HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Smart Region

HAN-studenten ontwikkelen feedbackmachine Parkinson voicetrainer app

Studenten van het Health Concept Lab van de HAN (Industrieel Product Ontwerpen, Embedded Systems Engineering en Elektrotechniek) werkten het afgelopen semester samen aan een feedbackmachine voor de Parkinson voicetrainer app.

HAN Redactie
07 februari 2023
496124 HAN-docent Rudie van den Heuvel legt het OpenEd-project Activating Parkinson Patients with Sensor (APPS) uit
Smart Region

Verkenning naar broedplaats voor slimme technologieën

De HAN heeft op het gebied van de maakindustrie een stuk of 15 labs en werkplaatsen. Om deze in kaart te brengen, beter met elkaar te laten samenwerken en naar buiten toe te etaleren, is het project Smart Industries opgericht.

HAN Redactie
01 februari 2023
372455 Samenwerken is belangrijk in een innovatie ecosysteem.
Smart Region

Digitale dijken doorbreken

Wat gebeurt er precies binnenin een dijk? Dat is moeilijk in te schatten. Toch is dit ontzettend belangrijk, want verouderingsprocessen in de dijk hebben effect op de sterkte.

HAN Redactie
16 januari 2023
339977 een bankje dat last heeft van een overstroming.
Smart Region

Forse impuls voor onderzoek datagericht digitaliseren

Het onderzoeksproject DEMAND heeft samen met het project 2Shift 2 miljoen euro ontvangen. De toekenning, gelijk verdeeld over 2 projecten, komt van een SPRONG-subsidie voor praktijkgericht onderzoek. De HAN gaat samen met hogeschool Saxion en Fontys Hogeschool onderzoek doen naar het beter en betrouwbaarder gebruiken van data.

HAN Redactie
20 december 2022
481810 Vrouw en data
Smart Region

CoE Sneller Herstel goed beoordeeld

Het Centre of Expertise Sneller Herstel heeft zich in juni onder de loep laten nemen tijdens een peer review. Katapult, een organisatie die publiek-private samenwerking stimuleert en faciliteert, gebruikt een ‘leren van elkaar model’ om zowel de sterke punten als de aandachtspunten en ontwikkelingsmogelijkheden van een Centre of Expertise te identificeren.

HAN Redactie
06 december 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Smart Region

In gesprek met praktijkprofessionals over adaptieve expertise

Steeds vaker worden professionals geconfronteerd met onverwachte, nieuwe, complexe situaties. Het praktijkgerichte onderzoeksproject Adapt at Work onderzoekt hoe (toekomstige) professionals in het hoger onderwijs kunnen leren om adequaat te reageren op deze uitdagingen.

HAN Redactie
11 november 2022
388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren
Smart Region

Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid

Hoe blijf je bereikbaar voor je medewerkers? En welke nieuwe mobiliteitsoplossingen gebruik je daarvoor? Over deze vragen ging het 5 oktober bij de Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC). Tijdens de energieke lezing van onze mobiliteitslector dr. ir. Frans Tillema kon het geïntereseerde publiek ‘silver bullets’ opvangen.

HAN Redactie
01 november 2022
462596 Frans Tillema maakt korte metten met files en bereikbaarheid tijdens Kruispunt Brabant - Richting nieuwe mobiliteitsoplossingen
Smart Region

Wat is het Centre of Expertise ‘Sneller Herstel’?

Sneller Herstel is een groot en waardevol netwerk van grote en kleine partners en innovatoren en medewerkers van de HAN dat bijdraagt aan het oplossen van actuele, maatschappelijke zorggerelateerde praktijkvragen.

HAN Redactie
18 oktober 2022
420353 Groepsfoto innovatoren voor website Centre of Expertise Sneller Herstel
Smart Region

Digitale innovatie komt met vallen en opstaan

Fouten maken mag, daar leren we van. Allesbehalve een cliché, zoveel werd duidelijk tijdens het symposium 25 jaar praktijkgericht onderzoek IT en Mediadesign. Op 12 oktober kwamen, naast de successen, ook juist de missers in de zoektocht naar digitale innovatie aan bod. Wat en hoe leren we hiervan? Tijdens het symposium blikten een aantal bevlogen ervaringsdeskundigen terug én vooruit. En werd afscheid genomen van René Bakker, lector Networked Applications, die met pensioen ging.

HAN Redactie
13 oktober 2022
454916 Lector René Bakker houdt zijn afscheidsrede tijdens zijn afscheidssymposium
Smart Region

Nationaal Onderwijslab AI van start

Op 6 oktober is het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) gestart. Het is een living lab waar scholen, onderzoekers en het bedrijfsleven samenkomen om gezamenlijk te werken aan digitale onderwijsinnovatie met AI om de kwaliteit van het primair en voortgezet onderwijs te verbeteren.

HAN Redactie
12 oktober 2022
87495 jongen en meisje met pen in mond kijken naar kleine zorgrobot tijdens iXbites event