Nationale Studenten Enquête van start

De HAN doet mee aan de Nationale Studenten Enquête (NSE). Het jaarlijkse onderzoek onder bijna alle studenten in het hoger onderwijs start op 17 januari en loopt tot 13 maart. Studenten kunnen hun mening geven over de opleiding die ze volgen.

17 januari 2022

De Open Dagen van de HAN gaan door

Ook na de persconferentie van 12 november gaan de Open Dagen van de HAN door. Op 20 november is de Open Dag voor de voltijd-opleidingen in Arnhem. Je kunt de Open Dag op de campus bezoeken óf online volgen.

12 november 2021
333567 HAN Open Dag voltijd 2021 2022 header meisje met lichtjes

Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

07 oktober 2021
Studiekeuze

"Het kiezen van een studie is geen rekensommetje"

Startende studenten hebben vaak een uitgebreid studiekeuzeproces doorlopen. Helaas valt toch 40% van de HAN-studenten in het eerste jaar uit. Waar ging het mis in het keuzeproces? Wat is het achterliggende verhaal? Een team van de HAN Academie Educatie onderzocht het.

06 juli 2021
65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente
Studiekeuze

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde

NSE 2021: veel tevredenheid over HAN-docenten

De tevredenheid van HAN-studenten over hun opleiding is in overeenstemming met die van hbo-studenten in het algemeen, met een positief accent. Scores op de kwaliteit van docenten van de hogeschool zijn hoger dan de landelijke scores. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die studenten ervaren en het contact met docenten.

23 juni 2021
Studiekeuze

Keuzegids: onderwijs HAN blijft op niveau

De onderwijskwaliteit van de HAN blijft onveranderd op niveau. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2021. Opnieuw scoort de HAN, nu met 8 topopleidingen, 2 meer dan vorig jaar en het jaar daarvoor. We laten ons opnieuw zien als een solide en stabiele hogeschool.

28 oktober 2020