Laboratorium

314122 null

Laboratorium

Wil jij iets met onderzoek, chemie, biologie of informatica? Dan vind je hier vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Nieuwe ontdekkingen

Een nieuwe ontdekking doen in het lab? In de wereld van laboratoriumonderzoek gebeurt het bijna dagelijks. Verbeter plantenrassen, onderzoek hoe ziektes ontstaan of ga na hoe vervuilde grond gereinigd kan worden. Of verruil je labjas voor een computerscherm, waar je informatica inzet om al die data uit het laboratorium op te slaan, te doorzoeken en te analyseren. Dat kan wetenschappelijk onderzoek flink versnellen!

Studenten aan het werk in lab

Past dit bij jou?

#IETS_MET

scheikunde - (micro)biologie - mensen helpen - onderzoek - informatica - chemie

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium

#LEUK

onderzoeken, experimenteren - (micro)biologie, (bio-)chemie, natuur, dier en planten - dna, genetica - programmeren - analyseren en uitdenken - leren en verdiepen

close up van petri schaaltje

#BELANGRIJK

bijdragen aan een duurzame(re) en gezonde(re) samenleving - bijdragen aan onderzoek en innovatie - duidelijke verwachtingen en doelstellingen - zorgvuldigheid - betrouwbaarheid - kennis en inhoud ontwikkelen

chemie zuurkast

#KAN_IK

analyseren, verbanden leggen - problemen begrijpen en oplossen - onderzoek doen - scheikunde - biologie

bio-informatica student docent aan het werk

#BEN_IK

nieuwsgierig - doorzetter - leergierig - sociaal - nauwkeurig - geduldig - harde werker - weloverwogen - gedisciplineerd

bio-informatica student aan het werk

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Bio-informaticus
  • Analist in een ziekenhuis
  • Productontwikkelaar voedingsmiddelen
  • Chemisch-fysisch analist
  • Viroloog - microbiologisch laborant
  • Bio-informaticus
  • Analist moleculaire plantenbiologie 
  • En meer...
biologie en medisch laboratoriumonderzoek student samenwerken laboratorium

Voltijd-opleidingen Laboratorium

Bio-informatica

De beste borstkankerbehandeling dankzij jouw data-analyse? Gezonder voedsel maken? Of bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen ernstige ziektes? Het kan met de opleiding Bio-informatica: dé studie voor wie dol is op IT en biologie!

biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Hoe werken cellen? Welke afwijkingen veroorzaken ziektes? Maar ook: hoe kweek je de lekkerste tomaten? Met Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ga je problemen te lijf met onderzoek. Ben jij klaar om de wereld gezonder te maken? Er hangt een labjas voor je klaar!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Chemie

Hoe maak je eierdozen uit bermgras? Welke vitamines haal je uit vuilnis? Het zijn maar een paar voorbeelden van innovaties waarmee je na (en tijdens!) je studie Chemie bezig kunt zijn. Als je scheikunde gaat studeren, stap je in een wereld waar elke dag ontdekkingen worden gedaan.

chemie student docent computer

Chemistry (Studietaal Engels)

Kan het allerlichtste tennisracket nóg lichter? En hoe haal je vitamines uit vuilnis? Met Chemistry ga je de moleculaire wereld binnen en ontwikkel je nieuwe stoffen en producten in het lab. Effectievere zonnecellen, betere brandblussers: niets is te gek. Klaar om het leven van morgen te verbeteren?

chemie zuurkast

Life Sciences (studietaal Engels)

Als hbo-student Life Sciences ga je problemen te lijf met onderzoek. Voedseltekorten oplossen, het milieu beschermen, maar ook bijdragen aan geneesmiddelen tegen kanker. Ben jij klaar om de wereld te verbeteren vanuit het lab? Dan is de Engelstalige bachelor Life Sciences jouw ding. Kom kennismaken!

Studenten aan het werk in lab

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

 

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.
Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijdCombineer werken en leren

Wil je werken en leren tegelijk? Werk je in een laboratorium en wil je je verder ontwikkelen? Doorstuderen of juist omscholen? Kies de laboratoriumopleiding die bij je past, of het nou een bachelor, master of post-hbo is. En word dé specialist binnen jouw organisatie!

72397 meisje en jongen overleggen in het laboratorium

Exact & informaticaBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Exact & Informatica vind je nog 2 andere studieclusters.

314147 null