Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

06 september 2022
235947 null
Smart Region

Wendbaarheid van de (aankomende) professional bevorderen

Het Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs heeft een RAAK-PRO subsidie toegekend gekregen om samen met de Hogeschool Utrecht (HU) een project op te starten genaamd ‘Teaming in de tussenruimte: grensoverstijgend samenwerken in leerwerkomgevingen voor wendbare professionals.’

04 juli 2022
236876 studenten aan het werk met robot
Smart Region

Veranderingen van de rol van docent met AI in het onderwijs

Leraren en scholen binnen de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) zetten Artificial Intelligence (AI) in in hun onderwijs. Hoe doen ze dat? Waar helpt AI een leraar of een leerling. Waar liggen de kansen en wat zijn de risico's? Wat vraagt dat nieuwe onderwijs met AI eigenlijk van de organisatie van scholen?

30 juni 2022
32947 meisje speelt spelletje met houten blokjes

Learning Community Ecosystemen

Om een ecosysteem in de regio te versterken, is het belangrijk dat belanghebbenden samen een gezamenlijke visie neerzetten. Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder een ecosysteem? Welke rollen zijn er? Wat zijn de grenzen? Ervaringsdeskundigen en experts gaan erover in discussie in een landelijke leergemeenschap.

23 juni 2022
372455 Samenwerken is belangrijk in een innovatie ecosysteem.

Juni: maand van Artificial Intelligence

Juni 2022 is uitgeroepen tot de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Tijdens deze maand vragen en geven we extra aandacht aan dit onderwerp. Gedurende de maand vinden er een groot aantal (online) activiteiten plaats, verzorgd door verschillende organisaties en onderwijsinstellingen. Ook weten welke activiteiten er binnen en buiten de HAN zijn rond het thema AI?

01 juni 2022
226549 Stockfoto vrouw artifical intelligence (AI)
Smart Region

Project digital twin trapt af met eerste learning community

Donderdag 14 april stond in het teken van kennisdeling. Een dag waarin studenten de tussentijdse resultaten van hun Digital Twin projecten presenteerden. Het doel van die projecten? De concurrentiepositie van de maakindustrie in Oost-Nederland met digital twin technologie versterken.

17 mei 2022
405542 Presentatie tijdens de eerste bijeenkomst Learning Community van het project Digital Twin
Smart Region

Van instrumentele reflectie naar betekenisvol reflecteren

Binnen het programma van Samen Opleiden heeft onderzoek een relevante positie. Samen onderzoeken dus. In de landelijke Week van het Samen Opleiden publiceert HAN Academie Educatie dagelijks een mooi voorbeeld van Samen Opleiden.

15 april 2022
388970 Portretfoto Sander Berendsen voor Smart Region
Smart Region

De som der delen van duurzame bedrijfsvoering

Beide campussen tegen de vlakte en er supersonische energiezuinige nieuwbouw neerzetten is een paar bruggen te ver. Alleen een aparte bak voor papierafval is dan weer te klein gedacht. Wat zijn eigenlijk de ambities en duurzame oplossingen van de HAN zelf?

04 april 2022
390871 Presentatie van verschillende initiatieven voor duurzame bedrijfsvoering, tijdens de markt op HAN Unexpected slim schoon sociaal
Smart Region

Samen werken aan de focus

Samen, dat is de manier waarop we het moeten doen. Dat is wat de conclusie van HAN Unexpected slim schoon sociaal na een dag van ervaring, verrassing en nieuw inzicht laat zien.

28 maart 2022
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.

Samen wordt het beter

Het onderwerp van gesprek: hoe draagt de HAN bij aan de slimme, schone en sociale wereld van morgen? Dat staat centraal tijdens kennisfestival HAN Unexpected slim schoon sociaal. En welke rol speelt ‘creatief ongemak’ daarbij?

28 maart 2022
389486 Opening van HAN Unexpected slim schoon sociaal op 25 mei 2022. Talkshow met Miljouska Meulens, Rob Verhofstad, Lisbeth Verharen, Christien Lokman en Maarten van Gils