HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Smart Region

Roep om meer samenwerking voor slim, schoon en sociaal

Meer samenwerking stimuleren tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijven in de regio. Zodat waardevolle projecten van de grond komen en mensen er gebruik van kunnen maken. Dat was de uitkomst van een online werkbezoek aan Campus Heijendaal, waar ook de HAN zich presenteerde.

HAN Redactie
24 maart 2021
collega's in gesprek op kantoor
Smart Region

Smart Region gidst je door de digitale revolutie

Hoe blijf je competitief in een wereld die snel verandert en steeds digitaler wordt? Deze vraag lag aan de basis van 3 presentaties die 11 februari plaatsvonden. Het HAN-zwaartepunt Smart Region gaf die dag, onder het oog van CvB-lid Rob Verhofstad, inzicht in 3 projecten.

HAN Redactie
02 maart 2021
Smart Region vrouw met bril
Smart Region

Meer stagemogelijkheden in de Achterhoek!

Leren in de praktijk is voor een student essentieel. Dat geldt zeker voor het opleiden van een student in deze periode van snelle technologische ontwikkelingen. De HAN ondertekent daarom vandaag een overeenkomst die zich richt op meer en betere stage- en afstudeermogelijkheden in de Achterhoek.

HAN Redactie
02 december 2020
Ondertekening convenant innovatiehub
Smart Region

Virtual Reality ingezet bij revalidatie COVID-19 patiënten

Het programma COVID Virtual Revalidation biedt virtual reality (VR) toepassingen voor de fysieke en mentale revalidatie van (post-IC) COVID-19 patiënten. De resultaten van het programma worden door Bart Staal (afdeling IQ Healthcare Radboudumc en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en professor Harry van Goor (afdeling heelkunde Radboudumc) onderzocht. Het programma is ontwikkeld door het Radboudumc en SyncVR Medical.

HAN Redactie
17 november 2020
Telefoons internationaal
Smart Region

ASGARD: samen sterker in artificial intellegence

Op 24 september werd vanuit het zwaartepunt Smart Region een spiksplinternieuwe learning community gelanceerd: HAN ASGARD. Voluit: Applied Sciences Group for Artificial Intelligence and Data Sciences. Doe je onderzoek of geef je onderwijs waarin artificial intelligence (AI) of data science een rol speelt? Of heb je daar plannen voor? Neem contact op!

HAN Redactie
04 november 2020
Stockfoto vrouw artifical intelligence (AI)
Smart Region

Slim, schoon en sociaal onderwijsprogramma voor 1e-jaarsstudenten

Om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken focust de HAN zich op Smart Region (SR), Sustainable Energy en Environment (SEE) en Health. Oftewel op Slim, Schoon en Sociaal onderwijs en onderzoek. Voor alle 1e-jaarsstudenten wordt een slim, schoon en sociaal onderwijsprogramma ontwikkeld om hen vanaf de eerste dag van deze focus te doordringen.

HAN Redactie
04 november 2020
Venndiagram Slim Schoon Sociaal
Smart Region

HAN Open Science Platform versnelt onderwijsinnovatie

Een briljant idee is altijd zo eenvoudig dat je je afvraagt waarom het niet al lang bestaat. Zo ook met het Open Science Platform: een digitaal platform waar studenten, onderzoekers en ondernemers elkaar vinden en kennis met elkaar delen. Het is er nog niet, maar er wordt binnen de HAN wel hard gewerkt aan dit Smart Education-instrument.

HAN Redactie
12 oktober 2020
toolbox animatie laptop armen
Smart Region

SPRONG als springplank naar sterke onderzoeksgroepen

Alleen samen kun je grote maatschappelijke thema’s zoals energietransitie, technologische ontwikkelingen of het verkleinen van gezondheidsverschillen aanpakken. De zwaartepunten Health, Sustainable Energy & Environment (SEE) en Smart Region bieden daarin de focus die nodig is. Door deze academie-overstijgende aandachtsgebieden is het eenvoudiger om verbinding te zoeken met de juiste partners. De genoemde zwaartepunten zijn dan ook leidend in de 2 SPRONG-aanvragen die de HAN op dit moment voorbereidt.

HAN Redactie
08 oktober 2020
Man springt over klif high-res
Smart Region

Game Sofia’s Smuggling daagt jongeren uit musea te bezoeken

Hoe maak je 8 musea rond de grens van Nederland en Duitsland aantrekkelijk voor jongeren? Met die vraag als leidraad werkten onderzoekers, docenten en studenten van het HAN-lectoraat Networked Applications mee aan de ontwikkeling van de multimedia game Sofia’s Smuggling: Cross-Border Hunt! Zo wordt een belangrijke groep jongeren en gamers op een vernieuwende wijze in contact gebracht met schilderijen, kunstwerken, figuren, artefacten en historisch erfgoed.

HAN Redactie
05 oktober 2020
Musea Game Sofia's Smuggling Screenshot
Smart Region

Weg met het cv, het digitaal skills paspoort in opmars

Het skills paspoort, een digitaal overzicht van iemands vaardigheden en talenten, wint langzaam terrein. Naar verwachting vervangt deze tool op termijn het vertrouwde cv. Inmiddels zijn er diverse pilots gestart. Zo ontwikkelt HAN-lector Jos Sanders een skills paspoort voor vaklieden.

HAN Redactie
25 augustus 2020
Lector Jos Sanders