Weefselkweek bij Planten

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium

Zowel in de vermeerdering als in de veredeling van planten neemt weefselkweek een steeds belangrijkere plaats in. Planten of delen daarvan worden onder steriele condities vermeerderd en onder zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden opgekweekt, zodat de groei optimaal gestuurd wordt.

In het kort

    10 oktober 2023Start
    4 dagenDuur
    Den Bosch, NijmegenLocatie
    € 2.315Kosteninclusief cateringarrangement

Over de cursus

Er zijn verschillende weefselkweektechnieken, waaronder de axillaire methode, somatische embryogenese, meristeemcultuur en meer. Afhankelijk van het type gewas en het doel dat men wil bereiken, wordt de meest geschikte methode toegepast. In deze cursus leer je alles over de diverse technieken en de wetenschappelijke achtergronden daarvan. Doordat je in de cursus de theorie direct toepast via practica, zorgen we voor een optimaal leerrendement. Deze cursus is jaren succesvol door Breedwise aangeboden. Vanaf 2023 neemt HAS green academy samen met de HAN University of Applied Sciences deze cursus voor haar rekening. Breedwise is in de uitvoering nog wel betrokken.

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Laan van Scheut 2
draw-cta-title

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500