Op Autoprof pakt Engineering en Automotive flink uit

De HAN Academie Engineering en Automotive was van 19 t/m 21 april in Gorinchem present op de autovakbeurs AutoProf. Met onze H2 Demonstrator, de zuinige toekomstauto van HAN Hydromotive en de snelle race-auto van HAN Automotive Rallyteam (HART).

Erik Rijpstra
29 april 2022
402252 Beursopstelling Autoprof 2022
Lectoraat Automotive Research

Gelderse project 'LesElektrisch' krijgt landelijk vervolg

Het Gelderse project 'LesElektrisch', waar HAN Automotive Research ook haar steentje aan heeft bijgedragen, krijgt een landelijk vervolg. Minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat heeft daarnaast aangegeven dat hij verwacht dat het praktijkexamen voor een rijbewijs verandert zodra elektrisch rijden de standaard wordt.

06 april 2022
237139 SEE, parkeersymbool elektrische auto

Generatorset nieuwste telg in HAN-motorenfamilie

Namens het Schoon Schip Consortium verwelkomt HAN Automotive Research met trots haar nieuwste telg in de HAN-motorenfamilie: een gloednieuwe generatorset met een FPT motor.

06 april 2022
392142 Generatorset met FPT motor is aanwinst bij Automotive Research

RDW'ers op weg naar Autonoom Rijden

HAN Automotive Research verzorgde op donderdag 17 februari de praktijkdag van de cursus 'Op weg naar Autonoom Rijden' voor 14 medewerkers van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een afwisselende dag met inspirerende presentaties, een demo-lunch en zelfs nog een technische afsluiter. Kortom: de toekomst van automotive in woord en product.

23 februari 2022
380527 automotive trucksimulator demo praktijkdag deelnemers RDW cursus autonoom rijden

H2 Demonstrator leert je meer over waterstoftechniek

De wat? Juist: de H2 Demonstrator. Een combinatie van een elektrische Fiat Doblo met aanhanger die wordt ingezet om uitleg te geven over waterstoftechniek. Een van dé manieren om kennis te maken met de brandstofcel van de toekomst.

19 november 2021
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland
Lectoraat Automotive Research

"Kijk bij de HAN meer naar toepassingen in zowel onderwijs als onderzoek"

Binnen de HAN is onderzoek een belangrijk onderdeel van het werk. Dagelijks zoeken onderzoekers, docenten en studenten naar oplossingen voor problemen en vragen van bedrijven, instellingen en overheden. Zo dragen we als HAN bij aan maatschappelijke uitdagingen. Maar doen we dat wel genoeg? Is er niet meer uit te halen? "Absoluut", weten Carolien Kattenbelt en Jan Geurts van Kessel.

05 november 2021
352300 Carolien Kattenbelt en Jan Geurts van Kessel

Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland

Met de toekenning van een SPRONG-subsidie van € 1 miljoen voor de komende 4 jaar krijgt het waterstofonderzoek en –onderwijs in Oost-Nederland een flinke impuls. De HAN University of Applied Sciences en Saxion University of Applied Sciences vormen met deze subsidie een onderzoeksgroep.

29 oktober 2021
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland
Lectoraat Automotive Research

Engineering en Automotive leveren waardevolle bijdrage aan energietransitie

Zonder het zelf in de gaten te hebben, verrichten studenten en docenten Engineering en Automotive een waardevolle bijdrage aan de energietransitie. Dat bleek tijdens een bezoek van het College van Bestuur (CvB) op 23 september aan deze innovatieve academie.

24 september 2021
328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive
Lectoraat Automotive Research

HAN Smart Production Centre ontwikkelt kostenefficiënte lichtgewicht applicaties

Het HAN Smart Production Centre (SPC) fieldlab gaat binnen CONNECTR een prominente rol vervullen om kostenefficiënte lichtgewicht applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties zullen op fundamentele wijze bijdragen aan energiebesparing en het vergroten van het bereik van een elektrische auto.

10 september 2021
317669 Smart Production Centre workflow getekend door studenten. Dit SPC is onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research
Lectoraat Automotive Research

Duurzame brandstofketen laat daadwerkelijk milieuwinst zien

Uit de eerste metingen door docentonderzoekers van het Lectoraat Automotive Research aan de HAN blijkt dat er veel minder stikstofuitstoot is op de bouwplaats van de pilot 'De Duurzame Brandstofketen'. In deze pilot wordt overtollig biogas gebruikt als schone brandstof voor lokale bouwplaatsen. Komend jaar blijft de HAN onderzoek doen naar de milieu-impact en meerdere metingen uitvoeren.

25 augustus 2021
291011 Eerste Duurzame Brandstofketen in Renkum (fotop geplaatst door Erik Rijpstra)