285527 icoontjes die zweven door de lucht met persoon in witte jas op achtergrond

Een startend project in de ontdekkingsfase van een medicijn heeft tussen de 5-10% kans om de onderzoeksfase te halen. In die fase is de success rate circa 10% om de markt te halen. Een startend medicijnproject heeft dus een heel kleine kans om uiteindelijk ‘op de schappen’ te komen.

Evenementen

Radboud Summer School

Ook dit jaar houdt de RU een Summer School met het onderwerp Preclinal Drug Discovery. Van 3 tot en met 7 juli.

430554 Poster HAN BioCentre over drug discovery

Expertises

  • Medicijnen
  • Neuroscience
  • Welvaartsziektes
  • Ouderdomsziektes
  • Onderzoek

    Het Drug Discovery & Development-proces is onder te verdelen in twee fasen. Eerst is er een ontdekkingsfase, bestaande uit target discovery, lead finding en lead optimalisatie. Daarop volgt de ontwikkelingsfase. Dit lectoraat richt zich met name op de eerste fase van medicijnontwikkeling.

  • Onze kennis

    Het Lectoraat Drug Discovery is in 2020 gestart. Op dit moment worden verkennende gesprekken gevoerd over projecten die binnen dit lectoraat worden opgestart. Wel zijn een aantal al lopende projecten binnen het lectoraat geplaatst. Ook is in december een samenwerking ondertekend met Pivot Park in Oss. Dit houdt in dat het Lectoraat Drug Discovery vanuit Oss gaat werken.

Minor Drug Discovery

Wil jij bijdragen in de beginfase van medicijnontwikkeling? Of wil je helpen bij het creëren van nieuwe medicijnen voor allerlei ziektes? En wil je dat doen samen met studenten van andere opleidingen en bedrijven in het centrum van de farmaceutische 'wereld', Pivot Park in Oss? Dan is de minor Drug Discovery wat voor jou! 

De minor start 1 februari. 

285527 icoontjes die zweven door de lucht met persoon in witte jas op achtergrond

LectorPedro Hermkens

Ik werk als lector met mijn team aan verschillende technologieën. Het doel? Het proces van medicijnontwikkeling efficiënter en goedkoper maken. En een bijdrage leveren om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

Lector Pedro Hermkens van Drug Discovery

Ons Team

Bart Smeets, dr.

Onderzoeker

David van de Klashorst

Onderwijsassistent

Maritza van Dop

Docent

Nieuws en artikelen

Meer leren over dit onderwerp

Bio-informatica

Voltijd Bachelor opleiding

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

AcademieToegepaste Biowetenschappen en Chemie

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie biedt biomedisch en chemisch laboratoriumonderzoek voor studenten, bedrijfsleven en overheid. Uniek is de specialisatie Moleculaire plantenbiologie, de master Molecular Life Sciences en het HAN BioCentre. Opleiding, onderzoek en praktijk komen er samen.

biocentre bioraffinage2. Karin Struijs