kostendeskundige Infra. Om dit certificaat te behalen kies je 2 van de 3 technische keuzemodules (2a, b en c). 

Als waterschap (Rivierenland) treden wij vaak op als opdrachtgever en tijdens de opleiding leer je ook vanuit de blik van de aannemer en het ingenieursbureau kijken naar een raming.

De leergang bestaat uit de volgende modules

module 1. Basiskennis Kostenramingen Infra

Hoe stel je een goede kostenraming op? Welke verschillende contract- en aanbestedingsvormen zijn er, en welk effect hebben die? Deze cursusmodule is de introductie/oriëntatie van de leergang Kostendeskundige Infra.

HAN Academie Educatie, Pabo, Pabo-ALO, ALPO, voltijd en deeltijd, docent kijkt over de schouder van studenten mee in het klaslokaal, 2024

module 2a. Kosten Wegenbouw

In de module Kosten Wegenbouw staan de kosten van aanleg en beheer van wegen, straten en openbaar groen centraal. Ook de kostenaspecten van riolering, kabels en leidingen komen aan de orde. Dat geldt ook voor de kosten en fasering van verkeersmaatregelen en dynamisch verkeersmanagement (DVM).

module 2b. Kosten Civiele Constructies

In deze module staan de kosten van aanleg en beheer van constructies (tunnels, bruggen, spoorwegen) centraal. Ook de bijbehorende I&A-werken (Installaties en Automatisering) en de kosten van aanleg van railinfrastructuur komen aan bod. Tot slot leer je over het onderhoud van al deze onderdelen.

HAN Employment adviseur heeft adviesgesprek met student deeltijd

module 2c. Kosten Waterbouw

In de module Kosten Waterbouw staan de kosten van aanleg en beheer van waterbouwkundige werken centraal. Ook leer je over de kosten van landwinning en gebiedsinrichting. Tot slot komen de kosten van baggeren, nat grondwerk en nat grondtransport aan de orde.

mod. 3. Methoden/Technieken Kostenramingen Infra

In deze module gaan we door op eerder geïntroduceerde methoden en technieken en nieuwe. Je leert over rekentechnieken, zoals probabilistisch en parametrisch kostenramen. Ook bekijk je hoe je de levensduurkosten (Life Cycle Costs) van jouw project kunt bepalen, en hoe je dit kunt gebruiken in exploitatieberekeningen.

Studenten van de master Business Sales in college.

module 4. Afrondende Opdrachten Kostendesk. Infra

De module Afrondende Opdrachten Kostenramingen Infra is de laatste module uit de leergang Kostendeskundige Infra. Je rondt de leergang af door 2 opdrachten te maken: een groepsopdracht (een kostenraming met rapportage) en een individuele opdracht (het schrijven van een artikel over een kostenonderwerp).

2 studenten aan het overleggen, 1 student zit op de achtergrond op de trap op haar mobiel.

Ik ben van mening dat er nog veel te halen is uit het onderwerp duurzaamheid in de grond-, water- en wegenbouw. Blijven leren en innoveren is in dit vak noodzakelijk.

Verdere informatie

Vergroot je kennis met de Expertsessies Kosten Infra

Heb je als kostendeskundige in de infrastructuur na een aantal praktijkjaren behoefte aan zowel marktgerichte verbreding als productgerichte verdieping op een specifiek onderwerp? Dan zijn de Expertsessies Kosten Infra iets voor jou!

Brug
27 november 2024
 

Kom naar de Open Avond Deeltijd

Ben je geïnteresseerd in een (post-)hbo-opleiding, training of cursus, kom dan sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Het post-hbo-team Bouw en Infra is aanwezig met een stand voor informatie en/of om vragen over het aanbod te beantwoorden. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. 
Tijd 18.00-21.uur, locatie Ruitenberglaan 26, Arnhem.

Studenten in overleg met circulaire tafel op voorgrond. Master Circulaire Economie (DT) 2024.

Nieuwsberichten van de leergang

"De leergang was een grote eye-opener"

Er zijn weer 10 diploma’s uitgeschreven voor de leergang Kostendeskundigen Infra. 2 Cursisten blikken terug op een enerverende periode. (Sept. 2022)

Gelaagde deelnemers aan de post hbo cursus KODI. Kostendeskundige Infra.
stel je vragen 

Ontvang persoonlijk advies

Wil je deze post-hbo cursus volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Andrea Bloemendaal

Cursuscoördinator post-hbo Bouw en Infra
Gijs Pelgrom, Andrea Bloemendaal, Nicole van de Kamp Post-hbo & Cursussen

Gijs Pelgrom

Programmaleider post-hbo Bouw en Infra
Gijs Pelgrom, Programmaleider ABE

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?