Studiesucces Keuzegids 2023: HAN behoudt positie

studenten in de klas

Stabiliteit troef bij de kwaliteitsoordelen over de opleidingen van de HAN. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2023. We scoren met 7 topopleidingen en een lichte groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie **** en ***.

De nieuwe studiesuccescijfers, vandaag gepubliceerd in de nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2023, gaan over onze bachelor- en associate degree-opleidingen, in voltijd, deeltijd en duaal. Ze zijn gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022 en landelijke cijfers over studievoortgang en diplomering.

7 topopleidingen

Natuurlijk zijn we trots op de 7 opleidingen die het predicaat ‘topopleiding’ hebben gekregen. Deze kwalificatie wordt toegekend bij een score van 76 punten of meer.
Dit zijn ze!

  • Leraar gezondheidszorg en welzijn, deeltijd, 86 punten, Nijmegen, 1e plek
  • Leraar economie, voltijd deeltijd, 83 punten, Nijmegen, 1e plek
  • Civiele Techniek, voltijd deeltijd, 83 punten, Arnhem, 4e plek
  • Leraar aardrijkskunde, voltijd, 83 punten, Nijmegen, 2e plek
  • Mondzorgkunde, voltijd, 80 punten, Nijmegen, 3e plek
  • Leraar wiskunde, voltijd deeltijd, 80 punten, Nijmegen, 2e plek
  • Management in de Zorg, deeltijd duaal, 77 punten, Nijmegen, 3e plek
453887 Sticker of stempel van de Studiekeuzegids met HBO TOPopleiding 2023

Maar liefst 21 opleidingen bereikten de score **** (tot 76 punten) en 22 opleidingen met *** (tot 65 punten).

Vorig jaar publiceerde de Keuzegids ook resultaten over de associate degrees, onze 2-jarige hbo-opleidingen. De HAN scoorde toen in de top. Dit jaar doen we bij deze onderwijsvorm een stapje terug. Er zijn meer Ad’s beoordeeld, met als resultaat: een gemiddelde overall score.

Dat ook dit jaar weer enkele opleidingen van de HAN het predicaat topopleiding krijgen toebedeeld, is eervol en een mooi resultaat. Complimenten voor de studenten, docenten en ondersteuners die daaraan hebben bijgedragen!

Praktisch en waardevol hulpmiddel bij studiekeuze

Rob Verhofstad, onze voorzitter van het College van Bestuur, vervolgt: "Los van scores en ranglijsten is het het belangrijkste dat studenten zo goed mogelijk worden geholpen met het kiezen van een opleiding die bij ze past. De Keuzegids is daarbij een praktisch en waardevol hulpmiddel."

Lees meer over onze Topopleidingen

Lerarenopleidingen in de prijzen

Maar liefst 4 van de 7 Topopleidingen zijn lerarenopleidingen. De HAN Academie Educatie is vanzelfsprekend erg trots! Lees meer over de opleidingen die in de prijzen zijn gevallen.

30358 Docent geeft uitleg tijdens groepsopdracht PO

Topopleiding: goed voor hele civiele sector

Dat de hbo-opleiding Civiele Techniek Topopleiding is geworden, is niet alleen goed nieuws voor de studenten en de opleiding. De Keuzegids 2023 heeft goed nieuws voor de hele civieltechnische sector!

425066 drie studenten simuleren in het waterlab situaties voor civiele techniek waterbouwkunde

Over de Keuzegids

De Keuzegids Hbo verschijnt elk jaar, en heeft als doel studiekiezers te helpen bij hun keuze voor een opleiding. Voor de editie van dit jaar zijn meer dan 1.000 hbo-opleidingen beoordeeld, zowel bachelors als Ad’s. De resultaten zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces en de oordelen van studenten uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE).

8 medailles Elsevier Beste Studies 2022

Elsevier publiceerde onlangs ook haar jaarlijkse onderzoek 'Beste studies 2022'. Zij baseren zich onder meer op hoe tevreden studenten zijn over verschillende aspecten van hun opleiding. Naast het studieprogramma kijken ze ook naar faciliteiten, sfeer en de kwaliteit van docenten. Dit jaar deelde EW 8 medailles uit aan HAN-opleidingen: 2 gouden medailles, 2 zilveren en 4 bronzen.

Lees meer over HAN-opleidingen met medailles

Goud voor Bio-informatica

De opleiding Bio-informatica is door Elsevier bestempeld als ‘beste studie’. De hoogste score in het beoordelingsrapport gaat naar de sfeer binnen de opleiding. Student Evy en opleidingscoordinator Ruben vertellen waarom!

453006 Elsevier bestempelt de opleiding Bio-informatica als beste studie. Student Evy Kuenen en coördinator Ruben Piek beamen dat

Zilver voor Food & Business

De opleiding Food & Business heeft opnieuw een hoge waardering: zilver! Zeer trots is de opleiding op deze erkenning. Een bevestiging van de kwaliteit en vooral de waardering van onze studenten!

419811 Food & Business koken 1141

Brons voor master Circulaire Economie

De master Circulaire Economie krijgt met een bronzen medaille opnieuw een hoge waardering in Elsevier Beste Studies 2022. Daar zijn we heel trots op. Een bevestiging van de kwaliteit en de waardering van onze studenten!

Overleg

Stel je vragenEen studie kiezen?

Ga jij een studie kiezen? Ontdek hoe je dat goed aanpakt. Het aanbod aan opleidingen is behoorlijk groot! Op een Open Dag of Open Avond kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. Natuurlijk vind je alle informatie over onze opleidingen ook op onze website.

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop