Taal en Communicatie

Deeltijdstudent communicatie kijkt op haar laptop op de campus.
nono
13 mrt
Open Avond Meld je aan
Vraag de brochure aanEn bekijk alle opleidingen in 1 overzicht

Taal en communicatie is een breed vakgebied met volop mogelijkheden om verder te groeien in je carrière. Of je nu gaat voor het maken van content, het ontwikkelen van apps of een talencursus, aan keuze geen gebrek! Van 1 cursus die een paar avonden duurt tot opleidingen van 4 jaar.

Alles op een rijtje
 

Ons aanbod in Taal en Communicatie

Wil je leren hoe je een boeiend artikel schrijft en zo klanten binnenhaalt? Of gebruik je liever een podcast of social media? De HAN biedt je de mogelijkheden om het te leren. Wil je je talenkennis overbrengen aan scholieren, dan zit je ook goed. Maar misschien volg je liever 1 van onze taalcursussen om je werk beter te kunnen doen. Engels, Duits, Nederlands of gebarentaal, het kan allemaal! 

Drie studenten Taal en Communicatie deeltijd in overleg

Content en multimedia

Communicatie & Multimedia Design

Apps. Websites. E-learning. Service Design. Transmedia Storytelling. Bij Communication & Multimedia Design (CMD) leer je ontwerpen op basis van de wensen van de gebruiker. Je wordt een specialist in het ontwerpen voor digitale media.

communication and multimedia design samenwerken testlab

Contentcreatie en Copywriting in Tijden van AI

Schrijf jij regelmatig content? Wil je leren hoe je krachtige teksten kunt schrijven met meer impact op je lezers en hoe je AI-tools als ChatGPT doeltreffend inzet? Dan is de cursus Contentcreatie en Copywriting in tijden van AI iets voor jou!

fa807380-635b-11ee-9724-034ad0346123 Beeld tbv de opleiding Contentcreatie en Copywriting in tijden van AI.

Contentmarketing en contentcreatie (cursus)

Hoe zorg je ervoor dat je je klanten op het juiste moment bereikt, betrekt en motiveert? En hoe sluit je aan op de behoeftes van je klant? Ontdek het tijdens de cursus Contentmarketing en Contentcreatie. Je krijgt handvatten om je contentstrategie uit te voeren.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Contentmarketing en -strategie (hbo-programma)

Content is king! Boeiende content is dé manier om je doelgroep te verleiden. Het DNA van je organisatie is hierbij het vertrekpunt. De basis is een passende contentstrategie. Bepaal waar je doelgroep te vinden is én creëer unieke content.

9a034eb2-0cfb-11ee-aca3-02565807075b studenten en docent die spel spelen communicatie

Contentstrategie

Content is king! Het is dé manier om je doelgroep te verleiden. Het DNA van je organisatie is de basis. Je vertaalt dit naar een passende contentstrategie. Zo raak je je doelgroep écht. Je contentstrategie is het raamwerk, unieke content doet de rest! Meld je nu aan voor de cursus Contentstrategie.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Podcast maken en lanceren

Podcasts zijn hét kanaal om jouw kennis en kunde aan de buitenwereld te vertellen! Maar hoe zet je podcasts effectief in? Hoe bereik je je doelgroep? En niet onbelangrijk, hoe ontwikkel je een podcast? Je leert het tijdens de praktische cursus Podcast maken en lanceren. Meld je nu aan!

ff83a78c-0cf6-11ee-80e1-02565807075b Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren

Social media

Social media bieden je organisatie enorme kansen. Om producten/diensten te promoten en verkopen. Of je imago te verbeteren. Maar hoe zet je social media succesvol in? Hoe bereik je je doelgroep en bind je mensen aan je organisatie? Je leert het tijdens de praktische cursus Social Media.

Hangar

Taalcursussen Duits

Taalcoach Duits

Je moet een presentatie in het Duits houden. Krijgt buitenlandse zakenrelaties over de vloer. Of gaat werken aan een Duitstalig artikel. Je wilt je Duits verbeteren maar hebt het druk. Je zoekt dus een flexibele manier. Kies voor 1-op-1 sessies met de Taalcoach Duits van het HAN-Talencentrum!

student gesprek docent

Duits B1 & B2

Wil je op reis beter Duits spreken? Of je Duits voor je studie of werk flink opfrissen? Verbeter je spreekvaardigheid en haal eindniveau B1/B2. Volg de Taalcursus Duits (B1/B2) van het HAN-Talencentrum. Online, dus gemakkelijk vanuit huis of werk!

twee dames kijken elkaar aan

Zakelijk Duits

We (onder)handelen graag met onze oosterburen. Wil je succesvol zakendoen in Duitsland? Dan moet je de taal goed beheersen. Deze praktische training brengt je Duits snel naar een hoger niveau. Volg samen met collega’s de training Zakelijk Duits van het HAN-Talencentrum.

