Cursus volgen binnen sport, arbeid en gezondheid

Zet jij de volgende stap in je carrière? HAN SENECA biedt namens HAN Sport en Bewegen vele cursussen en opleidingen (ook incompany) aan binnen het thema sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Bekijk hieronder het overzicht.

vier studenten lopen trap op

Je verder ontwikkelen doe je bij HAN SENECA

Wil jij je als gezondheidsprofessional verder ontwikkelen bijvoorbeeld als leefstijlcoach, op het gebied van sportpsychologie of wil jij een cursus ISAK lichaamssamenstelling meten volgen? Dan zit je bij HAN SENECA goed. Wij bieden een ruim aanbod aan kort durende opleidingen en cursussen aan. Dat kan op een van onze locaties rondom Arnhem en Nijmegen, maar ook incompany bij jouw bedrijf op locatie. Scroll verder naar beneden voor ons aanbod aan cursussen en trainingen.

Cursussen over leefstijl en vitaliteit

Basistraining tot Leefstijlcoach

Wil je cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? In de cursus basistraining tot leefstijlcoach van HAN SENECA leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl.

Leefstijlcoach voor fysiotherapeuten

Wil je als fysiotherapeut je cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl en als erkende leefstijlcoach aan de slag? HAN SENECA heeft samen met Chronisch ZorgNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle Chronisch ZorgNet en andere fysiotherapeuten.

balans oefening overgooien

Voedings- en Beweegcoach

In het 6 maanden durende deeltijd hbo-programma Voedings- en Beweegcoach leer je hoe je mensen kunt coachen naar een (nog) gezondere en actievere leefstijl door het inzetten van Motiverende gespreksvoering en door een leefstijlplan op maat te maken samen met een cliënt.

28681 Studenten overleggen

Aanvullende module Slaap en Ontspanning

Heb je eerder de cursus Leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten (Chronisch ZorgNet) bij de HAN gevolgd en wil je de registratie Leefstijlcoach om de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) aan te kunnen bieden? Met deze aanvullende module is dat mogelijk.

fysiotherapeut die een oudere man met gewichten helpt

Integraal Vitaliteitsmanagement

Een gezond bedrijf kan niet zonder gezonde werknemers. Als vitaliteitsmanager zorg jij ervoor dat een bedrijf het beste uit zijn mensen haalt. Jij maakt van vitaliteit beleid. Na de basiscursus Integraal Vitaliteitsmanagement aan de HAN regel jij duurzame inzetbaarheid voor jouw bedrijf.

Fitnesstoestellen

Cursussen over gedrag

Gedragsverandering

Ben jij adviseur, beleidsmaker, manager, of houd je je op een andere manier bezig met het veranderen van gedrag? En merk je dat het soms lastig is om mensen in de juiste richting te bewegen? Dan is de Tweedaagse gedragsverandering iets voor jou!

groep mensen achter laptop informeel

Sportpsychologie en mentale training A

Ben je een trainer, coach of (para)medisch begeleider? Heb je interesse in sportpsychologie en wil je jezelf op HBO-niveau verdiepen in sportpsychologische begeleiding? Dan is de basiscursus Sportpsychologie en Mentale Training A precies wat je zoekt.

jonge man tijdens warming up met personal trainer

Sportpsychologie en mentale training B

Wie haalt het beste in zichzelf op het juiste moment naar boven? Dat is een vraag die niet alleen topsporters en hun coaches bezig houdt. Zo bezien is de vervolgcursus Sportpsychologie bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van de menselijke psyche.

060bf540-0cfd-11ee-ad02-02565807075b topsportklas sportkundegroep luistert naar instructie gewichtheffen

Digitale Coaching

Laagdrempelig, effectief en helemaal van nu. Communiceren via e-mail, WhatsApp of een ander online medium. Maar hoe coach je cliënten effectief via online kanalen?. In de Cursus Digitale Coaching leer je de benodigde technieken.

jongeman achter laptop telefoon in handen

Presentaties geven

We presenteren allemaal wel eens iets tijdens ons werk of studie. Maar hoe geef je nou een goede presentatie als je daar spanning, angst of klachten rondom je stem bij ervaart? Tijdens de cursus Presentaties Geven leer je daarmee omgaan.

