HAN Smart Production Centre ontwikkelt kostenefficiënte lichtgewicht applicaties

Het HAN Smart Production Centre (SPC) fieldlab gaat binnen CONNECTR een prominente rol vervullen om kostenefficiënte lichtgewicht applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties zullen op fundamentele wijze bijdragen aan energiebesparing en het vergroten van het bereik van een elektrische auto.

317669 Smart Production Centre workflow getekend door studenten. Dit SPC is onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Daarnaast zal het SPC een belangrijke rol vervullen in de koppeling van regionale, nationale en internationale bedrijven en mensen die in gezamenlijkheid toegang wil krijgen tot onderzoek, ontwikkeling of training.

Bekijk de animatie

Werking HAN Smart Production Centre fieldlab

Waarom het HAN Smart Production Centre?

Het HAN Smart Production Centre (SPC) fieldlab is een zogenaamde ‘shared facility’. Het lab streeft na een volwaardige (TRL7) proeffabriek en een inspirerende hybride werk-, leer- en onderzoeksomgeving te zijn. In het lab komen onder meer Multi-Materiaal-Engineering, Digital Twin en automatisering samen in werk, onderwijs en onderzoek.

Het SPC is een omgeving die hoofdzakelijk wordt gedreven door praktijkgerichte vragen en projecten vanuit het bedrijfsleven. Het centrum richt zich daarbij specifiek op een aantal aspecten. Een ervan is applicatieontwikkeling. Andere onderwerpen zijn de optimalisatie van het productieproces van onderdelen in de (e-)mobility sector. Dit zijn onder meer lichtgewicht thermoplastische (semi-)structurele onderdelen. 

Een van de doelen is om dit zogenaamde langvezelig thermoplastisch materiaal (LFT) als basis in te zetten in het productieproces. Dit omdat LFT materiaal geschikt is voor producties van (grotere) volumes. Ook is het materiaal kostenefficiënt in te zetten. 

Over het SPC

Het SPC is een initiatief en onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research en daarmee onderdeel van de HAN Academie Engineering en Automotive. Momenteel is het SPC gevestigd op het industrieterrein IPKW in Arnhem, maar krijgt eind 2021 een prominente plek in het nieuwe CONNECTR.

Contactpersoon: Peter Coppens.