Cursus Podcast maken en lanceren

388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 2 februari 2023

Podcasts zijn hét kanaal om jouw kennis en kunde aan de buitenwereld te vertellen! Maar hoe zet je podcasts effectief in? Hoe bereik je je doelgroep? En niet onbelangrijk, hoe ontwikkel je een podcast? Je leert het tijdens de praktische cursus Podcast maken en lanceren. Meld je nu aan!

In het kort

  5 avondenDuur
  38 uur in totaalStudiebelasting
  18:30 - 21:30 uurLestijden
  hboNiveau
  € 1.095Kosten

Voor wie is de cursus Podcast maken en lanceren?

Je wilt meer weten over de mogelijkheden, kansen en valkuilen van het maken en lanceren van een podcast. Je bent benieuwd hoe je een podcast ontwikkelt en succesvol onder de aandacht van je doelgroep brengt. En bent bijvoorbeeld: marketing- of communicatiespecialist, ondernemer of zzp’er. Ook als je vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over het maken van een podcast ben je van harte welkom. Na de cursus heb je een podcastplan uitgewerkt, kun je je eigen podcast produceren en krijg je de handleiding podcast maken en lanceren als naslagwerk.

Ga jij graag praktisch aan de slag tijdens een up-to-date cursus? Dan is de cursus Podcast maken en lanceren van de HAN iets voor jou.

Wat maakt de cursus podcast maken en lanceren uniek?

De cursus Podcast maken en lanceren aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Je gaat concreet aan de slag met het verhaal, format, productie en promotie van je podcast;
 • De cursus wordt gegeven door twee experts in podcasts en verhalen maken, ervaringsverhalen uit de praktijk gegarandeerd;
 • De enige cursus podcast maken en lanceren in regio Arnhem;
 • Veel extra’s zoals stappenplan, podcastplan en nuttige handleiding als naslagwerk.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Podcast maken en lanceren? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma Podcast maken en lanceren

Tijdens deze praktisch opgezette cursus ga je zelf actief aan de slag met de mogelijkheden van podcasts. Reken op een afwisselende cursus vol actuele informatie, voorbeelden en ruimte voor je eigen vragen. Je werkt toe naar een resultaatgericht podcastplan en je ontwikkelt zelf een mini-podcast. 

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1 - Theorie podcast maken en ontwikkelen

Je krijgt actuele kennis over het podcast medialandschap en de verschillende formats. Je leert podcastformats herkennen en ontwikkelen en gaat aan de slag met je podcastplan. 

Bijeenkomst 2 - Techniek en aan de slag met podcast maken

Je leert de verschillende soorten opname-apparatuur kennen, welke software je moet gebruiken voor montage en hoe je een podcast publiceert.

Bijeenkomst 3 - Podcast ontwikkelen

Je leert het produceren van een podcast, van techniek tot opname en montage.

Bijeenkomst 4 - Podcast publiceren en lanceren

Je leert van elkaars mini-aflevering, kent soorten hosting en techniek en werkt een verspreidingsplan uit.

Bijeenkomst 5 - Presentatie podcastplan

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de cursus Podcast maken en lanceren? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen.De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de cursus Podcast maken en lanceren kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de cursus. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de cursus Podcast maken en lanceren? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
1 maart t/m 30 april 2022  29 maart 2022 31 juli 2022
2 mei t/m 30 juni 2022 29 mei 2022 30 september 2022
1 juli t/m 31 augustus 2022 29 juli 2022 30 november 2022
1 september t/m 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
1 november t/m 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023

 

Verdere informatie

Volg ons op social media

Ontmoet je nieuwe netwerk!Open Avond 16 november

Is de cursus Podcast maken en lanceren iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 16 november.

Meer informatie over het programma en aanmelding volgt een aantal weken voor het event. 

 

317643 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Marketing, Sales en Communicatie op GWW1.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal