Taal en Communicatie

413211 Logistics Management deeltijd, studiecentrum, studeren, boeken, overleggen, praten, samenwerken, 2022
Open Avond 8 maart 2023Stuur mij een mailtje

Taal en Communicatie

Taal en communicatie is een breed vakgebied met volop mogelijkheden om verder te groeien in je carrière. Of je nu gaat voor het maken van content, het ontwikkelen van apps of een talencursus, aan keuze geen gebrek! Van 1 cursus die een paar avonden duurt tot opleidingen van 4 jaar.

Alles op een rijtjeOns aanbod in Taal en Communicatie

Wil je leren hoe je een boeiend artikel schrijft en zo klanten binnenhaalt? Of gebruik je liever een podcast of social media? De HAN biedt je de mogelijkheden om het te leren. Ontwikkel je liever zelf digitale media, dan zit je ook goed. Maar misschien volg je liever 1 van onze taalcursussen om je werk beter te kunnen doen. Engels, Duits, Nederlands of Spaans, het kan allemaal! 

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Content en multimedia

Communicatie & Multimedia Design

Apps. Websites. E-learning. Service Design. Transmedia Storytelling. Bij Communication & Multimedia Design (CMD) leer je ontwerpen op basis van de wensen van de gebruiker. Je wordt een specialist in het ontwerpen voor digitale media.

communication and multimedia design samenwerken testlab

Contentmarketing en contentcreatie (cursus)

Hoe zorg je ervoor dat je je klanten op het juiste moment bereikt, betrekt en motiveert? En hoe sluit je aan op de behoeftes van je klant? Ontdek het tijdens de cursus Contentmarketing en Contentcreatie. Je krijgt handvatten om je contentstrategie uit te voeren.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Contentmarketing en -strategie (hbo-programma)

Content is king! Boeiende content is dé manier om je doelgroep te verleiden. Het DNA van je organisatie is hierbij het vertrekpunt. De basis is een passende contentstrategie. Bepaal waar je doelgroep te vinden is én creëer unieke content.

455865 studenten en docent die spel spelen communicatie

Contentstrategie

Content is king! Het is dé manier om je doelgroep te verleiden. Het DNA van je organisatie is de basis. Je vertaalt dit naar een passende contentstrategie. Zo raak je je doelgroep écht. Je contentstrategie is het raamwerk, unieke content doet de rest! Meld je nu aan voor de cursus Contentstrategie.

Samenwerken, post-it plakken, proces

Podcast maken en lanceren

Podcasts zijn hét kanaal om jouw kennis en kunde aan de buitenwereld te vertellen! Maar hoe zet je podcasts effectief in? Hoe bereik je je doelgroep? En niet onbelangrijk, hoe ontwikkel je een podcast? Je leert het tijdens de praktische cursus Podcast maken en lanceren. Meld je nu aan!

388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren

Schrijftrainingen op maat

Wil je beter leren schrijven? Aantrekkelijke, duidelijke en creatieve teksten produceren? Meld je dan aan voor één van onze schrijftrainingen! Ze zijn als maatwerktraject of in een aantal privésessies af te nemen. Helemaal zoals jij het wilt.

NT2, anderstaligen in de klas

Social media

Social media bieden je organisatie enorme kansen. Om producten/diensten te promoten en verkopen. Of je imago te verbeteren. Maar hoe zet je social media succesvol in? Hoe bereik je je doelgroep en bind je mensen aan je organisatie? Je leert het tijdens de praktische cursus Social Media.

Hangar

Storytelling in Business

Storytelling is hot. Logisch; een goed verhaal betekent onderscheidend vermogen. Het maakt of je iemand alleen iets vertelt of echt boeit, raakt en inspireert. Alles weten over het effect van storytelling? De kracht van verhalen zelf inzetten? Volg de cursus Storytelling in Business. Meld je aan!

koffiekorner, Overleg, samenwerken

Taalcursussen Duits

Taalcoach Duits

Je moet een presentatie in het Duits houden. Krijgt buitenlandse zakenrelaties over de vloer. Of gaat werken aan een Duitstalig artikel. Je wilt je Duits verbeteren maar hebt het druk. Je zoekt dus een flexibele manier. Kies voor 1-op-1 sessies met de Taalcoach Duits van het HAN-Talencentrum!

student gesprek docent

Duits B1 & B2

Wil je op reis beter Duits spreken? Of je Duits voor je studie of werk flink opfrissen? Verbeter je spreekvaardigheid en haal eindniveau B1/B2. Volg de Taalcursus Duits (B1/B2) van het HAN-Talencentrum. Online, dus gemakkelijk vanuit huis of werk!

twee dames kijken elkaar aan

Zakelijk Duits

We (onder)handelen graag met onze oosterburen. Wil je succesvol zakendoen in Duitsland? Dan moet je de taal goed beheersen. Deze praktische training brengt je Duits snel naar een hoger niveau. Volg samen met collega’s de training Zakelijk Duits van het HAN-Talencentrum.

Taalcursussen Engels

Academic Writing

Je wilt dat wetenschappelijke artikel op hoog niveau opleveren. Een ijzersterk onderzoeksvoorstel schrijven. De richtlijnen volgen. En de Engelse taal onberispelijk gebruiken. Ben jij klaar voor Engels op academisch niveau? Volg de individuele training Academic Writing. Meld je aan!