Taalcursussen Engels

Engels B2

Ga je voor je studie of werk naar een Engelstalig land? Of volg je colleges in het Engels? Dan wil je moeiteloos en correct Engels kunnen spreken en schrijven. Wil je dit in korte tijd leren en je Engels een echte boost geven? Volg dan de Taalcursus Engels (B2) van het HAN-Talencentrum.

docent wijst naar boek

Engels: Cambridge Advanced C1

Je wilt je Engels sterk verbeteren. Streeft naar het felbegeerde ‘Certificate of Advanced English.’ Precies wat je nodig hebt om het niveau van Engels voor je master of werk te halen. Stoom jezelf klaar voor het examen van de Cambridge Universiteit met deze taalcursus!

Student achter laptop met study abroad pagina

Engels: Cambridge Examentraining (C1 en C2)

Beheers jij Engels al op een vergevorderd niveau en wil je dat aantonen met het internationaal erkende Cambridge-certificaat? Meld je dan aan voor deze korte examentraining en bereid je optimaal voor op het examen!

studenten overleggen buiten

Academic Writing

Je wilt dat wetenschappelijke artikel op hoog niveau opleveren. Een ijzersterk onderzoeksvoorstel schrijven. De richtlijnen volgen. En de Engelse taal onberispelijk gebruiken. Ben jij klaar voor Engels op academisch niveau? Volg de individuele training Academic Writing. Meld je aan!

Detailfoto twee studenten met laptop

Taalcoach Engels

Je moet een presentatie in het Engels houden. Krijgt buitenlandse zakenrelaties over de vloer. Of gaat werken aan een Engelstalig artikel. Je wilt je Engels verbeteren, maar hebt het druk. Je zoekt dus een flexibele manier. Kies voor 1-op-1 sessies met de Taalcoach Engels van het HAN-Talencentrum!

man praat met vrouw blauwe blouse

Zakelijk Engels

Wil je slagen in het internationale zakenleven? Gun je jezelf een voorsprong op de arbeidsmarkt? Zorg dan dat je het zakelijk Engels goed beheerst. Je past je nieuwe vaardigheden direct toe in de praktijk. Volg samen met collega’s de training Zakelijk Engels van het HAN-Talencentrum.

close-up gesprek vier mensen op de gang

Nederlands als 2e taal (NT2)

Nederlands A1 & A2 (avond)

De cursus A0-A2 is een beginnerscursus en past binnen de Onderwijsroute van de nieuwe wet inburgering. Dus of je nou inburgert onder de oude of nieuwe inburgeringswet, iedereen is welkom!

Studenten in gesprek lachend

Nederlands A2 (avond)

Ben je hogeropgeleid, wil je snel de Nederlandse taal leren en inburgeren op NT2 niveau B2? Het HAN-Talencentrum biedt je 4 opeenvolgende cursussen. Zo stoom je jezelf klaar voor het Staatsexamen NT2 (B2). Of je bereikt zelfs niveau C1. Aan de slag vanaf niveau A1? Volg de cursus Nederlands A2!

Twee studenten overleggen met laptop

Nederlands B1 (avond)

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren? Het HAN-Talencentrum biedt je 5 opeenvolgende cursussen. Aan de slag vanaf niveau A2? Volg dan de avondcursus Nederlands A2-B1!

Twee studenten werken samen met laptop

Nederlands B2 (dag)

Wil je je Nederlands verder verbeteren en aan de slag vanaf niveau B1? En heb je tijd om in een hoog tempo Nederlands te leren? Volg dan de dagcursus Nederlands B2!

Student buiten

Nederlands B2 (avond)

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren vanaf niveau B1? Ga dan aan de slag met deze online cursus Nederlands B2!

31044 Studenten in lokaal studente met bril

Nederlands C1 (avond)

Wil je je Nederlands verder verbeteren vanaf niveau C1? Of heb je de cursus Nederlands B2 afgerond maar wil je meer? Kies dan voor de cursus Nederlands C1 bij het Talencentrum!

