Centres of Expertise

Een Centre of Expertise is een publiek-privaat samenwerkingsverband van kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden. Hierbij ligt de focus op onderwerpen die regionaal of landelijk om aandacht vragen, bijvoorbeeld de energietransitie of leren met ict.

389297 Marktimpressie van kennisfestival HAN Unexpected slim schoon sociaal 25 maart 2022. Additive Manufacturing Smart Region Herold Cremer

Samen kennis genereren

Nederland kent inmiddels een groot aantal Centres of Expertise. Een deel daarvan is al sinds 2011 actief. Ook vanuit de HAN dragen we aan een aantal van deze Centres of Expertise bij. In deze samenwerkingsverbanden voeren we met het bedrijfsleven, overheden en studenten en onderzoekers van andere kennisinstellingen allerlei praktijkgericht onderzoek uit. Je vindt ze hieronder.​

 • Automotive / ACE

  Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen.

  35006 Studenten werken aan streetdrone auto
 • Biocentre

  Doel van het Biocentre is door het ontwikkelen van kennis te werken aan een gezonde samenleving die verantwoord gebruik maakt van de levende natuur. 

  240887 biocentre bioraffinage10
 • SEECE

  SEECE is het centre of expertise voor duurzame, betrouwbare en betaalbare elektrische energievoorziening.

  353393 Rutger Grootheide achter een laptop in het Fablab. SEECE, Fruytier
 • KennisDC Logistiek

  KennisDC Logistiek richt zich op logistieke oplossingen in maatschappelijke thema's als een leefbare stad, knooppunten en corridors, circulariteit en duurzaamheid en zorg.

  244050 Weg met vrachtwagen in de bergen
 • Krachtige Kernen

  Krachtige Kernen heeft een focus op ‘platteland’. Het kijkt in de breedte actief naar wonen-welzijn-zorg en zet zich in voor burgerschap en interprofessionele samenwerking.

  285930 Park met bankje. Zwaartepunt Health
 • iXperium

  Het iXperium/CoE draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut voor effectiever, op maat gesneden onderwijs.

  236876 studenten aan het werk met robot
 • Sneller Herstel

  Sneller Herstel verbetert met praktijkgericht onderzoek de revalidatiezorg, welzijn en participatie.

  355946 Een vrouw met een roze blouse snijdt een limoen. Gezond eten van kankerpatiënten. Project Barbara van der Meij.