biocentre_bioraffinage7. Karin Struijs

Samen met studenten voeren wij praktijkgericht onderzoek uit, gericht op de vraag hoe we verantwoord en slim gebruik kunnen maken van de levende natuur. We werken daarin nauw samen met bedrijven die zich sterk maken voor dezelfde ambitie.

HAN BioCentre is een Centre of Expertise in Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Onderzoekers voeren samen met het bedrijfsleven en studenten praktijkgericht onderzoek uit binnen de thema’s Biobased Research, Bio-informatica | Data Science en Drug Discovery. HAN BioCentre deelt graag haar kennis en faciliteiten met bedrijven, professionals, docenten en studenten. 

Ons onderzoek richt zich bijvoorbeeld op de productie van biobased grondstoffen op basis van fermentatie, de ontwikkeling van scheidingsmethoden voor volledig gebruik van reststromen uit land- en tuinbouw en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door aanpassing van stoffen gewonnen uit planten. Daarbij ontwikkelen wij alternatieve testmethoden ter vervanging van dierproeven of op het ontwerpen van methoden en software om de enorme hoeveelheid beschikbare (genetische) data voor onze opgaven in te zetten.

Evenementen

ATBC Bedrijvenmarkt

Op 27 januari laat de academie haar studenten kennismaken met bedrijven en instellingen uit de sector.

258723 Foto voor in online magazine IA

Nationale Biobased Conferentie

Onderzoekers van HAN BioCentre zijn betrokken bij de Nationale Biobased Conferentie op 29 juni 2022

291966 Een proef van het mycelium project in het kader van de nieuwe minor biobased innovations

Het biocentre

 • 240903 biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

  Onderzoeksthema's

  Binnen HAN BioCentre verrichten we onderzoek op drie hoofdthema’s, te weten: Biobased Research, Bio-informatie|Data Science en Drug Discovery. De thema’s vullen we specifiek in via een aantal onderzoekslijnen.

 • 240819 Werken met bioreactor in HAN BioCentre

  Samenwerking

  Samenwerken met ons kan op verschillende manieren: via contract research, een gezamenlijk subsidieproject, een cursus op maat, of via facility sharing.

  We bespreken graag vrijblijvend de onderzoeksmogelijkheden bij HAN BioCentre. Als student kun je bij ons stagelopen, een minor project doen of afstuderen.

 • 72419 meisje met bril bij fermentor

  Onze projecten en partners

  In de loop van de jaren hebben we met een groot aantal partners succesvol samengewerkt binnen uiteenlopende projecten.

 • 475164 Het team lectoren, onderzoekers en medewerkers van HAN BioCentre

  Ons team

  Onze lectoren en onderzoekers ontwikkelen wetenschappelijke kennis gericht op vragen uit de praktijk. We werken daarbij multidisciplinair vanuit duidelijk verschillende expertises.

Bezoek de thuisbasis van HAN BioCentre

Contact

Heeft u interesse in één van onze projecten of wilt u andere onderzoeksmogelijkheden bespreken? Wilt u weten of onze faciliteiten beschikbaar zijn?

Of ben je student en wil je informatie over stage, afstuderen of minorproject bij HAN BioCentre?

Neem dan contact op via:
email: info.hanbiocentre@han.nl  
of telefoon +31 24 353 19 00

Bezoekadres
Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen
U kunt gebruikmaken van de gratis parkeergelegenheid onder Laan van Scheut 10.

Postadres
Postbus 6960
6503 GL Nijmegen

Meer leren over onze opleidingen

Bio-informatica

Voltijd Bachelor opleiding

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe werken cellen? Welke afwijkingen veroorzaken ziektes? Maar ook: hoe kweek je de lekkerste tomaten? Met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ga je problemen te lijf met onderzoek. Ben jij klaar om de wereld gezonder te maken? Er hangt een labjas voor je klaar!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Chemie

Voltijd Bachelor hbo-opleiding

Hoe maak je eierdozen uit bermgras? Welke vitamines haal je uit vuilnis? Het zijn maar een paar voorbeelden van innovaties waarmee je na (en tijdens!) je studie Chemie bezig kunt zijn. Als je scheikunde gaat studeren, stap je in een wereld waar elke dag ontdekkingen worden gedaan.

chemie student docent computer