Sustainable electrical energy centre of expertise

246251 Afbeelding-SEECE-2021

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening. Deze publiek-private samenwerking van bedrijven, instellingen en verschillende groepen binnen de HAN, jaagt noodzakelijke innovatie aan en zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit.

Nieuws en artikelen

508795 Stichting Eusebius en de HAN Academie Engineering en Automotive zetten handtekening voor samenwerking in waterstof Livinglab project.
505988 Docentonderzoeker Joke Westra geeft in HAN WATTS uitleg aan een delegatie van OCW die op 8 maart 2023 de academie Engineering en Automotive bezocht.
Opleiding in energiesector met toekomstperspectiefMaak positieve impact met Elektrotechniek
472719 Afstudeerstudent Bianca in het hoogspanningslab van Qirion waar zij haar eindopdracht uitvoerde.
237136 SEE, energiezuinig label
Doorleren terwijl je werktHet is nooit te laat om door te groeien
422012 Deeltijdstudent Monique laat zich omscholen naar de Elektrotechniek binnen haar werkplek bij Qirion Alliander

Over onsWat is SEECE?

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) is een structureel samenwerkingsverband vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met energiegerelateerde bedrijven en instellingen. In deze netwerkorganisatie zijn ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheden verenigd, weten zij zich vertegenwoordigd en werken zij samen aan een betrouwbare, betaalbare elektriciteitsvoorziening voor een duurzame wereld.

353312 4 SEE iconen.

Programmalijnen

SEECE werkt in 3 programmalijnen samen op de volgende thema's.

 • 257195 studenten operational network program bij energiecentrale alliander

  Human Capital

  Voldoende arbeidscapaciteit is een voorwaarde als het gaat om de realisatie van de doelstellingen van het Klimaatakkoord.

 • 35023 Detailfoto power grid sustainable energy

  Onderzoek en Innovatie

  Bij Onderzoek en Innovatie staat de bijdrage aan een duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar systeem voor de energievoorziening van de toekomst centraal.

 • 365498 piloot van de solarboot is Mitchel. In het water staat links Rene en daarnaast Mik. Op de kant zit Remon en op de kade staan Leonie en Jurian. SEECE

  Verbinden en versterken

  De energietransitie is een groot en complex maatschappelijk vraagstuk. Door het leggen van verbindingen worden gezamenlijke vraagstukken onderzocht en innovatieve oplossingen ontwikkeld. Met aandacht voor adequate plekken, met de benodigde faciliteiten, voor ontmoeten en samenwerken.

SEECE draait om samenwerken

De energietransitie kan niet vanuit één discipline worden opgepakt. Gezamenlijke kennis is nodig om tot werkende oplossingen te komen. SEECE ziet samenwerken als de enige manier om de complexe vraagstukken in de energietransitie op te pakken. Samenwerking binnen SEECE. Maar ook samenwerking vanuit SEECE met netwerken van buiten.

46654 elektrotechniek samenwerken handen

We hebben elkaar nodig om antwoorden te vinden op de complexe vraagstukken die we zien binnen de hele energietransitie. SEECE heeft daar een prachtig motto voor: samenwerken aan een betrouwbare en betaalbare energievoorziening voor een duurzame wereld. TenneT sluit daar met ‘lighten the way ahead together’ wat mij betreft prachtig bij aan."

 • 286306 man en vrouw bezig met energiepanelen

  Partners van SEECE

  SEECE is een samenwerkingsverband van private en (semi-)publieke partijen. Partijen die concreet bijdragen in die samenwerking zijn onze partners.

 • 255429 deeltijd cursisten werken aan simulatiepaneel lucas nulle

  SEECE als partner

  SEECE is actief partner in landelijke en regionale netwerken en samenwerkingsverbanden zoals de lectorenplatforms, KATAPULT, etc.

Samenwerken aan waterstof in SEECE

De energietransitie is een complex en uitdagend vraagstuk. Het elektriciteitsnetwerk staat onder grote druk. De overstap naar duurzame bronnen zorgt voor onbalans tussen energievraag en -aanbod. Daarom is opslag van energie voor het energiesysteem van de toekomst essentieel. Waterstof lijkt daarin een cruciale rol te spelen.

Meer inspirerende video's

Op ons YouTube kanaal vind je meer inspirerende voorbeelden hoe SEECE onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheden bij elkaar brengt om te werken aan onderzoek, innovatie én meer en up-to-date professionals. Maar ook testimonials van carriéreswitchers en statushouders. En van studenten en alumni van de energie-gerelateerde opleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Onderstaand een paar uitgelichte voorbeelden. Wil je meer zien, bezoek dan ons YouTube kanaal.

Achtergrond-informatieDocumentatie

SEECE bundelt relevante rapporten en ander soort documenten; deze gaan over de werkzaamheden van het centre of expertise of raken aan de energietransitie in het algemeen.

237723 vergadersituatie met documenten met tabellen

Kernteam Meewerken aan SEECE

Herman Janssen

Programmamanager
109761 herman janssen directeur onderwijs, onderzoek en kwaiteitszorg

Jan Oosting

Programmalijnmanager Human Capital
366545 Portretfoto van Jan Oosting van SEECE. Blauwe blouse, handen over elkaar.

Jan Geurts van Kessel

Programmalijnmanager Onderzoek en Innovatie
453389 Portretfoto van veertig+ jarige man met bril, vierkante glazen en dun montuur. Hi draagt een lichtgroen overhemd en donkergrijs jasje. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Mariska Willems

Programmalijnmanager Verbinden en Versterken
237144 SEE, windmolen kop

Ilse Schennink

Communicatie en PR
363133 Portretfoto van Ilse Schennink, marcommer SEECE

Meer informatie over SEECE

 • 350451 Hoogspanningsmast

  Waarom SEECE

  SEECE richt zich op betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de energievoorziening tijdens de transitie naar een duurzame wereld.

 • 235949 null

  Kernteam en Governance

  Partnerbedrijven, instellingen, overheden en semi-overheden zijn (naast de onderwijs- en onderzoekspartners) allen belanghebbende vanuit hun missie en maatschappelijke opdracht. 

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van al het nieuws binnen SEECE.

null