HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Studiekeuze

Keuzegids 2023: HAN behoudt positie

Stabiliteit troef bij de kwaliteitsoordelen over de opleidingen van de HAN. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2023. We scoren met 7 topopleidingen en een lichte groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie **** en ***.

HAN Redactie
13 oktober 2022
studenten in de klas
Studiekeuze

Leraar worden bij de HAN met je vwo-diploma

Bij VWO-leerlingen gaat iedereen er vaak vanuit dat ze straks naar de universiteit zullen gaan. Helemaal niet zo vanzelfsprekend eigenlijk. Want het gaat er niet alleen om wat een leerling kan, de vraag is vooral wat bij de leerling past. Is het een doener of een denker? Vergeet ook niet: het één sluit het ander niet uit. Na het hbo kun je natuurlijk alsnog een hbo- of wo-master halen.

HAN Redactie
29 september 2022
363261 po kinderen schrijven een brief
Studiekeuze

Nationale Studenten Enquête van start

De HAN doet mee aan de Nationale Studenten Enquête (NSE). Het jaarlijkse onderzoek onder bijna alle studenten in het hoger onderwijs start op 17 januari en loopt tot 13 maart. Studenten kunnen hun mening geven over de opleiding die ze volgen.

HAN Redactie
17 januari 2022
studenten in de klas
Studiekeuze

De Open Dagen van de HAN gaan door

Ook na de persconferentie van 12 november gaan de Open Dagen van de HAN door. Op 20 november is de Open Dag voor de voltijd-opleidingen in Arnhem. Je kunt de Open Dag op de campus bezoeken óf online volgen.

HAN Redactie
12 november 2021
333567 HAN Open Dag voltijd 2021 2022 header meisje met lichtjes
Studiekeuze

Keuzegids 2022: niveau onderwijs HAN groeit in de breedte

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2022. De hogeschool scoort met 8 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****.

HAN Redactie
07 oktober 2021
studenten in de klas
Studiekeuze

"Het kiezen van een studie is geen rekensommetje"

Startende studenten hebben vaak een uitgebreid studiekeuzeproces doorlopen. Helaas valt toch 40% van de HAN-studenten in het eerste jaar uit. Waar ging het mis in het keuzeproces? Wat is het achterliggende verhaal? Een team van de HAN Academie Educatie onderzocht het.

HAN Redactie
06 juli 2021
65800 docent luistert met handen over elkaar naar studente
Studiekeuze

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

HAN Redactie
25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde
Studiekeuze

NSE 2021: veel tevredenheid over HAN-docenten

De tevredenheid van HAN-studenten over hun opleiding is in overeenstemming met die van hbo-studenten in het algemeen, met een positief accent. Scores op de kwaliteit van docenten van de hogeschool zijn hoger dan de landelijke scores. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die studenten ervaren en het contact met docenten.

HAN Redactie
23 juni 2021
studenten in de klas
Studiekeuze

Keuzegids: onderwijs HAN blijft op niveau

De onderwijskwaliteit van de HAN blijft onveranderd op niveau. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo 2021. Opnieuw scoort de HAN, nu met 8 topopleidingen, 2 meer dan vorig jaar en het jaar daarvoor. We laten ons opnieuw zien als een solide en stabiele hogeschool.

HAN Redactie
28 oktober 2020
studenten in de klas