Detailfoto twee studenten met laptop

Taalcoach Engels

Je moet een presentatie in het Engels houden. Krijgt buitenlandse zakenrelaties over de vloer. Of gaat werken aan een Engelstalig artikel. Je wilt je Engels verbeteren, maar hebt het druk. Je zoekt dus een flexibele manier. Kies voor 1-op-1 sessies met de Taalcoach Engels van het HAN-Talencentrum!

man praat met vrouw blauwe blouse

Engels B2

Ga je voor je studie of werk naar een Engelstalig land? Of volg je colleges in het Engels? Dan wil je moeiteloos en correct Engels kunnen spreken en schrijven. Wil je dit in korte tijd leren en je Engels een echte boost geven? Volg dan de Taalcursus Engels (B2) van het HAN-Talencentrum.

docent wijst naar boek

Engels: Cambridge Advanced C1

Je wilt je Engels sterk verbeteren. Streeft naar het felbegeerde ‘Certificate of Advanced English.’ Precies wat je nodig hebt om het niveau van Engels voor je master of werk te halen. Stoom jezelf klaar voor het examen van de Cambridge Universiteit met deze taalcursus!

Student achter laptop met study abroad pagina

Engels: Cambridge Proficiency C2

Jij wilt Engels op een exceptioneel hoog niveau beheersen. En daarmee een near-native speaker zijn. Met de Taalcursus Cambridge Proficiency (C2) bereik jij dit. Jezelf voorbereiden op het examen Cambridge English: C2 Proficiency? Volg dan deze taalcursus!

studenten overleggen buiten

Zakelijk Engels

Wil je slagen in het internationale zakenleven? Gun je jezelf een voorsprong op de arbeidsmarkt? Zorg dan dat je het zakelijk Engels goed beheerst. Je past je nieuwe vaardigheden direct toe in de praktijk. Volg samen met collega’s de training Zakelijk Engels van het HAN-Talencentrum.

close-up gesprek vier mensen op de gang

Engels B2 (zomercursus)

Ooit kende je de hele rap van Mel B uit je hoofd. Je bestelde moeiteloos een metrokaartje in Londen. Nu gaat het allemaal wat stroever. Waarom fris je je kennis van de Engelse taal deze zomer niet op? Volg de Zomercursus Engels (B2) bij het HAN-Talencentrum. Meld je nu aan!

Studenten lachend aan het werk buiten

Engels C1 (zomercursus)

Tussen de regels doorlezen. Vakjargon begrijpen. Dat kan in het Engels moeilijk zijn. Heb je veel zakelijke relaties? Binnenkort een project? Heb je academisch niveau van het Engels nodig? Scherp deze zomer je kennis van de Engelse taal aan!

twee dames in blauw studie hoekje

Nederlands als 2e taal (NT2)

Nederlands A1 & A2 (dag)

De cursus A1 & A2 is een beginnerscursus Nederlands die past binnen de Onderwijsroute van de nieuwe wet inburgering. Dus of je nou inburgert onder de oude of nieuwe inburgeringswet,iedereen is welkom!

NT2, anderstaligen in de klas

Nederlands A1 & A2 (avond)

De cursus A0-A2 is een beginnerscursus en past binnen de Onderwijsroute van de nieuwe wet inburgering. Dus of je nou inburgert onder de oude of nieuwe inburgeringswet, iedereen is welkom!

Studenten in gesprek lachend

Nederlands B1 (dag)

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren? Het HAN-Talencentrum biedt je 5 opeenvolgende cursussen. Wil je aan de slag vanaf niveau A2? Volg dan de cursus Nederlands B1!

economie management recht

Nederlands B1 (avond)

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren? Het HAN-Talencentrum biedt je 5 opeenvolgende cursussen. Aan de slag vanaf niveau A2? Volg dan de avondcursus Nederlands A2-B1!

Twee studenten werken samen met laptop

Nederlands B2 (dag)

Wil je je Nederlands verder verbeteren en aan de slag vanaf niveau B1? En heb je tijd om in een hoog tempo Nederlands te leren? Volg dan de dagcursus Nederlands B2!

Student buiten

Nederlands B2 (avond)

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren vanaf niveau B1? Ga dan aan de slag met deze online cursus Nederlands B2!

31044 Studenten in lokaal studente met bril

Nederlands C1 (avond)

Wil je je Nederlands verder verbeteren vanaf niveau C1? Of heb je de cursus Nederlands B2 afgerond maar wil je meer? Kies dan voor de cursus Nederlands C1 bij het Talencentrum!

28651 studenten overleggen met laptop

Intensieve zomercursus voor Duitstaligen (B2)

Je bent toe aan een nieuw avontuur: studeren in het hoger onderwijs in Nederland! Maar je spreekt de taal niet en moet niveau B2 halen voor toelating. Volg deze online snelcursus in de zomer!

31512 drie studenten twee met laptop

Nederlandse gebarentaal

Nederlandse Gebarentaal (basis)

Spreken met je handen, luisteren met ogen. Gebarentaal is steeds zichtbaarder in de samenleving. Heb je contact met doven of slechthorenden in je werkkring of familie, maar ben je niet vaardig in de Nederlandse Gebarentaal? Heb je deze taal altijd al willen leren? Verbreed je horizon en meld je aan!

jongen in gesprek en gebruikt gebarentaal

Nederlandse Gebarentaal (gevorderden)

Spreken met je handen, luisteren met ogen. Gebarentaal is steeds meer zichtbaar in de Nederlandse samenleving. Heb je contact met doven of slechthorenden in je werkkring of familie en wil je Nederlandse Gebarentaal verder uitbreiden? Upgrade je niveau naar A1 en meld je aan!

259562 Alpo studenten communiceren met gebaren

Taalcursussen Spaans

Spaans A1

Wil je aan de Costa del Sol je paella in het Spaans bestellen? Eindelijk in grote lijnen begrijpen waar die zomerhit van Enrique Iglesias over gaat? Dan is het tijd om Spaans te leren! Ga aan de slag met de taal op beginnersniveau. Volg de Taalcursus Spaans (Actief A1) van het HAN-Talencentrum.

studenten werken

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500