Cursus Nederlands A1 & A2 (avond)

Ben je hogeropgeleid, wil je snel de Nederlands taal leren en inburgeren op NT2 niveau B2? Het Talencentrum biedt 3 opeenvolgende cursussen. Zo stoom je jezelf klaar voor het Staatsexamen NT2 niveau B2. Naast het Nederlands, leer je in onze cursussen ook veel over de Nederlandse cultuur en organiseren we verschillende activiteiten buiten het leslokaal om kennis te maken met de Nederlandse maatschappij. 

Studenten in gesprek lachend
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 september 2023

De cursus A0-A2 is een beginnerscursus en past binnen de Onderwijsroute van de nieuwe wet inburgering. Dus of je nou inburgert onder de oude of nieuwe inburgeringswet; iedereen is welkom!

In het kort

  € 1900Cursuskosten
  HAN-medewerkers en alumni ontvangen 10% korting, HAN-studenten ontvangen 50% korting
  50 fysieke bijeenkomstenverspreid over 25 weken
  4,5 contacturenper week
  7 uur zelfstudiegemiddeld per week

Voor wie is deze cursus?

Je spreekt nog geen Nederlands. Overdag heb je weinig tijd hebt, bijvoorbeeld vanwege studie of werk, en je volgt liever in de avond lessen Nederlands. Je bent hogeropgeleid, dus je hebt in het buitenland een opleiding afgerond op een niveau dat vergelijkbaar is met minimaal havo. Kan je je tijdens het intakegesprek aardig redden in het Engels? En heb je tijd om in een hoog tempo Nederlands te leren? Dan past deze avondcursus bij jou. Bekijk ook de toelatingseisen. Beheers je al op A1 niveau Nederlands? Dan doen we een NT2 niveautest om te bepalen of je halverwege deze cursus kunt instromen.

Inburgeren

Je woont in Nederland en wilt inburgeren. Bij het HAN-Talencentrum leer je de Nederlandse taal en bereid je je voor op het Staatsexamen programma II. Wij hebben het keurmerk Blik op Werk. Dat betekent dat je voor het betalen van de cursus een lening kunt aanvragen bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Lees meer over het aanmelden met een inburgeringslening van DUO. Je kunt de cursus ook volgen zonder een inburgeringslening. Je betaalt de cursus dan bijvoorbeeld privé of via je werkgever.
Ben je ná 1 januari 2022 in Nederland aangekomen en val je onder de nieuwe inburgeringswet? Dan loopt je aanmelding via je gemeente. Je gemeente moet je eerst aanmelden door een mail te sturen naar: onderwijsroute@han.nl. Daarna vragen we je het aanmeldformulier invullen.

Programma Taalcursus Nederlands A0-A2

Je gaat op basisniveau aan de slag met de Nederlandse taal. In de cursus is er aandacht voor alle vaardigheden: 
 • lezen;
 • luisteren;
 • spreken;
 • schrijven. 
 

Grammatica en het opbouwen van je woordenschat zijn daarbij belangrijk.

Daarnaast is er aandacht voor de Nederlandse cultuur en leer je over de Nederlandse maatschappij.

 

Goed om te weten

Aanmelden

Wacht niet te lang met je aanmelding. Dan weet je zeker dat je alles op tijd hebt geregeld.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan het HAN-Talencentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 353 03 04

Nieuwsgierig?

Of je nu een compleet nieuwe taal wilt leren, je kennis van het Nederlands wilt opfrissen of effectiever wilt communiceren: het HAN-Talencentrum heeft precies de cursus die je zoekt.