Laboratorium

Life sciences is booming. Of het nou gaat om chemie, biotechnologie of management in het laboratorium, er zijn constant nieuwe ontwikkelingen. Werk je in een laboratorium en wil je je verder ontwikkelen? Doorstuderen of juist omscholen? Kies de laboratoriumopleiding die bij je past, of het nou een cursus, post-hbo of master is. En word dé specialist binnen jouw organisatie!

Deeltijdstudenten werken samen in een laboratorium op de HAN.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Bloedtransfusie

De HAN ontwikkelde samen met Sanquin de cursussen Bloedbankkunde en Immunohematologie voor medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten. Met deze gedegen theoretische opleiding in immunohematologie en bloedbankkunde weet jij alles over bloedtransfusie dat je nodig hebt voor je werk!

31494 student en docent op hoge rode bank

Immunologie

Wil je jouw kennis over immunologie opfrissen? Of heb je je hierin nog niet eerder verdiept? Met de cursus Immunologie doe je in 2 dagen nieuwe inzichten op in dit vakgebied. Aan de orde komen onderwerpen als ontstekingen, antilichamen, zwangerschapsimmunisatie en diagnostiek.

33522 biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Klinische Cytologie

Op celniveau lichaamsvocht en organen onderzoeken is dagelijkse kost voor jou. Maar je zoekt verdieping op het terrein van cytodiagnostiek. En dan bij voorkeur in het niet-gynaecologische deel van jouw vakgebied. Volg dan de cursus Klinische Cytologie aan de HAN.

drie vrouwen overleggen een vrouw schrijft in notitieblok

Master Molecular Life Sciences

Ben je al analist in de life sciences en wil je doorgroeien? Ben je toe aan meer kennis en verantwoordelijkheid. Wil je zelf projecten plannen en managen. Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Science in deeltijd wat voor jou!

436029 Studenten master Molecular Life Sciences Lisan Scholten en Nouhaila Belkassem tijdens een praktijkles op het lab

Molecular & Cell Biology

Door chemie, natuurkunde en biologie te combineren wordt grensverleggend fundamenteel onderzoek gedaan in de life sciences. Met deze mindset richt de post-hbo opleiding ‘Molecular Life Sciences’ zich op processen van atomaire tot cellulaire schaal.

man en vrouw in laboratorium

Morfologie van het Urinesediment

De kwaliteit van het sedimentonderzoek laat veel te wensen over. Het ontbreekt aan uitgebreide scholing en nascholing. Sedimentonderzoek is hierdoor het stiefkind van de laboratoriumdiagnostiek. Wil je hier iets aan doen? Volg dan de studiedag Morfologie van het Urinesediment!

28657 studenten overleggen bij microscoop

Virologie

In deze cursus gaan wij dieper in op de basiseigenschappen van virussen, verschillende replicatiemechanismen, ziektebeelden en manieren om virusinfecties te voorkomen en te behandelen.

twee mannen en twee vrouwen pratend door de gang

Chemie

Bachelor Chemie

Kies je voor een flexibele opleiding in de chemie waarbij e-learning centraal staat? Dan is de deeltijdopleiding Chemie aan de HAN wat voor jou! Met het diploma kun je aan de slag in een wereld van onderzoek en innovatie.

chemie student docent computer

Basiskennis Chemie

Werk je als mlo'er chemie in een laboratorium en wil je je basiskennis op het gebied van de algemene chemie opfrissen en verdiepen? Of heb je een havodiploma en wil je je verdiepen in de scheikunde? Volg dan de e-learning Basiskennis Chemie van de HAN!

twee vrouwen praten op houten bank

Basispracticum Laboratoriumvaardigheden

Vind je het interessant om chemische zaken te onderzoeken? Heb je er altijd van gedroomd om in een laboratorium te werken? Schrijf dan in voor de cursus Basispracticum Laboratoriumvaardigheden. Maak kennis met algemene laboratoriumhandelingen en werk met basis laboratoriumapparatuur.

studenten en docent aan tafel vergaderen

Instrumentele Analyse van Micro- en Macrocomponent

In deze praktijkgerichte cursus leer je hoe je componenten in biologische monsters analyseert met behulp van instrumentele technieken. Je gaat kennismaken met de raakvlakken tussen de organische en analytische chemie.

