Lectoraat Automotive Research

Samen werken aan het HAN waterstofvoertuig

Deze zomer is het eigen waterstofvoertuig van de HAN echt klaar. Studenten van de HAN werkten hiervoor samen met studenten van ROC Rijn IJssel. Eerlijk is eerlijk: dat ging niet zonder slag of stoot, maar het leverde uiteindelijk mooie resultaten op.

15 januari 2021
werken aan een auto fiat doblo

Energieprojecten HAN bekroond

Tweemaal in de roos! Het HAN-project HYDROVA won de 2e prijs en het project CONSOLE ontving de publieksprijs bij de RAAK-awards 2020. HYDROVA ontwikkelt kleinschalige toepassingen van waterstoftechnologie, terwijl CONSOLE focust op een super-zonnewering voor koele (studenten)kamers die wel worden verlicht.

19 november 2020
winnaars RAAK award 2020

HAN Automotive Research krijgt 12 KIEM-voorstellen gehonoreerd

In de afgelopen juni-ronde heeft HAN Automotive Research maar liefst 12 KIEM-subsidievoorstellen ingediend bij Regieorgaan SiA. Het verheugt het onderzoeksteam zeer om te kunnen melden dat ALLE 12 de voorstellen zijn gehonoreerd.

20 oktober 2020
automotive testopstelling BMW
Lectoraat Automotive Research

Schone energie voor de toekomst

Het project HYDROVA van het HAN Lectoraat Duurzame Energie is genomineerd voor een RAAK-award. Het project helpt mkb-bedrijven opgeslagen energie in waterstof weer in bruikbare energie om te zetten en verbindt het de regionale ‘waterstofdeeltjes’ in het HAN H2Lab.

13 oktober 2020
Opstelling waterstof meting in Lab-2
Lectoraat Automotive Research

"Ontwikkeling autonome mobiliteit in de stad gaat te langzaam"

De potentiële sociale, commerciële en milieu voordelen van autonome mobiliteit, dat in staat is om vastgelopen en vervuilde steden te transformeren, worden niet snel genoeg gerealiseerd. Dat signaleert het internationale project ASLAN. Het Lectoraat HAN Automotive Research is partner in deze nieuwe internationale non-profit samenwerking tussen commerciële ondernemingen, toonaangevende technologische universiteiten, transportautoriteiten en zelfrijdende hardware- en software-ingenieurs uit de hele wereld. Zij willen vaart zetten achter een algehele stadstransformatie.

09 juli 2020
Parkshuttles die bij HAN Automotive als onderzoeksobject worden gebruikt voor project Trolley 2.0

Trolley 2.0 voordeligste elektrische oplossing voor Rijnlijn

Recent hebben Iwan Bochove en Abhishek Tomar namens het Lectoraat HAN Automotive Research, bijgedragen aan Trolley 2.0, een onderzoek van de Gemeentes Arnhem en Renkum in samenwerking met Hermes, KiepeElectric en HAN naar de nieuwe snelle elektrische busverbinding tussen Arnhem en Ede.

08 juli 2020
Trolleybus Arnhem

Beurzen van €50K voor HAN Lectoraat Automotive Research

In een sterk veld van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen wisten Karel Kural, Abhishek Tomar, Moksheeth Padarty en Rakshith Kusumakar van het Lectoraat Automotive Research maar liefst 2 Ideeëngenarator-beurzen van elk € 50K in de wacht te slepen! Het gaat om de projecten STIMULATE en ENVELOPE.

08 juli 2020
Tesla dashboard autonome navigatie
Lectoraat Automotive Research

HAN sleutelt door aan een waterstofvoertuig

Binnen het SEE-project Waterstof & Mobiliteit wordt hard doorgewerkt aan een eigen waterstofvoertuig. Óók in het huidige, ontregelende coronatijdperk. Hoe precies? Iwan van Bochove, Operational Manager van het Mobility Innovation Center, vertelt: “We maken er met zijn allen het beste van!”

Ilse Schennink
18 mei 2020
Drie studenten werken aan project

HAN Smart Production Centre officieel erkend als fieldlab

Het Smart Production Centre for Advanced Automotive Applications (SPC|3A) van de HAN Academie Engineering en Automotive mag zich sinds eind januari een Aspirant Smart Industry Fieldlab noemen en het logo ‘Powering Smart Industry’ voeren. Deze officiële erkenning is ontvangen vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het SPC wordt daarmee nationaal én internationaal op de kaart gezet.

10 februari 2020
Twee studenten werken aan auto op hefbrug

Digital Twins? Dat gaat níet alleen over slimme technologie

De digital twin-ontwikkeling gaat hard en biedt geweldige mogelijkheden, niet alleen voor technici. Inez Kohlmann werkt bij het zwaartepunt Smart Region en is onderzoeker bij het Lectoraat Smart Business en vertelt.

22 januari 2020