biocentre_bioraffinage7. Karin Struijs

Samen met studenten voeren wij praktijkgericht onderzoek uit, gericht op de vraag hoe we verantwoord en slim gebruik kunnen maken van de levende natuur. We werken daarin nauw samen met bedrijven die zich sterk maken voor dezelfde ambitie.

HAN BioCentre is een Centre of Expertise in Toegepaste Biowetenschappen en Chemie met als hoofdthema’s Biobased Research, Bio-informatica | Data Science en Drug Discovery. We delen onze kennis en faciliteiten graag met bedrijven, professionals, docenten en studenten. 

Onze expertise betreft bijvoorbeeld de productie van biobased grondstoffen op basis van fermentatie, de ontwikkeling van scheidingsmethoden voor volledig gebruik van reststromen uit land- en tuinbouw en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen door aanpassing van stoffen gewonnen uit planten. Daarbij werken wij aan alternatieve testmethoden ter vervanging van dierproeven of aan het ontwerpen van methoden en software om de enorme hoeveelheid beschikbare (genetische) data voor onze opgaven in te zetten.

Het biocentre

 • 240903 biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

  Onderzoeksthema's

  Binnen HAN BioCentre verrichten we onderzoek op drie hoofdthema’s, te weten: Biobased Research, Bio-informatie|Data Science en Drug Discovery. De thema’s vullen we specifiek in via een aantal onderzoekslijnen.

 • 240819 Werken met bioreactor in HAN BioCentre

  Samenwerken

  Samenwerken met ons kan op verschillende manieren: via contract research, een gezamenlijk subsidieproject, een cursus op maat, of via facility sharing.

  We bespreken graag vrijblijvend de onderzoeksmogelijkheden bij HAN BioCentre. Als student kun je bij ons stagelopen, een minor project doen of afstuderen.

 • 72419 meisje met bril bij fermentor

  Projecten

  In de loop van de jaren hebben we een groot aantal uiteenlopende projecten succesvol opgepakt en afgerond.

 • 558057 Alle medewerkers van HAN BioCentre inclusief lector Pedro Hermkens

  Ons team

  Onze lectoren en onderzoekers ontwikkelen wetenschappelijke kennis gericht op vragen uit de praktijk. We werken daarbij multidisciplinair vanuit duidelijk verschillende expertises.

 • 240880 biocentre_bioraffinage19. Karin Struijs, Rakesh Jangi

  Lectoraten en partners

  In de vele projecten werken wij samen met een groot aantal partners en vanuit onze twee lectoraten. 

 • 285527 icoontjes die zweven door de lucht met persoon in witte jas op achtergrond

  Minoren

  HAN BioCentre is inhoudelijk sterk betrokken bij drie minorprogramma's: minor biobased innovations, minor data science en minor drug discovery.

Evenementen

Symposium circulaire tuinbouw

Hoe vergroten we de waarde van restproducten uit de tuinbouw? In dit tweejarige project onderzochten wij samen met Hogeschool InHolland hoe we plantenstengelafval kunnen opwaarderen en gebruiken als biostimulant tijdens de nieuwe teelt. Op woensdag 11 oktober 2023 presenteren we de resultaten en bevindingen van dit onderzoek tijdens dit symposium in Delft.

240823 Werken met bioreactor in HAN BioCentre

Wat doen we in HAN BioCentre?

Leven Lang Ontwikkelen

Molecular Life Sciences

Ben je al analist in de life sciences en wil je doorgroeien? Ben je toe aan meer kennis en verantwoordelijkheid. Wil je zelf projecten plannen en managen. Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Science in deeltijd wat voor jou!

a69d1488-0cfa-11ee-bfea-02565807075b Studenten master Molecular Life Sciences Lisan Scholten en Nouhaila Belkassem tijdens een praktijkles op het lab

Applied Data Science

Data is key in het bedrijfsleven. Resultaten inschatten, effecten van een behandeling voorspellen, bezettingsgraad van een hotel optimaliseren? Allemaal data-driven issues! Specialist worden in dit veelgevraagde vakgebied? Kijk of de Engelstalige deeltijd Master Applied Data Science bij jou past!

ict studenten project 1

Laboratorium

Life sciences is booming. Of het nou gaat om chemie, biotechnologie of management in het laboratorium, er zijn constant nieuwe ontwikkelingen. Werk je in een laboratorium en wil je je verder ontwikkelen? Doorstuderen of juist omscholen? Kies de laboratoriumopleiding die bij je past, of het nou een cursus, post-hbo of master is. En word dé specialist binnen jouw organisatie!

33520 biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

Contact

Heeft u interesse in één van onze projecten of wilt u andere onderzoeksmogelijkheden bespreken? Wilt u weten of onze faciliteiten beschikbaar zijn?

Of ben je student en wil je informatie over stage, afstuderen of minorproject bij HAN BioCentre?

Neem dan contact op via:
email: info.hanbiocentre@han.nl  
of telefoon +31 24 353 19 00

Bezoekadres
Laan van Scheut 2
6525 EM Nijmegen
U kunt gebruikmaken van de gratis parkeergelegenheid onder Laan van Scheut 10.

Postadres
Postbus 6960
6503 GL Nijmegen