28616 studenten discussieren in lokaal

Ontwikkelen en Valideren van Analytische Methoden

De analytische chemie is een vak apart. Het ontwikkelen en valideren van analytische methoden vraagt om kennis en kunde. Volg deze cursus als je jouw kennis wil vergroten, meer inzicht wil krijgen in de statistiek van validatiestudies. Daarbij ontvang je statistische tools om resultaten te verwerken.

28647 studenten luisteren in les

Synthetiseren en Karakteriseren

In deze cursus voer je 'biobased' natuurwetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van organische en polymeerchemie. De cursus zoomt in op de combinatie van het maken én meten van actieve componenten en biopolymeren.

twee vrouwen overleggen in klaslokaal

Professionele groei

Kwalificatie en Validatie Engineer

Strenge regelgeving (zoals GMP) borgt de zeer hoge eisen die de farmaceutische industrie/life sciences stelt aan de kwaliteit van producten. Validatie Engineer is een beroep waar je voor opgeleid moet zijn om het goed te kunnen uitvoeren. Er is veel vraag naar Kwalificatie en Validatie Engineers op dit gebied.

28693 studenten lachen

Kwaliteitszorg in het Laboratorium

Je bent laborant. Je onderzoekt, analyseert, werkt voorzichtig en nauwkeurig. Je bedient de duurste apparatuur. En je moet voldoen aan (inter-)nationale standaarden voor kwaliteit en veiligheid. Een onmogelijke taak? Niet wanneer je de cursus Kwaliteitszorg in het Laboratorium hebt gevolgd.

drie vrouwen overleggen

Praktisch Leidinggeven in het Laboratorium

Leer leidinggeven in het laboratorium op een praktische en effectieve manier! Je maakt je alle ins en outs van praktisch leidinggeven eigen. En leert hoe je als leidinggevende meer effectieve keuzes kunt maken. Door inspirerende en interactieve oefeningen stomen we je klaar voor de praktijk!

28688 studenten luisteren

Sales voor Laboratoriumanalisten

Verkopen is echt een vak en dit vak binnen de laboratoriumwereld is echt anders! Wij vinden het belangrijk om analisten de mogelijkheid te bieden om alle facetten van (laboratorium) sales/commercieel denken te leren. Wil jij jouw achtergrond blijven gebruiken en spreekt sales in de laboratoriumbranche je aan? Dan is deze cursus iets voor jou!

33569 civiele techniek deeltijd studenten klaslokaal

Academic Writing

Je wilt dat wetenschappelijke artikel op hoog niveau opleveren. Een ijzersterk onderzoeksvoorstel schrijven. De richtlijnen volgen. En de Engelse taal onberispelijk gebruiken. Ben jij klaar voor Engels op academisch niveau? Volg de individuele training Academic Writing.

28700 student kijkt naar anderen

IncompanyMaatwerk mogelijk

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie verzorgt ook maatwerk-cursussen en trainingen. Neem contact met ons op en wij ontwikkelen in samenspraak een programma. De cursus of training kan bij de HAN of op locatie gegeven worden en kan naar wens worden afgesloten met een toets, waarna deelnemers een HAN-certificaat of bewijs van deelname ontvangen. 

32568 Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment

5 voordelen Hoe overtuig je je werkgever?

Overweegt je werkgever je opleiding te betalen? Dat is goed nieuws. Veel werkgevers hebben opleidingsbudgetten, omdat ze willen investeren in personeel. Help je werkgever een handje met deze 5 voordelen van studeren.

De HAN in beeld

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie of luister naar Tim Schuijt, docent Kwaliteitszorg in het Laboratorium.

Blijf op de hoogteNieuwsbrief

Een paar keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief van de HAN Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van cursussen, onderzoek en andere interessante artikelen uit het werkveld.

30482 Student studeren

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500