HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Lectoraat Automotive Research

Welke bovenleidinginfrastructuur is nodig om Trolley 2.0 voertuigen in te zetten?

De provincie Gelderland stelde bij het Lectoraat HAN Automotive Research en Beekman Bildung de volgende vraag: 'Welke bovenleidinginfrastructuur is nodig om Trolley 2.0 voertuigen in te zetten op de Rijnlijn-route, tegen welke infrastructuurkosten?' Inmiddels zijn de resultaten van de studie bekend.

HAN Redactie
07 september 2023
556743 Solaris Trolley
Lectoraat Automotive Research

Waar kunnen we waterstof als energiedrager voor gebruiken?

Waterstof heeft de potentie om de energiedrager van de toekomst te worden. De ontwikkelingen zijn in volle gang, maar er zijn ook nog veel obstakels te overwinnen. In het HAN project H2 Modus wordt de techniek op allerlei verschillende manieren in de praktijk gebracht. “Het is allemaal ingewikkelder dan bij een diesel- of benzinemotor.”

HAN Redactie
21 augustus 2023
541023 Kick of project H2 modus. Academie Engineering en Automotive. SEECE
Lectoraat Automotive Research

Wanneer gaan vuilniswagens op waterstof de weg op?

Het project HECTOR, onderdeel van het Interreg Noord-West Europa programma, moet aantonen dat vuilniswagens op waterstof een goede oplossing zijn om schadelijke uitstoot te verminderen. De HAN heeft in dit project de mooie taak de wagens te monitoren. Toch het blijkt nog een hele toer om de vuilniswagens op waterstof echt de weg op te krijgen.

HAN Redactie
20 april 2023
521007 Vuilniswagen op waterstof is project binnen HECTOR.
Lectoraat Automotive Research

Marith Dieker: "Neem principes verantwoord innoveren helemaal mee in technische hbo-opleidingen"

In het hele curriculum van de technische hbo-opleidingen zouden de principes van verantwoord innoveren integraler meegenomen moeten worden.

HAN Redactie
07 december 2022
372454 Belangrijke termen die van toepassing zijn bij een innovatie ecosysteem en bij innovatie.
Lectoraat Automotive Research

Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid

Hoe blijf je bereikbaar voor je medewerkers? En welke nieuwe mobiliteitsoplossingen gebruik je daarvoor? Over deze vragen ging het 5 oktober bij de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). Tijdens de energieke lezing van onze mobiliteitslector dr. ir. Frans Tillema kon het geïntereseerde publiek ‘silver bullets’ opvangen.

HAN Redactie
01 november 2022
462596 Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid tijdens Kruispunt Brabant - Richting nieuwe mobiliteitsoplossingen
Lectoraat Automotive Research

Fors minder uitstoot en 80.000 liter diesel bespaard

De Duurzame Brandstofketen kan inderdaad zorgen voor veel minder CO2, stikstof en fijnstofuitstoot. Bovendien kan overtollig biogas van waterzuiveringen worden omgezet tot schone brandstof voor lokale bouwplaatsen. Een 2 jaar durende pilot heeft dit aangetoond.

HAN Redactie
14 oktober 2022
a6cac06c-0cfb-11ee-a3d8-02565807075b Groepsfoto pilot duurzame brandstofketen waarin het Lectoraat Automotive Research een rol in heeft gespeeld
Lectoraat Automotive Research

Minister Bruins Slot maakt kennis met innovatieve HAN H2 Demonstrator

CDA-minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht op 10 oktober een bezoek aan de regio Arnhem-Nijmegen. De minister maakte onder meer kennis met de innovatieve H2 Demonstrator waaraan ook een tostibar op waterstof én wielen is gekoppeld.

HAN Redactie
12 oktober 2022
338054 Waterstofdemonstrator van de buitenkant en achter de doblo
Lectoraat Automotive Research

CvB-voorzitter Rob Verhofstad onthult slim, schoon en sociaal voertuig HAN Automotive Research

CvB-voorzitter Rob Verhofstad heeft op dinsdag 13 september namens de HAN University of Applied Sciences en het HAN Lectoraat Automotive Research een nieuw innovatief slim, schoon en sociaal onderzoeksvoertuig onthuld: de Opel Rocks-e.

HAN Redactie
13 september 2022
439885 Opel Rocks-e is nog onder een onthullingskleed verstopt op de HAN Campus in Arnhem
Lectoraat Automotive Research

Op Autoprof pakt Engineering en Automotive flink uit

De HAN Academie Engineering en Automotive was van 19 t/m 21 april in Gorinchem present op de autovakbeurs AutoProf. Met onze H2 Demonstrator, de zuinige toekomstauto van HAN Hydromotive en de snelle race-auto van HAN Automotive Rallyteam (HART).

Erik Rijpstra
29 april 2022
402252 Beursopstelling Autoprof 2022
Lectoraat Automotive Research

Gelderse project 'LesElektrisch' krijgt landelijk vervolg

Het Gelderse project 'LesElektrisch', waar HAN Automotive Research ook haar steentje aan heeft bijgedragen, krijgt een landelijk vervolg. Minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat heeft daarnaast aangegeven dat hij verwacht dat het praktijkexamen voor een rijbewijs verandert zodra elektrisch rijden de standaard wordt.

HAN Redactie
06 april 2022
237139 SEE, parkeersymbool elektrische auto