Studiekeuze

"Het kiezen van een studie is geen rekensommetje"

Startende studenten hebben vaak een uitgebreid studiekeuzeproces doorlopen. Helaas valt toch 40% van de HAN-studenten in het eerste jaar uit. Waar ging het mis in het keuzeproces? Wat is het achterliggende verhaal? Een team van de HAN Academie Educatie onderzocht het.

06 juli 2021
65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente
Studiekeuze

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde

NSE 2021: veel tevredenheid over HAN-docenten

De tevredenheid van HAN-studenten over hun opleiding is in overeenstemming met die van hbo-studenten in het algemeen, met een positief accent. Scores op de kwaliteit van docenten van de hogeschool zijn hoger dan de landelijke scores. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die studenten ervaren en het contact met docenten.

23 juni 2021
studenten in de klas
Studiekeuze

Keuzegids: onderwijs HAN blijft op niveau

De onderwijskwaliteit van de HAN blijft onveranderd op niveau. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2021. Opnieuw scoort de HAN, nu met 8 topopleidingen, 2 meer dan vorig jaar en het jaar daarvoor. We laten ons opnieuw zien als een solide en stabiele hogeschool.

28 oktober 2020
studenten in de klas