28651 studenten overleggen met laptop

Lerarenopleidingen Talen

Bachelor Leraar Duits

Altijd al iets willen doen met jouw passie voor de Duitse taal en cultuur? Dit is je kans. De opleiding Leraar Duits deeltijd maakt het mogelijk om een carrièreswitch te maken naar een beroep met een uitstekend arbeidsperspectief. Je ontwikkelt je tot een volwaardig docent met uitgebreide vakkennis. Duur: 4 jaar.

docent bladerd door boek

Bachelor Leraar Engels

Een hart voor de Engelse taal en een passie voor lesgeven. Klinkt dat bekend in de oren? Dan is de opleiding Leraar Engels deeltijd iets voor jou. Een veelzijdige opleiding voor mensen met ambitie. Duur: 4 jaar.

docent wijst naar boek

Bachelor Leraar Frans

Meer dan 200 miljoen mensen spreken Frans. Het is de taal van een land met een belangrijke rol op het wereldtoneel: economisch, cultureel en politiek. Na de lerarenopleiding Frans deeltijd kun je leerlingen stimuleren om zich hierin te verdiepen. Een veelzijdig en kansrijk beroep! Duur: 4 jaar.

docent en drie studenten lezen boek

Bachelor Leraar Nederlands

Nederlands: een onmisbaar vak in het onderwijs. Als docent Nederlands zorg jij ervoor dat leerlingen zowel mondeling als schriftelijk helder leren communiceren. Dat doe je met passie en enthousiasme. Deze lerarenopleiding geeft je de vaardigheden om jouw carrière naar een hoger plan te tillen. Duur: 4 jaar.

Docent voor de klas

Zij-instroom leraar vo en mbo

Overweeg je een overstap naar het voortgezet onderwijs? Heb je veel kennis van een taal of ben je native speaker en wil jij jouw vakkennis overbrengen op jongeren? Als je voldoet aan de voorwaarden dan zou je zij-instromer kunnen worden en dan kun je het lesgeven combineren met studeren en leren op de werkplek.

studenten kijken naar uitleg

Master Leraar Engels

Leerlingen stimuleren, enthousiasmeren voor literatuur, grammatica verlevendigen… Met de Master Leraar Engels ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan de bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten Engels. Duur: 3 jaar.

studenten overleggen

Master Leraar Nederlands

Nederlands is een kernvak. Des te groter de uitdaging om bovenbouwleerlingen havo en vwo te enthousiasmeren en te motiveren. Met de Master Leraar Nederlands leer jij de liefde voor jouw vak overbrengen. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je bovendien in op het tekort aan docenten Nederlands. Duur: 3 jaar.

studenten luisteren

Masterclass Lezen met de Leescyclus

Werk jij als docent Nederlands in de onderbouw havo/vwo en/of in het vmbo? Worstel je met de leesmotivatie van leerlingen? Wil je dat jouw leerlingen ervaren dat lezen plezierig en tegelijkertijd leerzaam is? Wil je tal van lesideeën opdoen en kennis maken met een hoeveelheid aan jeugdboeken? Dan is deze masterclass iets voor jou! Duur: 5 middagen.

235916 Studenten HAN Pabo Arnhem lezen boek en lachen.

Effectief communiceren

Communiceren via e-mail

Als je iets doet, moet je weten hoe het hoort. Of het nu om tafelmanieren of verkeersregels gaat. Maar hoe hoor je te e-mailen? Wat zijn de (ongeschreven) regels in het zakelijke verkeer? Wanneer gebruik je cc en bcc? Hoe sluit je een e-mail af? Leer het tijdens deze cursus!

Detailfoto studenten met laptop en aantekeningen

Individuele Schrijfcoaching

Je schrijft regelmatig, maar hebt het gevoel meer te kunnen. Of je begint aan een boek, visiestuk of website. Kun je een frisse blik gebruiken? Of concrete tips en oefeningen om je schrijfvaardigheid te versterken? Kies voor individuele schrijfcoaching!

twee docenten vergaderen met laptop lachend

Mondelinge Adviesvaardigheden

Je adviseert andere professionals over producten of diensten. Soms gaat dat heel soepel. Op andere momenten lijkt je boodschap niet bij je gesprekspartner aan te komen. Hoe kan je dit beïnvloeden? Je leert het tijdens de training Mondelinge Adviesvaardigheden van het HAN Talencentrum.

studenten leggen uit

Nederlandse Gebarentaal (basis)

Spreken met je handen, luisteren met ogen. Gebarentaal is steeds zichtbaarder in de samenleving. Heb je contact met doven of slechthorenden in je werkkring of familie, maar ben je niet vaardig in de Nederlandse Gebarentaal? Heb je deze taal altijd al willen leren? Verbreed je horizon en meld je aan!

jongen in gesprek en gebruikt gebarentaal

Werkwoordspelling

Hoe zit het ook al weer met ´t kofschip? Wat is de verleden tijd van deleten? Wat gebeurd/gebeurt er met de d´s en de t´s in verschillende werkwoordsvormen? En weet jij nog wat het infinitief is? Je leert het tijdens de cursus Werkwoordspelling van het HAN Talencentrum.

studenten overleggen

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500