Smart Region

HAN Smart Production Centre ontwikkelt kostenefficiënte lichtgewicht applicaties

Het HAN Smart Production Centre (SPC) fieldlab gaat binnen CONNECTR een prominente rol vervullen om kostenefficiënte lichtgewicht applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties zullen op fundamentele wijze bijdragen aan energiebesparing en het vergroten van het bereik van een elektrische auto.

10 september 2021
317669 Smart Production Centre workflow getekend door studenten. Dit SPC is onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research
Smart Region

Winnaar Slim, Schoon en Sociaal bekend!

Wie had het slimste, schoonste en meest sociale idee van de HAN? Dat was de vraag die aan medewerkers en studenten werd gesteld met de Slim, Schoon en Sociaal-winactie. Het winnende idee, dat begint bij de HAN zelf: het Circular Lab.

10 september 2021
235947 null
Smart Region

Ook binnen de muren van de HAN

De focus van de HAN ligt op 3 punten: Smart Region, Sustainable Energy & Environment en Health. Simpeler gezegd: slim, schoon en sociaal. Maar hoe slim, schoon en sociaal is het onderwijs binnen de HAN zelf eigenlijk? Met een nieuw project moet die bijzondere HAN-focus ook binnen de schoolmuren gaan leven.

07 september 2021
235947 null

AI in onderwijs

Op 24 juni stond Kunstmatige Intelligentie (AI) in het onderwijs centraal tijdens een bijeenkomst van de HAN-leergemeenschap ASGARD. 'Wat kun je in het onderwijs probleemloos door AI laten ondersteunen en wat juist niet?'

25 juni 2021
234456 null

Innovatie in de Achterhoekse maakindustrie

In Doetinchem verrijst een fieldlab Digital Twinning, een plek waar de Achterhoekse maakindustrie wordt klaargestoomd voor de toekomst. Voor de Achterhoek zeer gewenst, om zo de concurrentiepositie van de maakindustrie in de regio te versterken.

03 juni 2021
284404 Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.
Smart Region

AI-kennis klotst over de regiogrenzen dankzij nieuw consortium

Een centraal loket voor AI-startups en betere kennisdeling. Het zijn de doelen van het nieuwe TTT-AI-consortium, een groep kennisinstellingen waar de HAN bij betrokken is. 'Wij zorgen dat AI-kennis wordt ingevlochten in de context van de praktijk.'

30 april 2021
234456 null
Smart Region

"Zo leiden we betere professionals in de maakindustrie op"

De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Dankzij de hub worden betere professionals in de maakindustrie opgeleid en kunnen maakbedrijven hun productieproces slimmer inrichten.

26 april 2021
285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van  productiehal Varex te Doetichem.
Smart Region

Roep om meer samenwerking voor slim, schoon en sociaal

Meer samenwerking stimuleren tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijven in de regio. Zodat waardevolle projecten van de grond komen en mensen er gebruik van kunnen maken. Dat was de uitkomst van een online werkbezoek aan Campus Heijendaal, waar ook de HAN zich presenteerde.

24 maart 2021
collega's in gesprek op kantoor
Smart Region

Smart Region gidst je door de digitale revolutie

Hoe blijf je competitief in een wereld die snel verandert en steeds digitaler wordt? Deze vraag lag aan de basis van 3 presentaties die 11 februari plaatsvonden. Het HAN-zwaartepunt Smart Region gaf die dag, onder het oog van CvB-lid Rob Verhofstad, inzicht in 3 projecten.

02 maart 2021
Smart Region vrouw met bril
Smart Region

Meer stagemogelijkheden in de Achterhoek!

Leren in de praktijk is voor een student essentieel. Dat geldt zeker voor het opleiden van een student in deze periode van snelle technologische ontwikkelingen. De HAN ondertekent daarom vandaag een overeenkomst die zich richt op meer en betere stage- en afstudeermogelijkheden in de Achterhoek.

02 december 2020
Ondertekening convenant innovatiehub