Digital twinning

Wat is digital twinning? Een digital twin is een virtuele weergave, nabootsing, van een product, proces of dienst en baseert zich op realtime waarden en data. Met een digital twin optimaliseer je processen, monitor je nieuwe ontwikkelingen of test je zonder dat het fysiek al bestaat.

285928 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen
 • Slim
 • Schoon
 • Sociaal

Zwaartepunt Smart Region - Slim draagt bij aan een fieldlab en een technohub digital twinning. Lees meer over de projecten waarmee onder andere de regionale concurrentiepositie van de maakindustrie versterkt wordt.

Processen optimaliseren

Effecten simuleren vanuit een realtime, integraal dashboard zorgt voor creativiteit en vernieuwing. Dat draagt bij aan het maken van weloverwogen organisatiebesluiten. Hoe mooi is dat? Onze onderzoekers, docenten en studenten delen graag hun fascinatie, kennis en toepassingen over de mogelijkheden van een digital twin. 

Kansen voor de maakindustrieInteractieve introductie in digitalisering en digital twin

Maak kennis met de digitaliseringskansen voor de maakindustrie. Tijdens deze online sessie nemen we u mee in de impact die de digitale transformatie op organisatie en strategie heeft. En gaan we in op de overgang van fysieke- naar combinatie van digitale en fysieke productiesystemen.

 • Online, 16:00 - 17:00
6Feb
285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van productiehal Varex te Doetichem.

Maak kennis

Team Digital Twinning

Germonda Mooij

Onderzoeker Model-Based Information Systems, Academie IT en Mediadesign
356767 Pasfoto Germonda Mooij, teamlid Smart Innovation projectleider Digital Twinning, focusgebied Smart Region, onderzoeker AIM

René Bakker

Adviseur Networked Applications
452181 Portret René Bakker mbt afscheid en pensioen. Over betrokkenheid bij Smart Region en Digital Twinning.

Gerlinde Oversluizen

Onderzoeker Lean, Academie Engineering en Automotive
404828 Portretfoto Gerlinde Oversluizen

Yvonne Peterman

Docent, Academie Organisatie en Ontwikkeling
439963 Portretfoto Yvonne Peterman 2022

Inez Kohlmann

Onderzoeker, Academie Engineering en Automotive
442041 Portretfoto Inez Kohlmann 2022 smart business lectoraat

Steffi Menten

Onderzoeker, Academie IT en Mediadesign
359577 Portret Steffi Menten, teamlid Smart Innovation focus Smart Region, onderzoeker bij AIM.

Deny Smeets

Externe adviseur
null

Boukje Postma

Procescoördinator, Academie IT en Mediadesign
null

Vincent Koek

Medewerker administratieve processen en systemen, Academie IT en Mediadesign
null

Gerben Muller

Docent, Academie Engineering en Automotive
447863 Profielfoto Gerben Muller

Contact opnemen

Projectleider Germonda Mooij: Germonda.Mooij@han.nl

Project Fieldlab Digital Twinning

Met het project Fieldlab Digital Twinning wordt er gewerkt aan een fieldlab om digital twin toepassingen te ontwikkelen. Dit project versterkt de concurrentie van de maakindustrie in de Achterhoek en studenten krijgen de kans om in de praktijk ervaring op te doen met moderne techniek terwijl onderzoek de techniek verder brengt. 

 • Slim
 • Schoon
 • Sociaal
284404 Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.

Project Technohub Digital Twinning

Dankzij de technohub worden betere professionals in de maakindustrie opgeleid en kunnen maakbedrijven hun productieproces slimmer inrichten.

 • Slim
 • Schoon
 • Sociaal
285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van productiehal Varex te Doetichem.

Razende reporter bezoekt Werkplaats Digital Twinning

We zijn niet alleen in onze onderwijsgebouwen aan het werk aan het zwaartepunt Smart Region - Slim, maar ook op vele locaties in de regio. De razende reporter gaat op bezoek bij zo’n locatie, namelijk het fieldlab Digital Twinning bij Varex Imaging in Doetinchem.

Gerelateerd nieuws

Digital Shadow op de HAN een feit!

447531 Figuur 3 Screenshot van Plant Simulation

Begin met een scan

391009 Studenten in gesprek over Digital Twin tijdens HAN Unexpected

HAN SPC ontwikkelt lichtgewicht applicaties

317669 Smart Production Centre workflow getekend door studenten. Dit SPC is onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research

Innovatie in de Achterhoekse maakindustrie

284404 Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.

Groen licht voor Technohub Digital Twin

285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van productiehal Varex te Doetichem.

Beter borstonderzoek door digital twinning

Voorstelling van digital twin

Smart Production Centre erkend als fieldlab

Twee studenten werken aan auto op hefbrug

Bekijk de videoDigitale stad Nijmegen

In het Fieldlab Grootschalige Evenementen Nijmegen werken verschillende organisaties intensief samen aan een innovatief 3D-model van de stad. Wat kun je allemaal met dergelijke digitale technologie en hoe werkt het? Bekijk de video.

Laat het ons wetenSamen grenzen verleggen met Smart Region - Slim?

Werk jij bij een bedrijf/instelling en wil jij met ons grenzen verleggen met digitale technologie? Wij werken graag samen aan de maatschappelijke uitdagingen rondom digitalisering. Dit doen wij vanuit ons onderwijs en onderzoek in nauwe samenwerking met het werkveld. Heb je een interessant (nieuw) thema? Laat het ons weten. Samen maken we het verschil!​

372454 Belangrijke termen die van toepassing zijn bij een innovatie ecosysteem en bij innovatie.

Focus van de HANSmart Region - Slim

Ons leven en werk wordt digitaler. In het zwaartepunt Smart Region - Slim werken we aan de wendbaarheid van mensen, teams en organisaties. Zodat we optimaal van al die nieuwe technologie profiteren. We, dat zijn docenten, onderzoekers, studenten en ondernemers. Samen maken we deze regio superslim.

Smart Region vrouw met bril

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van al het nieuws binnen Smart Region.

null