Keuzegids 2024 en Elsevier Beste Studies 2023: HAN toont stijgende lijn

De waardering voor de opleidingen van de HAN neemt opnieuw gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2024. De hogeschool scoort met 7 topopleidingen en een forse groei van het aantal opleidingen met de kwalificatie ****. Ook de algehele waardering voor de hogeschool steeg. Elsevier Beste Studies 2023 is eveneens positief: 11 opleidingen van de HAN ontvingen een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Studeren aan de HAN

De nieuwe studiesuccescijfers, vandaag gepubliceerd in de nieuwe Keuzegids Hbo Bachelor 2024, gaan over onze bachelor- en associate degree-opleidingen, in voltijd, deeltijd en duaal. Ze zijn gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023 en landelijke cijfers over studievoortgang en diplomering.

Stempel topopleiding

7 Topopleidingen

Wij zijn trots op de 7 opleidingen die het predicaat ‘topopleiding’ hebben gekregen. Deze kwalificatie wordt toegekend bij een score van 75 punten of meer.

Naam Soort opleiding Score Locatie
Leraar Gezondheidszorg en Welzijn Deeltijd 92 Nijmegen
Leraar Economie Voltijd en Deeltijd 84 Nijmegen
Leraar Aardrijkskunde Voltijd 80 Nijmegen
Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn AD Deeltijd 80 Nijmegen
Mondzorgkunde Voltijd 79 Nijmegen
Learning and Development in Organisations Voltijd & Deeltijd 79 Nijmegen
Civiele Techniek Voltijd & Deeltijd 77 Arnhem

Felicitaties

Met 7 topopleidingen handhaaft de HAN het stabiele niveau van de kwaliteit van haar opleidingen. Ook vorig jaar scoorden 7 opleidingen dit zeer hoge niveau. Direct onder deze ‘top’ ontvingen veel opleidingen, liefst 27, het predicaat **** (tot 75 punten). Dat is een forse toename ten opzichte van vorig jaar, toen 21 opleidingen deze kwalificatie werd toegekend. Speciale felicitaties gaan uit naar onze opleidingen Mondzorgkunde en Civiele Techniek, die al meer dan 10 jaar het predicaat Topopleiding mochten ontvangen.

Wat een eer dat 7 opleidingen van de HAN het predicaat topopleiding hebben gekregen. Wat dit jaar extra opvalt is dat het aantal opleidingen met 4 sterren aanzienlijk is gestegen. Dit is een groot compliment voor onze docenten en andere medewerkers die hieraan hebben bijgedragen. Het is fijn en goed dat zoveel studenten de Nationale Studenten Enquête invullen, waar deze resultaten mede op zijn gebaseerd. Dit is erg waardevol, omdat het bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Lees meer over onze Topopleidingen

4 HAN Topopleidingen zijn lerarenopleidingen

De Academie Educatie is hartstikke trots dat 4 van de 7 HAN Topopleidingen, lerarenopleidingen zijn. Een bekroning op onze inspanningen!

143413 null

Topopleiding voor Learning en Development

De opleiding Learning and Development in Organisations (L&D) heeft de kwalificatie ‘topopleiding’ gekregen (voltijd en deeltijd). Dat blijkt uit de nieuw verschenen Keuzegids Hbo 2024.

f80d6532-0cf7-11ee-9987-02565807075b Learning and Development in Organisations voltijd, L&D, klassetting, studenten aan het werk

11 medailles EW Beste Studies 2023

Ook Elsevier publiceerde recent haar jaarlijkse onderzoek ‘Beste studies 2023’. Zij baseren zich onder andere op hoe tevreden studenten zijn over verschillende aspecten van hun opleiding. Naast het studieprogramma kijken ze ook naar faciliteiten, sfeer en de kwaliteit van docenten.

Dit jaar deelt EW 11 medailles uit aan HAN-opleidingen: 4 gouden medailles, 2 zilveren en 5 bronzen. Een mooi resultaat ten opzichte van 2022, toen 8 opleidingen een EW-medaille ontvingen. Bekijk hier welke opleidingen goed scoorden en lees meer over - bijvoorbeeld -  onze opleidingen met een EW-medaille Food & Business en Civiele Techniek, waarvan studenten de cover van de Elsevier Beste Studies sierden. 

Over de Keuzegids

De Keuzegids Hbo Bachelor verschijnt elk jaar, en heeft als doel studiekiezers te helpen bij hun keuze voor een opleiding. Voor de editie van dit jaar zijn meer dan 1.000 hbo-opleidingen beoordeeld, zowel bachelors als ad’s. De resultaten zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces en de oordelen van studenten uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE).

Stel je vragen
 

Een studie kiezen?

Ga jij een studie kiezen? Ontdek hoe je dat goed aanpakt. Het aanbod aan opleidingen is behoorlijk groot! Op een Open Dag of Open Avond kun je je vragen stellen aan docenten en studenten. Natuurlijk vind je alle informatie over onze opleidingen ook op onze website.

387945 aanmelden voltijd hbo-opleiding laptop