Lerarenopleidingen in de prijzen

De nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2023 heeft 7 HAN-studies het predicaat Topopleiding gegeven. De HAN Academie Educatie is er vanzelfsprekend erg trots op feit dat 4 van deze topopleidingen lerarenopleidingen zijn!

7e312c74-0ce5-11ee-98ba-02565807075b Docent geeft uitleg tijdens groepsopdracht PO

De kwalificatie topopleiding wordt in de nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2023 toegekend bij een score van 76 punten of meer en de lerarenopleidingen die in de prijzen zijn gevallen, hebben er 80 of meer! 

De feiten op een rij: 

  • Leraar gezondheidszorg en welzijn, deeltijd, 86 punten, Nijmegen, 1e plek 
  • Leraar economie, voltijd en deeltijd, 83 punten, Nijmegen, 1e plek 
  • Leraar aardrijkskunde, voltijd, 83 punten, Nijmegen, 2e plek 
  • Leraar wiskunde, voltijd en deeltijd, 80 punten, Nijmegen, 2e plek 

Lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn

Er zijn 10 lerarenopleidingen Leraar Gezondheidszorg en Welzijn in Nederland en daar is die van de HAN op basis van de de nieuwe Keuzegids Hbo 2023 de beste van. Bij de studie die opleidt tot leraar gezondheidszorg en welzijn studeert bij de HAN bovengemiddeld aantal studenten binnen 5 jaar af. De opleiding wordt het meest gewaardeerd om de inhoud.  

36971 studenten in lessituatie kijken lachend

Lerarenopleiding economie

Helemaal bovenaan de ranking van alle lerarenopleidingen economie staat onze lerarenopleiding economie! Op bijna alle aspecten scoort deze lerarenopleiding dan ook hoog: docenten, sfeer, studeerbaarheid van de propedeuse bijvoorbeeld. Wat een prestatie!  

Lerarenopleiding aardrijkskunde

Met 83 punten heeft de lerarenopleiding aardrijkskunde van de HAN een mooie 3e plek in de ranglijst behaald. Studeerbaarheid van het eerste jaar, de inhoud van de opleiding en de doorstroom naar het 2e jaar valt bijvoorbeeld positief op in de beoordelingen van deze opleiding. 

Lerarenopleiding wiskunde

De lerarenopleiding wiskunde staat op de 3e plek in de ranglijst van lerarenopleidingen wiskunde in Nederland. De goede doorstroom naar het 2e studiejaar en het gering aantal studenten dat studievertraging op loopt bij deze opleiding, bepaalden voor een deel de hoge score. 

Predicaat goed

Ook het predicaat Goed is uitgedeeld aan een groot aantal van onze lerarenopleidingen. En daar zijn we trots op! Dit zijn:

Kom kennismaken

Nieuwsgierig geworden naar deze en de andere lerarenopleidingen van de HAN?  Kom kennismaken met de docenten en studenten van de voltijdbachelors op de Open Dag op 12 november of met de deeltijdbachelors of eerstegraads lerarenopleidingen op de Open Avond op 16 november.  

Meer over Keuzegids Hbo Bachelor 2023

De nieuwe studiesuccescijfers, vandaag gepubliceerd in de nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2023, gaan over onze bachelor- en associate degree-opleidingen, in voltijd, deeltijd en duaal. Ze zijn gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022 en landelijke cijfers over studievoortgang en diplomering.