363710 Vrouw gebruikt presentatieblad om naar innovatieve ideeën te wijzen in klaslokaal

Cursussen over (top)sport en talent

NL-Actief Branchediploma's Fitness

Heb jij een diploma Sport- en Bewegingseducatie (SBE) of Sportkunde of ben je 3e- of 4e-jaars Sportkunde student en ben je werkzaam in de fitnessbranche of wil je dat? Behaal dan nu de benodigde branchediploma’s van NL-Actief via HAN SENECA.

han seneca fitness sport bewegen planken

Talentherkenning in Sport

De opleiding voor iedereen die op een nieuwe manier naar talent wil kijken. Voor trainers, coaches, scientists, scouts, hoofden opleiding, buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs en technisch directeuren.

kinderen tijdens gymles

ISAK level 1

Heb je als professional te maken met het bepalen van lichaamssamenstelling van sporters of cliënten met een beweeg- of voedingsprogramma? Kom dan de ISAK level 1 cursus volgen bij HAN SENECA.

ISAK level 2

Heb je als professional te maken met het bepalen van lichaamssamenstelling van sporters of cliënten met een beweeg- of voedingsprogramma? Heb je al een ISAK level 1 accreditatie en wil je meer metingen leren en beter leren meten? Kom dan de ISAK level 2 cursus volgen.

305292 entree han seneca k33

Post-hbo Professional Sport en Voeding

Ben je diëtist en adviseer je recreatie- of wedstrijdsporters over een optimale voeding? Dan is het volgen van de opleiding Sportdiëtetiek een logische stap. Je leert professioneel voedingsadvies te geven aan recreatie- en wedstrijdsporters, afgestemd op de persoon.

prof wielrenners waarvan er eentje banaan eet

Bewegen in de Openbare Ruimte

Ben jij buurtsportcoach of als professional (bijv. beleidsambtenaar) werkzaam in de wijk en wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Volg dan de cursus Bewegen in de Openbare Ruimte bij de HAN.

322895 sport en bewegen, Papendal, Arnhem, volledig gebouw

Bewegen kun je leren (BLOC-test)

Elk kind verdient aandacht. Hoe kun je het bewegende kind nog meer centraal stellen, hun individuele behoefte in kaart brengen en hen op maat bedienen.

Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd

Adviseur Jeugdopleiding Sport & Bewegen

Wil jij jouw sportclub of meerdere sportclubs binnen jouw gemeente naar een hoger niveau tillen? In deze cursus Adviseur Jeugdopleiding Sport en Bewegen krijg jij handvatten aangereikt om de jeugdopleiding door te ontwikkelen.

28623 studenten leggen uit

Voorwaarden

Bij het aanmelden voor een cursus of opleiding bij de HAN ga je akkoord met de voorwaarden. Bekijk alle voorwaarden, inclusief annuleringsvoorwaarden in de Algemene Voorwaarden van de HAN.

HAN SENECA is onderdeel van HAN Sport en Bewegen

HAN SENECA is binnen de HAN onderdeel van de academie Sport en Bewegen. Deze academie focust zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu een keuze moet maken voor een vol- of deeltijd bachelor- of masteropleiding op het gebied van sport en bewegen, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen, of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN Sport en Bewegen kan je terecht!

 

Leven lang ontwikkelen bij HAN Sport en Bewegen

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

 

Liever bellen?

Algemeen: 024 - 353 1262

Fitness: +31 6 50162759

Ben je op zoek naar andere dienstverlening van SENECA?

Ben je benieuwd waar we jou nog meer mee kunnen helpen? Samen met jou werken we aan een oplossing om jouw gezondheidsproblemen te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.